Chisun mukaan äitiys muuttaa ihmistä ja sitä kautta myös musiikkia. – Kaiken alla on kuitenkin sama nainen, jonka intohimot säilyvät tiettyjä asioita kohtaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Chisun mukaan äitiys muuttaa ihmistä ja sitä kautta myös musiikkia. – Kaiken alla on kuitenkin sama nainen, jonka intohimot säilyvät tiettyjä asioita kohtaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja laulaa kotona pian kaksivuotiaalle tyttärelleen Tuiki tuiki tähtöstä.

Moninkertaisesti palkittuna säveltäjänä, laulajana ja tuottajana tunnettu Chisu saatiin Vain elämää -ohjelmaan vihdoin tälle kaudelle mukaan.

– Minua on pyydetty aikaisemminkin, mutta kieltäydyin. Joskus oli aikataulu-ongelmia ja sitten minua on vain tosi paljon pelottanut osallistua ohjelmaan julkisuuden vuoksi, Chisu pohtii.

Jo 2008 ensimmäisen levynsä julkaissut laulaja kertoi vasta nyt pystyvänsä ottamaan asian suhteen rennommin.

Lue myös! Tässä on uuden Vain elämää -kauden jaksojärjestys: ”Historian upein startti”

– Kaikki ihmiset miettivät sitä, jotka astuvat esiin kansan eteen arvioitavaksi.

Laulajan mukaan pöydän päässä istuminen tuntui epätodelliselta muiden laulaessa hänen kappaleitaan. Viikossa riitti tuttuun tapaan myös itkua ja naurua.

– Mulle oli myös tärkeää, että biisien esittämisestä ei tule kilpailua. Olemme kaikki erilaisia artisteja. Otan aina paineita, kun teen jotain, mutta se liittyy itseni haastamiseen.

”Otan aina paineita, kun teen jotain.”

Chisun syksy sujuu kiertueella, joka alkaa lokakuussa. Kevään hän on pyhittänyt kokonaan vapaalle.

– Yritän tehdä uutta musiikkia. Polaris oli uusi alku, ja nyt on kierretty festarit sekä muut. Jotain demoja on jo valmiina, jotka kuulostavat todella hyviltä, vaikka ne ovat raakileita. Siellä on tosi aitoja juttuja.

Kotona Chisun jalat pitää maassa pian kaksivuotias tytär, jolle hän laulaa Tuiki tuiki tähtöstä.

– Hänen sanavarastonsa on vielä hieman suppea, mutta hän osaa sanoa tähdet, tähdet, Chisu kertoo viitaten omaan hittiinsä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.​​​

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.