Camilla Läckberg vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Kuvakaappaus Camillasta ja Simonista viikonlopulta.
Camilla Läckberg vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Kuvakaappaus Camillasta ja Simonista viikonlopulta.

Menestyskirjailija juhli häitään viikonloppuna.

Ruotsalainen dekkarikirjailija Camilla Läckberg, 42, meni viikonloppuna salaa naimisiin kumppaninsa Simon Sköldin, 30, kanssa. Yhtenä Ruotsin menestyneimmistä kirjailijoista pidetty Läckberg kertoi asiasta Instagram-tilillään sunnuntaina.

– Ette voi tietääkään, kuinka vaikeaa tästä oli olla hiljaa. Olen odottanut, että voin kertoa tämän. Nyt voin vihdoin sanoa ääneen sanat, jotka olen halunnut sanoa. Minä ja Simon olemme menneet naimisiin. Aiemmin tänään pidimme pienen seremonian pihallamme perheen ja lähimpien ystäviemme kanssa. Olemme naimisissa!

”On elämäni suurin voitto, että haluat elää kanssani loppuelämäni.”

– Simon, on elämäni suurin voitto, että haluat elää kanssani loppuelämäni. Teet elämästäni hauskempaa ja värikkäämpää – turvallisempaa. En ole koskaan tuntenut oloani yhtä turvalliseksi, kuin sinun kanssasi, kirjailija kirjoittaa Instagramissaan.

”Olin yhtä yllättynyt kuin muutkin”

Läckbergin ex-mies Martin Melin kertoo Hänt-lehdelle, ettei tiennyt entisen kumppaninsa häistä mitään etukäteen.

– Minulla ei ollut asiasta aavistustakaan. Olin yhtä yllättynyt kuin muutkin. Camilla lähetti minulle tekstarin, kun hän julkaisi tiedon Instagramissa. Hän kirjoitti: ”Tiedoksi, menimme tänään naimisiin”, Melin kertoo.

”Camilla lähetti minulle tekstarin, kun hän julkaisi tiedon Instagramissa.”

Melin kertoo olevansa iloinen ex-puolisonsa puolesta. Entisellä parilla on suhteesta Charlie-poika. Melinillä on myös 14-vuotias tytär Fanny, joka oli häissä morsiusneitona. Melin kertoo, että tytär oli onnistunut huijaamaan häntä täysin, eikä ollut paljastanut salaisuutta sanallakaan.

 

Gänget igår. ❤️ Bara Polly som saknas på bilden. Tjejerna hade också klänningar av @ida_lanto #simcamwedding

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Camilla Läckbergillä on yhteensä neljä lasta. Polly-tyttären isä on Simon. Willen ja Mejan isä on Läckbergin ex-aviomies Micke Eriksson. Charlien isä Martin Melin.

Dekkaristin ja hänen 12 vuotta nuoremman rakkaansa suhdetta on ehditty kritisoida heidän ikäeronsa takia. Sköldin ajateltiin olevan miljoonia kirjoillaan tahkonneen Läckbergin rahojen perässä.

Tämä ei Läckbergin mukaan ole totta. Hän on avoimesti puolustanut kumppaniaan julkisuudessa.

 

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti