Danita Westphalin piilopirtti ja kakkoskoti sijaitsee Tammisaaressa, mistä hänen äidinpuoleinen sukunsa on kotoisin. Kuva: Veikko Kähkönen
Danita Westphalin piilopirtti ja kakkoskoti sijaitsee Tammisaaressa, mistä hänen äidinpuoleinen sukunsa on kotoisin. Kuva: Veikko Kähkönen

Suhde asianajaja Heikki Lampelaan teki asuntovälittäjä Danita Westphalista kohutun tosi-tv-julkkiksen. –Rakkaus on henkinen ja hauras kahden ihmisen välinen asia. Me vain elimme niin eri elämänvaiheita, Danita kertoo erosta.

Viime keväänä helsinkiläisestä asuntovälittäjästä Danita Westphalista, 36, tuli alkuvuoden seuratuin tosi-tv-julkkis.

Yrittäjäsuvun tytär lähti mukaan Tavallista elämää -tv-sarjaan silloisen miesystävänsä, asianajaja Heikki Lampelan pyynnöstä, ja ajautui ihmissuhdesoppaan, joka nosti Danitan nimen kohupalstoille ja kahvipöytäpuheisiin.

Danitan ja Heikin suhde kuitenkin päättyi ennen kuin koko tv-sarja ehti ilmoille. Keskustelupalstoilla ilkuttiin, että nainen oli julkisuustyrkky ja onnenonkija. Huhuttiin, että koko juttu oli kanavan mainostempaus televisio-ohjelmalle.

–Ei se ollut. Minä ainakin kuvittelin tutustuvani aitoon ihmiseen ja laitoin itseni mukaan täysillä, Danita sanoo.

Hän ei syytä erosta ohjelmaa tai siitä seurannutta julkisuutta.

–Rakkaus on henkinen ja hauras kahden ihmisen välinen asia. Me vain elimme niin eri elämänvaiheita. Arki tyttäreni kanssa vaatii turvallisuutta, harmoniaa ja selkeitä rutiineita, joita ei voi suinpäin muuttaa. Enkä halua hätiköidä rakkaudessakaan, viisivuotiaan tyttären äiti sanoo.

Danitan elämän miehet ovat lähes poikkeuksetta olleet vanhempia ja dominoivia.

–Kai miehet ovat minulle aina olleet vähän mystisiä olentoja, kun minulla ei ole ollut omaa isää. Kaikissa suhteissani miehet ovat olleet persoonaltaan kuin jumalasta seuraavia. On haastavaa elää sellaisen ihmisen kanssa. Siinä ei riitä, vaikka itse olisi enkeli.

Villien vuosien hinta

Danita sanoo olleensa henkinen etsijä nuoresta asti. Tiukka kasvatus sai hänet tekemään irtiottoja nuorena aikuisena. Danita halusi menestyä ja tehdä rahaa. Hauskanpito ja vaarallinen elämä viehättivät. Hän työskenteli media-alalla, teki paljon töitä, biletti vielä enemmän, nukkui aivan liian vähän, mutta tienasi hyvin.

Villeihin vuosiin kuului myös kaksi rattijuopumustuomiota. Niistä tuli Danitalle katkeamispiste, alku täydelliselle elämänmuutokselle.

Hän alkoi opiskella elämäntaidon valmennusta ja jätti juomisen. Vasta nyt hän oli valmis käsittelemään menneiden vuosien ikäviä kokemuksia.

–Alkoholista luopuminen oli rajapyykki, sillä halusin muutosta kohti täydellistä hyvinvointia. Olen ystäväpiirini ainoa täysraitis. En kuitenkaan saarnaa siitä muille. Tuntuu, että nyt olen läsnä omassa elämässäni.

Rankoista kokemuksistaan Danita on ottanut opiksi.

–Vietän nykyisin hyvin maanläheistä elämää. Olen istunut aikoinani tukka hulmuten Ferrarissa, nyt etsin rauhaa ja harmoniaa.

Lue Danita Westphalin koko haastattelu Me Naisista 25/26 2014.

Lue myös:

Rakastunut huippujuristi Heikki Lampela: "Naisesta pitää löytyä enkelin ominaisuuksia"

 Tänään televisiossa: Heikki Lampela rakastuu Danita Westphaliin

Heikki Lampelan naisystävä Danita Westphal: Pakenin suhdesotkua piilopirttiin

Asianajaja Heikki Lampela uudesta rakkaastaan: ”Hannasta on minulle vastusta"