"Iloitsen vanhenemisesta, sillä toinen vaihtoehto on huonompi. Minulla on ollut vähän diabetesta 25 vuotta, mutta mitä siitä sitten. Syön lääkkeitä ja annan palaa." Kuva: Niklas Meltio
"Iloitsen vanhenemisesta, sillä toinen vaihtoehto on huonompi. Minulla on ollut vähän diabetesta 25 vuotta, mutta mitä siitä sitten. Syön lääkkeitä ja annan palaa." Kuva: Niklas Meltio

Muusikko ja musiikkineuvos Danny kertoo rakastaneensa elämänsä aikana toistakymmentä naista.

Muusikko ja musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen, 75, paljastaa, että Armin, Liisan ja nykyisen kumppanin Erikan lisäksi hänen elämäänsä on mahtunut muutama muukin nainen.

– Elämäni naisia ovat kaikki he, joita olen rakastanut. Heitä on varmaan toistakymmentä, Danny kertoo Me Naisten Matkalla minuksi -haastattelussa.

Naiset ovat lähestyneet Dannya pian 55 vuotta kestäneen uran aikana tuhansilla kirjeillä ja sähköposteilla, ja aika ajoin meno keikoilla oli hyvinkin villiä.

– Minulla ei ole kuitenkaan ollut normaalia muusikkoasennetta, että olisin ottanut uuden tyttöystävän joka illaksi, vaan olen ihastunut ihan omien viettien ja tunteiden perusteella, Danny kertoo.

– Olihan se hienoa, että oli paljon ihmisiä, jotka olisivat halunneet tutustua minuun, ja on toki vieläkin. Tunteen pitää kuitenkin olla molemminpuolinen.

”Meillä oli Liisan kanssa hirmu kivaa pitkään, kunnes rakastuin Armi Aavikkoon.”

Dannyn pisin rakkaus lienee avioliitto vaateketju Seppälää luotsanneen Liisa Lipsasen kanssa vuosina 1972–2005.

– Saimme kolme lasta, ja meillä oli hirmu kivaa pitkään, kunnes rakastuin Armi Aavikkoon. Ehkä osittain siksi, että Hannu ja Liisa puuhasivat niin paljon omia asioitaan. Koin itseni siinä suhteessa tarpeettomaksi.

Danny tapasin tuoreen Miss Suomen, Armin, vuonna 1977, kun Apu-lehti oli valinnut hänet Dannyn kiertuekaveriksi.

– Ensimmäisen kiertuevuoden jälkeen ystävyys alkoi muuttua lämpimämpään suuntaan, ja sillä tavalla mentiin vuoteen 1992.

Armi lopetti esiintymiset 1995, ja hän kuoli vuonna 2002.

– Minulla on häntä kohtaan yhä kunnioitus ja kaipaus.

”Pitäisikö olla aina saman ikäinen, että voisi olla tekemisissä?”

Nykyään Danny on suhteessa muusikko Erika Vikmanin, 25, kanssa.

– Erika on kiva pakkaus, mutta en halua määritellä suhdettamme.

Danny ja Erika tapasivat Tangomarkkinoiden yhteydessä 2015, jolloin Erikasta tuli tangoprinsessa.

Danny kertoo, että Erikan kanssa hän voi jutella aivan kaikesta.

– Erika tuo minulle valoisuutta ja hyväntuulisuutta. Hän on järkevä, iloinen ja kaunis. Lisäksi hän on neuvonantajani, mitä tulee some- ja tietokoneasioihin, Danny sanoo.

– Ne, jotka minun ja Erikan ikäerosta kärsivät, kärsikööt. Minä en kärsi. Showbisnes ei kysy ikää, ja olen tehnyt koko elämäni eri ikäisten kanssa töitä. Pitäisikö olla aina saman ikäinen, että voisi olla tekemisissä?

Lue uusimmasta Me Naisista, miten Danny on jaksanut esiintyä lähes 55 vuotta. Pelkääkö hän kuolemaa? Mitä hän kertoo suhteestaan lapsiinsa? Entä mitä Danny aikoo tehdä viimeisen kiertueensa jälkeen? Digilehden voit lukea täältä.