David Beckham on hulluna Legoihin. Kuva Shutterstock
David Beckham on hulluna Legoihin. Kuva Shutterstock

David Beckhamin lisäksi myös Top Gear -juontaja Richard Hammond on hulluna Legoihin. Davidia pienet palikat auttavat rauhoittumaan. Richard puolestaan toipui vakavasta auto-onnettomuudesta Legojen avulla.

Ex-jalkapalloilija David Beckhamilla, 38, ei käy eläkkeellä aika pitkäksi. Kun jalkapallo ei enää vie kaikkea aikaa, David ehtii keskittyä lempipuuhaansa: Legoilla näpertämiseen.

David kertoi intohimostaan Sunday Times Magazinesin haastattelussa. Hän sanoi, että palikat lievittävät stressiä. Davidin tuorein ostos on yli 250 euron arvoinen Tower Bridge.

– Legojen rakentaminen auttaa minua rauhoittumaan, David sanoi haastattelussa.

Pienoismalli Lontoon Times-joen ylittävästä sillasta on yksi vaativimmista Lego-leluista. Sillassa on 4 287 palaa, ja ikkunoitakin on jopa 80. Lontoon tunnusmerkki ei myöskään ole mikään pikkulasten tai heikkohermoisten lelu, sillä sen suositusikäraja on yli 16.

Yli 4200 osan Tower Bridge, jonka fyysinen koko on yli metrin. Kuva: Legoshop

Davidin yksi suurimmista rakennusurakoista on ollut Taj Mahaj -temppeli, jossa on yli 5 900 osaa. Keräilykappaleesta saa nykyään pulittaa 1500–3500 euroa.

Taj Mahalin David osti netistä vuonna 2010, kun hän pelasi Milanissa. David ei viihtynyt Italiassa ja päätti piristää tylsää arkeaan näpertelyllä.

– Taj Mahalin rakennus jäi tosin kesken, sillä loukkaannuin puolessa välissä urakkaa – en tosin Lego-harrastuksen takia.

– Tiedän, ettei Legojen rakentaminen ole mikään oikea työ, mutta en voi sille mitään, että rakastan niitä. Poikani ovat ihan samanlaisia – heillä on pakkomielle Legoihin.

Taj Mahal -pienoismallissa on yli 5900 osaa. Legorakennuksen arvo on noussut useisiin tuhansiin euroihin, sillä sitä ei enää valmisteta. Kuva: Legoshop

Davidin lisäksi myös Top Gear -ohjelman juontaja Richard Hammond on todistanut, että Legoilla rakentaminen on hyvää terapiaa. Hän loukkaantui vakavasti kiihdytysauto-onnettomuudessa vuonna 2006.

– Legot pelastivat minut. Niiden rakentaminen on loistavaa terapiaa aivovauriosta toipumiseen, Richard on kertonut.

Lähteet: Mirror, TelegraphDailymail

Katso Davidin ura Lego-animaationa

Lue myös:

David Beckham tatuoi vaimonsa nimen kämmenselkäänsä

Yhdistä viikset ja julkkismiehet

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: