Cristal Snow yrittää toista kertaa Suomen euroviisuedustajaksi. Kuva: Sanoma-arkisto/Sari Gustafsson
Cristal Snow yrittää toista kertaa Suomen euroviisuedustajaksi. Kuva: Sanoma-arkisto/Sari Gustafsson

Uuden musiikin kilpailun finalisti Cristal Snow kertoo blogissaan tekevänsä kaikkensa, jotta hän pääsisi edustamaan Suomea euroviisuihin.

Cristal Snow, 40, kertoo blogissaan uhrauksista, joita hän on tehnyt Uuden musiikin kilpailun takia. Cristal kilpaili lauantaina alkukarsinnassa ja pääsi finaaliin Love is Blind -kappaleellaan.

– Kolmen minuutin tähden väsäsimme kaksi kuukautta musiikkivideota. Käsikirjoitusta mietittiin huolella. Pankista otettiin laina, jota maksan koko loppuvuoden. Olen aina sanonut, että urani ei elätä minua, minä elätän uraani. Elätän, koska rakastan. Rakastan ja vihaan, Cristal kirjoittaa.

Cristal kertoo myös yrittäneensä säästää, joten hän ruokki itse 37 hengen kuvausporukan ja kokkasi näille bataatti-porkkana-inkivääri-kookoskeittoa.

Cristal jännitti lauantain tuloksia ja oli lopulta todella helpottunut.

Kaiken vaivan arvoista?

Cristal pyrki Suomen euroviisuedustajaksi edellisen kerran vuonna 2008. Tuolloin hän jäi kolmanneksi. Tällä kertaa Cristal äänesti itseään 50 kertaa, jotta finaalipaikka varmistuisi.

– Kuka kissan häntää nostaa, jos ei kissa itse, hän kirjoittaa.

Cristal kertoo tekevänsä kaikkensa, jotta hänestä tulisi Suomen euroviisuedustaja. Siksi hän ottanut puolen vuoden ajan laulutunteja ja laulanut joka päivä – niin kipeänä, krapulassa kuin humalassakin.

Välillä hän on silti miettinyt, ovatko uhraukset kolmen minuutin biisin arvoisia. Muutama viikko sitten hän oli vaipua epätoivoon.

– Istuin keittiön pöydän äärellä ja olin uupunut. Olin yksin kotona ja katsoin ulos, satoi lunta. Ajattelin hetkellisesti, että tämä kaikki on turhaa ja millään ei mitään väliä. Itkin kuusi minuuttia paksuja geelimäisiä kyyneliä. Kuin puolen vuodan kuonat olisivat irronneet ruumiistani.

Cristalin musiikkivideon on ohjannut hänen siskonsa Viivi Huuska. Pääroolin videolla esittää nuori näyttelijä Eino Heiskanen, jonka  vanhemmat ovat näyttelijät Kari Heiskanen ja Sara Paavolainen. Cristal kertoi aikaisemmin blogissaan, että videolle oli vaikea löytää toista näyttelijää, koska budjetti oli niin pieni. Eräs jääkiekkoilija oli jo suostunut rooliin, mutta perui, koska hänen työnantajansa uhkasi potkuilla, jos tämä suutelisi videolla miestä.

UMK-finaaliin ovat tähän mennessä päässeet Cristalin lisäksi Saara Aalto, Eini, Stella Christine, Annika Milán & Kimmo Blom ja Mikael Saari.

Loput finalistit selviävät viimeisessä, 3. karsinnassa 20.2. UMK-finaali järjestetään 27.2. ja euroviisut 10., 12. ja 14.5.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...