Supertähti Christina Aguilera on joutunut rankkaan pyöritykseen avioeron, uuden suhteen ja ulkonäkö­kritiikin takia.

Luonnonkauneus näyttää olevan laulaja Christina Aguileralle, 30, vieras termi. Sentin paksuiset silmänrajaukset, valtavat tekoripset, tulipunainen huulipuna ja blondausaineista karrelle palaneet hiuslisäkkeet näyttävät melkein liian painavilta kannettaviksi. Tuntuu siltä, että Christina haluaisi piiloutua tuhdin ehostuksensa taakse, mutta laulaja vakuuttaa pakkelin olevan hyvä juttu.

– Meikkaaminen ja pukeutuminen ovat aina olleet mukavuusaluettani. Nautin tälläytymisen naisellisuudesta, ja ilmaisen sitä kautta itseäni. En usko, että koskaan luovun vahvoista maskeista, Christina perustelee.

Näin tosin on käynyt laulajan ensimmäisessä leffapääroolissa Burleskissa. Siinä Christina on pienen kylän tyttö Ali, joka muuttaa unelmiensa perässä Los Angelesiin. Äidittömänä kasvanut Ali ei nauti glamourista. Hän ei osaa edes meikata, ennen kuin hän päätyy Cherin esittämän hahmon burleski-klubille tarjoilijaksi ja tanssija-laulajaksi.

Christina myöntää, että hänen oli aluksi vaikeaa esiintyä julkisesti ilman täyttä tällinkiä. Burleski-elokuvassa häntä ihastuttaa se, että roolihahmo kasvaa nauttimaan naiseudestaan.

– Kiinnostuin leffasta välittömästi  nähtyäni sen nimen, sillä arvostan burleskiin liittyvää viehkeyttä ja kiusoittelun taidetta. On kaunista, kun nainen tihkuu aistillisuutta ja itsevarmuutta.

Avioero ja uusi mies

Christinan avioliitto musiikkituottaja Jordan Bratmanin kanssa rakoili jo Burleskin kuvausten aikana. Viime lokakuussa pari ilmoittikin eroavansa viiden vuoden naimisissaolon jälkeen. Heillä on yksi yhteinen poika, kolmevuotias Max.

Avioerokoettelemusten keskellä Christina löysi lohduttajan Cheristä, sillä naisista tuli leffan kuvauksissa ystävät. He pitävät edelleen yhteyttä, vaikka ikäeroa onkin yli 30 vuotta.

– Opin Cheriltä paljon sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Juttelimme tyttöjen juttuja rakkaudesta ja parisuhteista. Cher on avoin ja antelias ihminen, johon saan tukeutua. Se on minulle suuri lahja, Christina kiittelee.

Kun Christinan ja Jordanin avioero tuli julki, käynnistyi supertähden ympärillä tiivis huhumylly. Liiton epäiltiin päättyneen muun muassa siksi, että Christinalla olisi ollut avioliiton aikana seksisuhteita naisten kanssa. Kiinnostusta herätti sekin, että Christina bongattiin pian erouutisten jälkeen uuden poikaystävän Matt Ruttlerin kainalosta.

Christina ja Matt tapasivat Burleskin kuvauksissa, jossa Matt työskenteli kuvausassistenttina. Suhde on herättänyt närää amerikkalaismediassa, sillä Mattin arvellaan olevan vain onnenonkija.

Uuden miehensä lisäksi Christina on ollut syynissä kroppansa takia. Muutaman lisäkilon varteensa saanut laulaja ei hetkahda ulkonäkökritiikistä.

– Rakastan naisvartaloa, koska se on kaunis ja aistillinen. On ikävää, että niin monet naiset häpeävät kehoaan, vaikka siitä pitäisi olla ylpeä. Mielestäni epävarmuus johtuu miehistä, jotka pelkäävät vahvoja naisia ja jotka yrittävät saada naiset valtaansa haukkumalla näiden vartaloa. Se on todella epäreilua. Itse nautin siitä, että saan olla nainen.

Rankka lapsuus vahvisti

Christina sai osansa kritiikistä ja vaikeuksista ennen supertähteyttäänkin. Jo alle kymmenvuotiaana hän osallistui kotikaupunkinsa kaikkiin mahdollisiin kykyjenetsintäkilpailuihin. Menestymisen halu herätti kateutta ikätovereissa ja Christinaa kiusattiin usein.

– Koko elämäni minut on tunnettu pikkukaupungin tyttönä, jolla on iso ääni. Synnyin ja kasvoin ylisuorittajaksi ja täydellisyyden tavoittelijaksi jopa liioitteluun asti. Saatan kritisoida itseni näännyksiin, mutta samalla se on voima, joka ajaa minua eteenpäin.

Myös nuoren Christinan kotioloissa kuohui. Ilmavoimissa työskentelevä isä Fausto oli alistava ja väkivaltainen ja purki pahan olonsa vaimoonsa Shellyyn. Pari erosi, kun Christina oli seitsemän. Sittemmin Fausto on yrittänyt ottaa yhteyttä tyttäreensä, mutta tämä ei ole halunnut olla isänsä kanssa missään tekemisissä.

Christina tuntee rankkojen nuoruusvuosien lopulta vain vahvistaneen häntä.

– Jos minulla ei olisi ollut kaoottista ja kovaa lapsuutta, en pystyisi laulamaan yhtä tunteella. Kipeät asiat ovat kehittäneet intohimoani musiikin tulkitsijana. Laulaminen on ollut minulle aina helpotuksen ja itseilmaisun lähde.

Seuraavaksi Christina aikoo keskittyä uuden levyn tekoon. Hän uskoo, että albumista tulee henkilökohtaisempi ja syvällisempi kuin koskaan ennen.

– Viime aikoina olen kasvanut ihmisenä. Minussa on enemmän itsevarmuutta, ja se huokuu ulospäin. Olen muuttunut, kasvattanut siivet ja löytänyt uuden tavan olla itsenäinen. Tunnen syntyneeni uudelleen.

Tuure Boelius tunnetaan laulajana ja vloggaajana. Kuva: Jonna Öhrnberg
Tuure Boelius tunnetaan laulajana ja vloggaajana. Kuva: Jonna Öhrnberg

Youtube-tähti ja laulaja Tuure Boelius muutti 16-vuotiaana kotoa ja on jo pitkään elättänyt itse itsensä. Tanssii tähtien kanssa -treenejä vaikeuttavat ADHD ja balettimaneerit.

Tubettaja ja laulaja Tuure Boelius, 17, on Suomen Tanssii tähtien kanssa -historian nuorin kisaaja. Tuuren CV ei silti välttämättä ole juurikaan lyhyempi kuin kanssakilpailijoilla. 

Tuure keräsi YouTubessa suuren seuraajakunnan nopeasti alettuaan julkaista videoita vuonna 2015. Laulajanuran hän aloitti vuosi sitten kappaleella Eikö sua hävetä. Sitäkin isompi hitti tuli jääkiekon MM-kisojen alla julkaistusta Lätkäjätkä-Villestä, jonka lyriikoissa jääkiekkoilijapoika pussaa toista poikaa. 

Tuure Boelius, mistä saat kaiken energiasi?

– Vaikka olen nuori, tiedostan, että elämme täällä vain kerran. Kai energia tulee siitä, että teen vain sellaisia asioita, joista oikeasti tykkään. Siivoamisesta en kyllä tykkää yhtään, mutta Youtubesta, musiikista ja TTK:sta nautin. 

Siivoaminen Tuuren on silti hoidettava itse, sillä hän muutti jo 16-vuotiaana lapsuudenkodistaan Porista Helsinkiin.

– Koen, että olen kasvanut sen myötä aika paljon. Jos en pese pyykkiä tai tee ruokaa, ei äiti ole sitä tekemässä. Yksin asuminen on tuntunut helpolta, mutta välillä tulee kotiin aika iso ikävä.

”Minulla on diagnosoitu ADHD, ja keskittymisen kanssa on hankalaa.”

Tuure kertoo tapaavansa perhettään vähintään kahden viikon välein, mutta ehtivänsä hyvin harvoin itse Poriin.

– Välillä ikävöin vanhaa elämääni Porissa, mutta pystyn ehdottomasti paremmin toteuttamaan itseäni pääkaupunkiseudulla.

Pitkä tanssitausta

Tuure Boelius ja Ansku Bergström ovat tanssipari uudella Tanssii tähtien kanssa -kaudella. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Tuure Boelius ja Ansku Bergström ovat tanssipari uudella Tanssii tähtien kanssa -kaudella. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tanssii tähtien kanssa -kisassa Tuurelle voisi povata jopa ennakkosuosikin asemaa. Nuori tubettaja on tottunut ja rohkea esiintyjä, ja lisäksi hänellä on takana kahdeksan vuotta aktiivista tanssiharjoittelua.

Tuure kuitenkin epäilee, että jazztanssi- ja balettitaustasta on hyödyn lisäksi myös paljon haittaa. Balettimaneerien riisumisen lisäksi keskittyminen tuottaa hänelle vaikeuksia tansseja treenatessa.

– Minulla on diagnosoitu ADHD, ja keskittymisen kanssa on hankalaa tietyissä tilanteissa. Jos joku asia tuntuu vaikealta, voi alkaa turhauttaa, hän sanoo.

Itsevarma vuoden homo

Moni muistaa Tuuren kohusta, joka syntyi, kun hänet valittiin Vuoden homoksi helmikuussa 2017. Tunnustus oli seurausta edellisenä vuonna julkaistusta Youtube-videosta, jolla Tuure kertoi homoudestaan. 

Tuolloin 16-vuotiaan Tuuren valinta Vuoden homoksi sai tuntemattomat ihmiset tekemään hänestä lastensuojeluilmoituksia ja perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaisen ottamaan yhteyttä lapsiasiavaltuutettuun. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kommentoi asiaa Facebookissa kirjoittamalla, että lapsilla on täysi oikeus ilmaista itseään, ja heitä tulee siihen kannustaa.

”Olen kohdannut yllättävän vähän vähättelyä.”

Tuuren itsevarmuutta tapaus ei nujertanut, päin vastoin. Irtoaisiko YouTube-tähdeltä itsetuntovinkki meille vähemmän rohkeille?

– Usko itseesi ja luota siihen, mitä teet. Aika klisee, mutta ainakin omalla kohdalla se on toiminut, hän kannustaa. 

– Jokainen löytää kokeilemalla ja tekemällä ne asiat, jotka tuntuvat omalta. 

Toinen välivuosi

Laulajan- ja tubettajanuran lähdettyä hyvin käyntiin Tuure ei ole aloittanut toisen asteen koulutusta. Nyt menossa on toinen välivuosi peruskoulun jälkeen. 

– Siitä olen kohdannut yllättävän vähän vähättelyä. Tällä hetkellä tuntuu tosi vieraalta, että lähtisin opiskelemaan mitään, tai varsinkaan mitään sellaista, mitä en jo tee, Tuure sanoo. 

Ilman koulutustakin hän on elättänyt itse itsensä jo pidemmän aikaa. Hiljattain hän kertoi Helsingin Sanomille tienaavansa pian enemmän kuin toimitusjohtajaisänsä.

– Saan isältä aika paljon apua ja tukea raha-asioihin. Mietimme yhdessä, minkä verran laitetaan säästöön.

Tuure säästää omaan asuntoon. 

– Se ei ole tämän vuoden juttu, ehkä ensi vuoden, hän sanoo toiveikkaana. 

Tanssii tähtien kanssa sunnuntaisin MTV:llä klo 19.30.

Kuka oli kenenkin aviomies, seurustelukumppani ja salarakas, ja milloin? Tämä testi paljastaa, oletko lukenut viihdeuutisesi.

Vaikka Suomi on pieni maa, riittää täkäläistenkin julkimoiden rakkauselämässä seurattavaa, jos mielii pysyä kärryillä kaikkien telkkarista tuttujen suhdekuvioista. 

Jos luulet tuntevasi kotimaisten kuuluisuuksien lemmekkäät vaiheet kuin omat taskusi, tee testi ja selvitä, millä tolalla muistisi ja tietämyksesi ovat!

Jos tulos oli kehnonlainen, aloita rakkaudellisten uutisten seuraaminen vaikkapa päivittämällä tietosi julkkisten kesäsöpöilyistä.

Ehkäpä Suomi-kuuluisuudet ovat heikko kohtasi? Siinä tapauksessa sinua ilahduttanee Hollywood-julkkisten oikeita nimiä koskeva tietovisa.

Mikäli testi todisti julkimomuistisi olevan vailla vertaa, kannattaa seuraavaksi haastaa aivojaan vaikkapa tunnistamalla julkkisten lapsia kuvista