Chisulla oli päällään Louboutinin korkokengät, netistä ostettu mekko ja Kaarina K:sta hankittu kaulakoru. Kuva: Jonna Öhrnberg
Chisulla oli päällään Louboutinin korkokengät, netistä ostettu mekko ja Kaarina K:sta hankittu kaulakoru. Kuva: Jonna Öhrnberg

Itse kaikki levynsä alusta loppuun tekevä artisti ottaa seuraavalle levylleen tuottajan.

Kuudessa kategoriassa ehdolla ollut Chisu, 34, voitti eilen perjantaina Emma-gaalassa kriitikoiden valinta -pystin Polaris-levyllään.

– Moni on kysynyt, että tuntuuko tämä enää miltään, mutta kyllä se aina tuntuu. Jokainen levy on omansa, Chisu kertoi.

Hän myönsi, että neljännen levyn vastaanotto jännitti kovasti ennen julkaisua.

– Pelkäsin leipääntymistä ja sitä, että alanko toistaa itseäni. Siksi oli erityisen ihanaa olla ehdolla kriitikoiden valinta -kategoriassa. Se osoittaa, että musiikki ei ollut ainakaan tylsää.

 

🌟 KRIITIKOIDEN VALINTA 🌟 #emmagaala2016 #kiitoskiitoskiitos

A photo posted by Konserttisalit alkaen 18.3. 🌟 (@chisuofficial) on

Tällä hetkellä puolitoistavuotiaan tytön äiti on kiertueella. Keikkailua ja pienen lapsen vanhemmuutta ei ole hankala yhdistää, kun ennakoi menonsa.

– Tiedän tarkkaan monta viikkoa eteenpäin, missä mennään. Tyttäreni kiertää mukana niin vähän kuin mahdollista.

Uusia kappaleita Chisu alkaa kirjoittaa jo mahdollisimman pian.

– Nyt on sellainen olo, että ei pidetä mitään kolmen vuoden taukoja. Seuraavaksi aion tehdä sikäli eri lailla, että joku muu tuottaa levyn, aikaisemmat albuminsa alusta loppuun itse tehnyt laulaja-lauluntekijä paljasti.
 

 

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.