American Idolin voiton jälkeen David Cookilla ei ole ollut aikaa seurusteluun.
American Idolin voiton jälkeen David Cookilla ei ole ollut aikaa seurusteluun.

Ex-baarimikko voitti American Idol -kilpailun, myi yli miljoona levyä ja ystävystyi esikuvansa kanssa.

Kun taviksesta tulee Amerikan idoli, elämä heilahtaa päälaelleen. Miten kulunut vuosi on muuttanut sinua?

Olen enemmän tietoinen ympäristöstäni. Aiemmin soittelin bändissä ja työskentelin Tulsassa baarimikkona. Olin ihan tyytyväinen elämääni, mutta nyt näen metsän puilta. Vuoden erikoisin kokemus oli käydä bändin kanssa Irakissa soittamassa sotilaille. Se oli siistiä.

Sait tehdä levyllesi musaa oman idolisi, Our Lady Peace -yhtyeen laulajan Raine Maidan kanssa. Kun kuulit asiasta, miten reagoit?

Olin kauhuissani! Pelkäsin, että kaikki menisi pieleen tai että hän olisi törppö. Mutta kaikki meni mahtavasti, ja nyt pidän Rainea ystävänä. Soittelen hänelle ja käymme pelaamassa golfia, mikä on todella outoa.

Rokkarit saavat naisia, mutta miten on idolien laita?

Hahhaa! Minulla on ollut voittoni jälkeen yksi tyttöystävä, mutta nyt olen sinkku. Olen viettänyt koko elämäni haaveillen rokkitähteydestä ja naisten huomiosta ja nyt kun olen viimein tähti, minulla ei ole aikaa seurusteluun. Aika ironinen pulma.

Mikä on kummallisinta, mitä sinusta on kirjoitettu mediassa?

Se, että olisin kuollut! Jouduin kerran tv-lähetyksestä sairaalahoitoon ihan varotoimena, koska verenpaineeni nousi kisajännityksen takia. Siitä se ajatus kai sitten lähti.

Olet puhunut Grammy- ja Oscar-palkintojen voittamisesta. Tähtäätkö niihin yhä?

Ehdottomasti. Harmitti, ettemme ehtineet tämän vuoden Grammyihin! Halusin ehdolle kovasti. No, ehkä ensi vuonna. Haluaisin yhä myös näytellä, vaikka olenkin ensisijaisesti muusikko. Mutta jos oikea juttu osuu kohdalle, tartun tilaisuuteen.

David Roland Cook

- 20.12.1982 Houstonissa, Teksasissa syntynyt laulaja, joka nyt asuu Tulsassa, Oklahomassa.

- Sai stipendin yliopistoon teatteriopintoja varten. Päätti koulussa, että musiikki on näyttelemistä kiinnostavampaa ja lähti tavoittelemaan muusikon uraa.

- Julkaissut omakustannealbumin Analog Heart (2006) ja American Idol -voiton jälkeen albumin David Cook (2008).