Keskustan kansanedustaja Annika Saarikon ja sosiaali- ja terveysministeriön virkamies Erkki Papusen kotona ei katsota vaalien alla yhdessä iltauutisia. Kuvassa pari valtiopäivien avajaisissa viime helmikuussa. Kuva: Ari K. Ojala
Keskustan kansanedustaja Annika Saarikon ja sosiaali- ja terveysministeriön virkamies Erkki Papusen kotona ei katsota vaalien alla yhdessä iltauutisia. Kuvassa pari valtiopäivien avajaisissa viime helmikuussa. Kuva: Ari K. Ojala

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko ja aviomies, demarivirkamies Erkki Papunen ovat hyvä esimerkki siitä, ettei parisuhteessakaan tarvitse jakaa aivan kaikkea.

Tunnetko olevasi aina oikeassa, ja puolisosi auttamatta väärässä? Väitteletkö viimeiseen asti saadaksesi viimeisen sanan? Mietipä, mikä mahdollisuus riitoihin on avioliitossa, jossa puolisot ovat aktiivipoliitikkoja, mutta edustavat eri puoluekantoja. 

Onneksi asiat voivat olla myös toisin. Keskustan kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Annika Saarikko sanoo, ettei hänen ja puolison, demarivirkamies Erkki Papusen punamultasuhteessa ole onneksi vielä jouduttu turvautumaan pitkiin mökötyksiin tai saatu aikaan huikaisevaa riitaa kuntauudistuksesta.

– Jos ihmisen kanssa on hyvä olla, ei siinä päällimmäinen ajatus ole, onko toinen demari vai kepulainen, sanoo Annika.

On kuitenkin muutama tilanne, joita tässäkin parisuhteessa kannattaa varoa.

1. Älä katso puoli yhdeksän uutisia yhdessä.

"Vaalien alla paineet puolueessa kasvavat ja tunnelma kiristyy. Silloin olen huomannut, että on parempi, ettemme katso yhdessä iltauutisia."

2. Kuntauudistus ei ole paras puheenaihe perhepäivällisellä.

"Joskus saatamme kinastella, mutta vaikka meillä olisikin erilaiset näkemykset, ne koskevat enemmän politiikan sisältökysymyksiä. Arvomme ovat kuitenkin samanlaiset."

3. Ne kepulaiset/ demarit nyt vaan on outoja.

"Kaikissa puolueissa on omat perinteensä ja vähän oudotkin juttunsa. Keskustassa lauletaan maakuntalauluja ja pukeudutaan kansallispukuun. Demareissa kaikkia kutsutaan tovereiksi ja lauletaan työväenlauluja. Tähän pitää vain tottua."

Lue uusimmasta Me Naisista 29/2014 Annikan huikeasta vuodesta – sairastumisesta, rakastumisesta ja menestyksestä.

Lue myös:

Saako ystävälle laukoa totuuksia?

Kymmenen kiloa laihtunut Maria Guzenina-Richardson: Näin onnistuin

Rosa Meriläisellä on aina aikaa seksille ja itsetyydytykselle. Kuva: Milka Alanen

Kirjailija Rosa Meriläinen suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa mutkattomasti. Hän masturboi päivittäin ja suosittelee sitä muillekin.

Seksistä puhuminen on ollut kirjailija Rosa Meriläiselle aina luonnollista. Nykyään hän pitää Lipstick Mafia -podcastia, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta pyritään puhumaan avoimesti ja suoraan – Rosalle tyypilliseen tapaan.

– Olen kotona paljon alasti. Silloin näkee oman kehonsa monesta kulmasta ja oppii pitämään siitä, hän kertoo.

– Olen luonteeltani avoin ja puhelias ja olen pystynyt puhumaan suoraan seksistä miesten kanssa jo teininä. Ikääntyminen auttaa siinä, että toiveistaan osaa kertoa entistä paremmin.

”Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä.”

Rosa erosi juontaja Simo Frangénista alkuvuonna. Nyt hän on kihloissa toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Koko aikuisikänsä aikana Rosa ei ole koskaan ollut sinkku.

– Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä ja nukkua toisen kanssa. Ajattelen, että onnellista parisuhdetta on vaikeaa ylläpitää ilman seksiä. Sille pitää löytyä aikaa.

”Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan.”

Myös itsetyydytys on Rosa Meriläisen mukaan tärkeä osa seksuaalisuutta. Hän ottaa sille aikaa päivittäin.

– Ajattelen, että masturbointi on konkreettinen rakkauden teko itseä kohtaan. Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan. Siitä tulee hyvä ja hehkuva olo, hän kuvailee.

Rosa kertoo tietoisesti treenaavansa lantionpohjan lihaksiaan.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä.

Treenien ansiosta Rosa on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä.

Lue koko Rosan haastattelu torstaina ilmestyvästä Me Naisten numerosta 43/17.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.