Kuva: Sakari Majantie
Kuva: Sakari Majantie

Katariina kertoi julkistamistilaisuudessa ryhtyneensä täysvegaaniksi. Hän tuntee nuortuneensa sen jälkeen kymmenen vuotta.

Kirjailija ja kuvataiteilija Katariina Souri juhli keskiviikkona kolmiosaisen Musta Mandala -kirjasarjansa ensimmäisen osan ilmestymistä ja debytoi samalla rikoskirjailijana. Yliluonnollisia tapahtumiakin sisältävän Valkoinen varjo -kirjan julkistus sai kirjailijan herkistymään.

– Olen hyvin liikuttuneessa ja herkässä tilassa. Kirja on todella erilainen kuin yksikään aiemmista teoksistani. Siksi minua jännittää paljon tavallista enemmän, miten se otetaan vastaan. Paitsi että kyseessä on rikoskirja, teoksessa on myös syvyyspsykologiaa, mikä on aika erikoinen yhdistelmä, Katariina kertoi julkistamistilaisuudessa.

Vaikka kirja on Katariinan ensimmäinen dekkari, rikosten maailma on hänelle jo entuudestaan hyvin tuttu. Katariinan isä toimi pitkään rikosjuristina ja hoiti lukuisia väkivaltatapauksia. Tytär kiinnostuikin rikoksista jo nuorena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Isäni ansiosta olen altistunut rikosmaailmalle jo varhain ja nähnyt ja kuullut kaikenlaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katariina kertoo toimineensa nuoruusvuosinaan oikeuden sihteerinä ja kirjoitelleensa isänsä saneluista kirjelmiä puhtaaksi.

– Vielä tänäkin päivänä rikokset kiinnostavat minua, ja eksyn aina toisinaan penkomaan kaikenlaisia sarjamurhaajajuttuja, Katariina nauroi.

Vaikeuksia kodin myynnissä

Katariina työstää parhaillaan kirjasarjan toista osaa. Hän on ollut tammikuun alusta alkaen vegaani ja syönyt vain kasvisperäistä ruokaa. Ruokavalion muutos on lähtöisin Katariinan kiinnostuksesta eläinoikeusasioihin. Lopullisen sysäyksensä se sai, kun kirjailijan 11-vuotias Kiana-tytärkin ilmoitti ryhtyvänsä vegaaniksi.

– Olen kärsinyt jo pitkään jonkinasteisesta syyllisyydestä, ja siksi tuntuukin ihanalta, että olen vihdoin sopusoinnussa ympäristöni kanssa. Tuntuu siltä, kuin olisin nuortunut kymmenen vuotta.

Katariina kehuu tuntevansa olonsa todella energiseksi, ja painokin on ruvennut putoamaan.

– Ei sen tosin tarvitsisi laskea, mutta kaikin puolin minulla on todella hyvä olo.

Kahdestaan tyttärensä kanssa asuva Katariina on myynyt jo viime keväästä lähtien heidän valtavaa Sipoon kotiaan. Viisi rakennusta käsittävä maatila ei ole kuitenkaan ole käynyt kaupaksi.

– Isoa taloa on vaikea saada myytyä, enkä tällä hetkellä oikein pystyisikään muuttamaan, kun trilogian kirjoitusprosessi on kesken. Rakastan kotiamme, mutta se on aivan liian iso ja epäkäytännöllinen minulla ja Kianalle.

– Haaveenani on, että jonain päivänä, kun Kiana on aikuinen, muuta saareen.

Lue myös:

Katariina Sourista rikoskirjailija: "Lapsena minulle luettiin iltasaduksi Alibeja"

Katariina Souri: "Olen vasta nyt päässyt vauhtiin!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla