Antti Holma. Kuva: Jonna Öhrnberg
Antti Holma. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä ei halua käyttää sairaudestaan taisteluretoriikkaa. ”Se halventaa niitä, jotka eivät voi sairaudelle mitään.”

Antti Holma näyttelee tuplaroolin Cheekin elämästä kertovassa Veljeni vartija -elokuvassa Jare ja Jere Tiihosena. Holman roolitukseen toi haastetta melanooma, joka löydettiin näyttelijä-kirjailijalta luomenpoiston yhteydessä tammikuussa.

– Saavuin elokuvan koekuvaukseen leikkauksen jälkeisenä päivänä, käsi paketissa. Kun ohjaaja alkoi varmistua, että rooli voisi sopia minulle, sanoin, että en voi tehdä mitään sopimusta ennen kuin tiedän, onko syöpä levinnyt.

Holma kertoi syöpälöydöksestä avoimesti sosiaalisen median tileillään. Itse hän sai tiedon asiasta helmikuussa Chileen, jossa oli kuvaamassa matkaohjelmaa.

– Menin aamupalapöytään ja sanoin tuotantoryhmälle, että minulla on melanooma. Enkä tiedä, miten ohjelman kuvauksia voidaan jatkaa, jos leikkauksia tulee paljon lisää. Olimme jätkäporukalla liikkeellä, ei siinä mitään halailtu. Kaikki olivat vain okei.

Ei taisteluretoriikalle

Holma myöntää, että some-reippauden jälkeen seurasi ajanjakso, jolloin sairastaminen oli raskasta. Holmalta leikattiin imusolmuke kainalosta ja viipale ihoa käsivarresta. Leikkaushaavat tiputtivat kudosnestettä, eikä Holma malttanut olla urheilematta koko toipilasaikaa.

– Kun kerroin asiasta somessa, en tuntenut itseäni yhtään sairaaksi. Kauhu tuli myöhemmin siitä, että toipuminen ei ollut todellakaan helppoa. En ole kuitenkaan itkenyt koko sairastamisen aikana. Olen itkenyt viimeksi puolitoista vuotta sitten.

Holma käy syöpäkontrolleissa seuraavat viisi vuotta ennen kuin hän saa täysin puhtaat paperit. Hän ei silti halua käyttää sairaudesta taisteluretoriikkaa.

– En kestä sitä. Se halventaa niitä, jotka eivät voi sairaudelle mitään. Olen myös odotellut, että tulisi joku ihanaa olla elossa -vaihe. En ole kuitenkaan alkanut katsella auringonlaskua, vaan olen ihan yhtä vittuuntunut pikkuasioista kuin aikaisemminkin. Enkä halua elämääni asetelmaa, jossa pitäisi luopua kitisemisestä.

Kolmen roolin mies

Kun loput löydökset osottautuivat puhtaiksi, Holma uskalsi innostua elokuvaprojektista. Hän tapasi eilen Jare Tiihosen eli Cheekin.

– Ajattelen, että tässä leffassa on kolme roolia Jare, Jere ja Cheek. Tarkkailin Jaren tapaa olla maailmassa. Jeressä minua kiehtoo se, että rauhallinen tyyppi voi kiihtyä nollasta sataan.

Veljeni vartija tulee ensi-iltaan helmikuussa 2018. Holman lisäksi nuorempien Jaren ja Jeren rooleissa nähdään 8-vuotiaat ja 17-vuotiaat kaksospojat.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: