Ennen muusikon uralle heittäytymistä Chisu työskenteli vaatekaupassa.
Ennen muusikon uralle heittäytymistä Chisu työskenteli vaatekaupassa.

Laulaja näkee keikoillaan suomalaisuutta, joka on sekä ihanaa että masentavaa.
 

Toinen levysi ilmestyi juuri. Tuliko kakkoslevystä paineita?

Ei. Jos eka levy olisi myynyt anssikelamaisesti, olisi voinut ahdistaa. Moni taisi pitää minua yhden hitin ihmeenä, jolta ei edes odotettu toista levyä. Sävyiltään uusi levy on synkempi, mutta tuttua on ylitsevuotavuus. Olen tunteellinen persoona, joka fiilistelee asiat tappiin asti. Syyspiknikille haluan tietynlaisen viltin, superhyvää safkaa ja ihanan villapaidan.

Sinkussasi Baden-Baden pullotetaan kyyneleitä. Minkä tunteen haluaisit itse säilöä pulloon?

Ihastumisen: kun on juuri tavannut jonkun huipputyypin. Myös rauhaa ja tasapainoa olisi kiva pitää mukana. Toisaalta voisin pullottaa vihan ja katkeruuden ja kaivaa ne kallioon kuin ydinjätteen.

Biisintekijänä työskentelet miehisellä alalla. Miten nuoreen mimmiin suhtaudutaan?

Alalla suhtaudutaan hyvin – vaikeampaa on arjessa. Pienelle blondille heitetään paljon kaksimielistä läppää. Ja kun puhutaan bisnestä, joutuu hankkimaan uskottavuutensa kaksin käsin. Olisi kiva elää päivä 185-senttisenä miehenä.

Olet syntyperäinen helsinkiläinen. Onko maakunnan keikkalavoilla kiertäminen eksoottista?

Kyllä. Kolme vuotta sitten en olisi varmaan osannut sijoittaa Tamperetta kartalle. Keikoilla näkee aitoa suomalaisuutta, mikä on sekä ihanaa että masentavaa. On upeita maisemia, mutta myös tunnetta, että ainoa ilo on dokaaminen.

Harrastit nuorempana nyrkkeilyä. Vieläkö hakkaat säkkiä?

En, mutta 15–18-vuotiaana se oli hyvä keino purkaa teiniangstia. Nyt vannon joogan nimeen: se venyttää sekä lihaksia että mieltä. On mahtava herätä kuudelta ja treenata ennen aamiaista.

Chisu

- Christel Sundberg, 3.1.1982 syntynyt laulaja ja biisintekijä. Sai lempinimen Chisu jo lapsena. Äännetään Kisu. ”Nimen kanssa on älytöntä selittelyä, mutta kunhan tietävät, kenestä puhutaan.”

- Työskenteli aiemmin vaatekaupassa. Stailaa itse itsensä. ”Olen fiilispukeutuja: yhdistän naiselliseen tyyliin lenkkarit ja hassun hatun.”

- Tehnyt biisejä muun muassa Jipulle, Tarja Turuselle ja Antti Tuiskulle. ?Uusin levy Vapaa ja yksin ilmestyi 23.9.