Suomessa torstaihin asti vieraileva David Hasselhoff iloitsee, että ihmiset rakastavat edelleen Ritari Ässää. ”On tunteellista nähdä, kuinka tärkeä hahmo on monelle. En olisi uskonut, että suosioni kestää näin kauan.” Kuva: Reuters
Suomessa torstaihin asti vieraileva David Hasselhoff iloitsee, että ihmiset rakastavat edelleen Ritari Ässää. ”On tunteellista nähdä, kuinka tärkeä hahmo on monelle. En olisi uskonut, että suosioni kestää näin kauan.” Kuva: Reuters

Näyttelijä-laulaja David Hasselhoff sanoo olevansa onnekas, koska on löytänyt rinnalleen tyttöystävän, joka ei juokse hänen kuuluisuutensa perässä.

Takavuosien suosituista Ritari Ässä- ja Baywatch -televisiosarjoista tuttu näyttelijä-laulaja David Hasselhoff, 61, on parhaillaan parin päivän vierailulla Suomessa.

Tähti matkusti Helsinkiin perheensä kanssa. Mukana visiitillä on tyttöystävä, walesilainen Hayley Roberts, 33, tytär Taylor-Ann, 24, sekä Davidin assistenttina toimiva veljenpoika Nick.

Näyttelijällä on pelkkiä hyviä muistoja Suomesta.

– Tämä on viides kertani täällä. Minut on otettu aina avosylin vastaan, ja Suomeen liittyy paljon hauskoja muistoja, hän kertoi Ravintola Brondassa pidetyssä cocktail-tilaisuudessa.

Parhaiten tähden mieleen on jäänyt valtava Ritari Ässä -hurmos.

– Esittelin Kitt-autoa 1980-luvulla suomalaisille. Kaikki halusivat samaan kuvaan minun ja Kittin kanssa. Osaan vieläkin sanoa "tervetuloa ja kiitos", toistin sen varmaan tuhat kertaa, hän naureskelee.

Samaisella vierailulla David tutustui Lappiin, jossa kertoo syöneensä monta poroa.

– Muistan, kun matkustin takaisin Los Angelesiin ja kuulin radiosta, että Suomen poroista on löydetty Tshernobylin radioaktiivista säteilyä. Söin varmaan viisi poroa, ja odotin vain koska valot syttyvät ja alan säteillä, hän virnistää.

David Hasselhoff ja Hayley Roberts. Kuva: Reuters

David on reissumies

Matkustamista rakastava David sanoo olevansa koko ajan liikkeellä. Suomeen hän tuli Ranskan Cannesin ja Itävallan Wienin kautta.

– Välillä reissutahtini on hullu, nytkin olen ollut kolmessa maassa saman vuorokauden aikana. Oli mahtavaa esiintyä Wienin Nova Rock -festivaaleilla 60 000 ihmisen edessä. Lauloin Looking For Freedom -biisini yhdessä Samu Haberin kanssa. Näin hänet The Voice of Germany -ohjelmassa ja otin yhteyttä, David kertoo.

Hän kertoo Samun kysyneen esiintymisen jälkeen, koska Davidia nähdään seuraavaksi Suomessa.

– Vastasin, että tänä iltana, tähti hekottaa.

David sanoo, ettei saisi matkustamisesta yhtä paljon irti ilman perhettään.

– Olen nähnyt kaikki paikat, mutta nautin siitä, että saan esitellä uusia kohteita rakkailleni. Sanon tytöille usein, että menkää te shoppailemaan, kylpylään ja tutustumaan maahan – minä hoidan työt. Matkustaminen saa eri merkityksen, kun kokemukset voi jakaa läheisten kanssa.

Hän antaa erityisesti kiitosta tyttöystävälleen Hayleylle, jonka kanssa on seurustellut kolme vuotta.

– Hän haluaa kulkea kanssani ja on avoin kaikelle. Hayley tahtoo nähdä muutakin kuin Hilton-hotelleja. Olen onnekas, että olen löytänyt rinnalleni naisen, joka arvostaa minua itseni, ei kuuluisuuteni takia.

Helsinkiin David saapui Nissanin vieraana. Hän kuvaa vierailunsa aikana jakson Brändärit-komediasarjaan, joka nähdään syksyllä MTV3:lla. David osallistuu Euroopassa myös suosittuun Gumball 3000 -ralliin, jossa kilpailee Kittin näköiseksi tuunatulla Nissan GTR -autolla.

Lue myös:

David Hasselhoffin 21-vuotias mallitytär haastaa luksusmerkit

Otsikkoa muutettu 17.6.2014 klo 11:33.
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...