Cheek on ollut matkalla Eilatissa Israelissa, kun Egypti on lähettänyt kaupunkiin ohjuksen, ja tullut ryöstetyksi vauraassa Monacossa. – Kommelluksia voi sattua juuri siellä, missä niitä vähiten odottaa, hän toteaa.

Jos raptähti Cheekin eli Jare Tiihosen, 31, ­ulkomaanreissuja ­kuvaisi yhdellä sanalla, ne voisi määritellä ­pakomatkoiksi. Lentäessään muualle Jare pakenee työhulinaa ja kiivasta keikkatahtia. Tänä vuonna tähti on pyrähtänyt jo New Yorkiin, Hongkongiin, Israelin Tel Aviviiin ja Eilatiin sekä Italian Milanoon ja Monzaan, mutta viipynyt useimmissa enintään kolme yötä kerrallaan.

– Lomailu on jäänyt skidisti vajaaksi, mutta tänä vuonna siihen ei vain ole ollut­ enempää aikaa. Usein jo pelkkä tieto, että pääsen pois näistä kuvioista, riittää kohottamaan fiilistä.

Lokakuun alkajaisiksi Jare sentään ehti kokonaiseksi viikoksi Qatarin ­Dohaan sekä Malediiveille hyvän ystävänsä kanssa.

Luksusreissailu ei ole pröystäilyä

Arjen pakenemisen lisäksi lomamatkat ovat Jarelle tapa palkita itsensä ­kovasta työstä. Näillä palkintomatkoilla ei tingitä palvelusta ja mukavuuksista. Jare satsaa laatuun muissakin hankinnoissa, miksi tasosta pitäisi kursailla ­lomilla?

– Moni tinkii hotellin valinnassa ja ajattelee, ettei matkoille tulla nukkumaan. Itse arvostan majapaikan viihtyvyyttä, palvelua ja sijaintia. Olen ansainnut lomani ja haluan siltä parhaan nautinnon.

Yhden jipon Jare on reissuvuosinaan oppinut:­ high fashion -muotikadun naapurustossa harvoin eksyy rupuiseen hotelliin.

– En halua kuulostaa röyhkeilevältä idiootilta, mutta itsensä hemmottelusta kannattaa vähän maksaa. En silti suostu pulittamaan ylihintaa tyhjästä.

Cheekin mukaan luksusreissuissa ei ole kyse pröystäilystä vaan tähti toivoo niiltä yksityisyyttä ja omaa ­rauhaa.

– Harvassa paikassa se enää onnistuu. En muista, milloin viimeksi olen ollut matkalla, jolla en olisi kirjoittanut yhtään nimmaria tai poseerannut fanikuvassa. Esimerkiksi Dubaissa seitsemän vuotta asunut kaverini ei ollut törmännyt siellä yhteenkään suomalaisturistiin. Heitin leikilläni, että jos haluat nähdä suomalaisia, lähde ulos mun seurassa.

Auringon perässä pommitukseen

Uudella levyllään Jare räppää vapauden ja spontaaniuden tärkeydestä.

– Haluan pitää elämäni sellaisella mallilla, että jos keksin haluavani reissuun tänään, voin lähteä.

Sama spontaanius kulkee mukana tien päälläkin. Joskus kohde on vaihtunut kesken matkan vain kehnon sään vuoksi. Hongkongissa Jare kyllästyi pilvisyyteen ja otti lennon auringon perässä Kuala Lumpuriin. Sama temppu toistui räppiryhmänsä, Herrasmiesliigan, vuotuisella virkistysmatkalla Israeliin.

Kaverit olivat olleet huolissaan kohteen turvallisuudesta, mutta Jare oli ­pitänyt huolta turhana.

– Meidän piti lomailla Tel Avivissa, mutta perillä säätiedotus lupasi sadetta kolmeksi päiväksi. Aurinkoon oli päästävä, joten siirryimme jengillä Eilatiin. Ensimmäisenä­ yönä yksi kavereista heräsi mielettömään pommin jytinään. Egypti oli päättänyt lähettää ohjuksen Eilatiin juuri silloin! Jare muistelee jo naureskellen.

– Käsittämättömintä oli, ettei vaara mitenkään­ näkynyt katukuvassa. Hirveä pam, ja arki jatkui ennallaan. Saimme rauhassa nauttia täydestä auringonporotuksesta kun Tel Avivissa satoi kaatamalla.

Ryöstö monacolaisittain

Jare on selvinnyt matkoistaan vähin kolhuin, vaikka jotkin kohteet olisivat tarjonneet syytä jännitykseen.

– En jaksa täristä siltä varalta, että jotain­ pahaa sattuisi. Sitä paitsi kommelluksia voi sattua juuri siellä, missä niitä vähiten odottaa, Jare sanoo ja alkaa muistella Herrasmiesliigansa lomaa akselilla Cannes–Nizza–Monaco.

Siellä miehet päättivät matkata viimeisen etappinsa junalla. Vaunussa Jare sai viereensä hermostuneen oloisen tyypin, jonka tutinan kaveri pani merkille.

– Frendini veikkasi, että tyyppi oli varmasti matkustanut pummilla, kun hermoili niin. Minä heti kosketin taskuani ja tajusin lompakkoni lähteneen äijän mukana. Enpä ollut ajatellut joutuvani ryöstetyksi juuri Monacossa. Olin ihan että violated, muhun on kajottu!

Jare oli vielä 2012 vuoden keväällä epävarma uransa tulevaisuudesta. Minne hän tuolloin pakeni? Entä mikä sai hänet hakeutumaan luksusjoogaleirille Kreikkaan? Lue koko juttu Me Naiset -lehden numerosta 42/2013 – tai osta lehti suoraan iPadillesi.

Lue myös:

Hiphop-tähti Cheek: "Uupuminen oli minulle kova paikka"

Jaa, kuka Cheek? Testaa tietosi Suomen kirkkaimmasta hip hop -tähdestä

Jonne Aaron ja Cheek: "Muusikon puolisolta vaaditaan paljon"

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.