Scott Eastwood on kuin nuori ja komea versio isästään. Kuva: Reuters
Scott Eastwood on kuin nuori ja komea versio isästään. Kuva: Reuters

Scott Eastwood ei päässyt nuorena nauttimaan isänsä menestyksestä. Ensimmäinen autokin oli vanha romu.

Kun isä on ikoninen näyttelijä, seksisymboli ja useammalla Oscarilla palkittu elokuvaohjaaja Clint Eastwood, 84, ei lienee ihme, että omakin elokuvaura on lähtenyt lentoon.

Scott Eastwood, 29, kuitenkin väittää, ettei ole päässyt lentämään huipulle isänsä siivellä.

– Isäni on vanhan liiton miehiä. Olen tehnyt töitä niin kauan kuin muistan, Scott sanoo Peoplen haastattelussa.

Scottin mukaan hänen lapsuutensa ja nuoruutensa ei ollut hemmoteltua rahassa pyörimistä.

– Ensimmäinen autoni oli vuoden 1991 Ford Crown Victoria, joka maksoi 1000 dollaria (eli noin 900 euroa). Senkin jälkeen olen joutunut ostamaan jokaisen autoni itse. Ja sama on pätenyt näyttelijäntöihini.

Komeasta ulkonäöstään ja perhetaustastaan huolimatta Scottin mukaan ei ollut mitenkään itsestään selvää, että hän menestyisi elokuva-alalla.

– Päätin yrittää kymmenen vuoden ajan. Ajattelin, että jos en onnistu, ryhdyn vaikka palomieheksi. Mutta sitten hommat alkoivatkin rullata.

Hän on näytellyt myös isänsä ohjauksessa Gran Torino ja Flags of Our Fathers -elokuvissa. Aluksi Scott käytti taitelijanimenään äitinsä, lentoemäntänä työskennelleen Jacelyn Reevesin sukunimeä.

Elokuvien kuvauspaikat tulivat kuitenkin tutuiksi jo lapsena, kun Scottia omien sanojensa mukaan raahattiin isän mukana kuvauksista toisiin. Ja silloin, kun ei oltu kuvauksissa, suunnattiin yhdessä urheilemaan.

– Isäni oli aina superaktiivinen ja vei minut jo nuorena kuntosalille. Hän saarnasi minulle aina terveen ruumiin ja terveen mielen yhteydestä. Isä kasvatti minusta terveystietoisen.

Clintiä lienee siis kiittäminen poikansa vastustamattoman raamikkaasta olemuksesta.

Lue myös:

Clint Eastwoodin pojasta sukeutui vastustamaton hurmuri

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla