Supertähti Christina Aguilera on joutunut rankkaan pyöritykseen avioeron, uuden suhteen ja ulkonäkö­kritiikin takia.

Luonnonkauneus näyttää olevan laulaja Christina Aguileralle, 30, vieras termi. Sentin paksuiset silmänrajaukset, valtavat tekoripset, tulipunainen huulipuna ja blondausaineista karrelle palaneet hiuslisäkkeet näyttävät melkein liian painavilta kannettaviksi. Tuntuu siltä, että Christina haluaisi piiloutua tuhdin ehostuksensa taakse, mutta laulaja vakuuttaa pakkelin olevan hyvä juttu.

– Meikkaaminen ja pukeutuminen ovat aina olleet mukavuusaluettani. Nautin tälläytymisen naisellisuudesta, ja ilmaisen sitä kautta itseäni. En usko, että koskaan luovun vahvoista maskeista, Christina perustelee.

Näin tosin on käynyt laulajan ensimmäisessä leffapääroolissa Burleskissa. Siinä Christina on pienen kylän tyttö Ali, joka muuttaa unelmiensa perässä Los Angelesiin. Äidittömänä kasvanut Ali ei nauti glamourista. Hän ei osaa edes meikata, ennen kuin hän päätyy Cherin esittämän hahmon burleski-klubille tarjoilijaksi ja tanssija-laulajaksi.

Christina myöntää, että hänen oli aluksi vaikeaa esiintyä julkisesti ilman täyttä tällinkiä. Burleski-elokuvassa häntä ihastuttaa se, että roolihahmo kasvaa nauttimaan naiseudestaan.

– Kiinnostuin leffasta välittömästi  nähtyäni sen nimen, sillä arvostan burleskiin liittyvää viehkeyttä ja kiusoittelun taidetta. On kaunista, kun nainen tihkuu aistillisuutta ja itsevarmuutta.

Avioero ja uusi mies

Christinan avioliitto musiikkituottaja Jordan Bratmanin kanssa rakoili jo Burleskin kuvausten aikana. Viime lokakuussa pari ilmoittikin eroavansa viiden vuoden naimisissaolon jälkeen. Heillä on yksi yhteinen poika, kolmevuotias Max.

Avioerokoettelemusten keskellä Christina löysi lohduttajan Cheristä, sillä naisista tuli leffan kuvauksissa ystävät. He pitävät edelleen yhteyttä, vaikka ikäeroa onkin yli 30 vuotta.

– Opin Cheriltä paljon sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Juttelimme tyttöjen juttuja rakkaudesta ja parisuhteista. Cher on avoin ja antelias ihminen, johon saan tukeutua. Se on minulle suuri lahja, Christina kiittelee.

Kun Christinan ja Jordanin avioero tuli julki, käynnistyi supertähden ympärillä tiivis huhumylly. Liiton epäiltiin päättyneen muun muassa siksi, että Christinalla olisi ollut avioliiton aikana seksisuhteita naisten kanssa. Kiinnostusta herätti sekin, että Christina bongattiin pian erouutisten jälkeen uuden poikaystävän Matt Ruttlerin kainalosta.

Christina ja Matt tapasivat Burleskin kuvauksissa, jossa Matt työskenteli kuvausassistenttina. Suhde on herättänyt närää amerikkalaismediassa, sillä Mattin arvellaan olevan vain onnenonkija.

Uuden miehensä lisäksi Christina on ollut syynissä kroppansa takia. Muutaman lisäkilon varteensa saanut laulaja ei hetkahda ulkonäkökritiikistä.

– Rakastan naisvartaloa, koska se on kaunis ja aistillinen. On ikävää, että niin monet naiset häpeävät kehoaan, vaikka siitä pitäisi olla ylpeä. Mielestäni epävarmuus johtuu miehistä, jotka pelkäävät vahvoja naisia ja jotka yrittävät saada naiset valtaansa haukkumalla näiden vartaloa. Se on todella epäreilua. Itse nautin siitä, että saan olla nainen.

Rankka lapsuus vahvisti

Christina sai osansa kritiikistä ja vaikeuksista ennen supertähteyttäänkin. Jo alle kymmenvuotiaana hän osallistui kotikaupunkinsa kaikkiin mahdollisiin kykyjenetsintäkilpailuihin. Menestymisen halu herätti kateutta ikätovereissa ja Christinaa kiusattiin usein.

– Koko elämäni minut on tunnettu pikkukaupungin tyttönä, jolla on iso ääni. Synnyin ja kasvoin ylisuorittajaksi ja täydellisyyden tavoittelijaksi jopa liioitteluun asti. Saatan kritisoida itseni näännyksiin, mutta samalla se on voima, joka ajaa minua eteenpäin.

Myös nuoren Christinan kotioloissa kuohui. Ilmavoimissa työskentelevä isä Fausto oli alistava ja väkivaltainen ja purki pahan olonsa vaimoonsa Shellyyn. Pari erosi, kun Christina oli seitsemän. Sittemmin Fausto on yrittänyt ottaa yhteyttä tyttäreensä, mutta tämä ei ole halunnut olla isänsä kanssa missään tekemisissä.

Christina tuntee rankkojen nuoruusvuosien lopulta vain vahvistaneen häntä.

– Jos minulla ei olisi ollut kaoottista ja kovaa lapsuutta, en pystyisi laulamaan yhtä tunteella. Kipeät asiat ovat kehittäneet intohimoani musiikin tulkitsijana. Laulaminen on ollut minulle aina helpotuksen ja itseilmaisun lähde.

Seuraavaksi Christina aikoo keskittyä uuden levyn tekoon. Hän uskoo, että albumista tulee henkilökohtaisempi ja syvällisempi kuin koskaan ennen.

– Viime aikoina olen kasvanut ihmisenä. Minussa on enemmän itsevarmuutta, ja se huokuu ulospäin. Olen muuttunut, kasvattanut siivet ja löytänyt uuden tavan olla itsenäinen. Tunnen syntyneeni uudelleen.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.