Cheekin seuraavan reissun määränpää on Kapkaupunki. ”En ole käynyt siellä koskaan, mutta kaikki ovat kehuneet paikkaa.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Cheekin seuraavan reissun määränpää on Kapkaupunki. ”En ole käynyt siellä koskaan, mutta kaikki ovat kehuneet paikkaa.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Jare ”Cheek” Tiihonen reissaa, kokkailee ja lupaa kertoa uutisia vielä loppuvuodesta.

Räppäri Jare ”Cheek” Tiihonen palasi hiljattain lomalta Marokosta ruskettuneena ja hyvin levänneenä. Hän saa edelleen päivittäin palautetta viime kuussa julkaistusta kirjastaan JHT - Musta lammas.

– Se on ollut hullua! Joka päivä tulee esimerkiksi Snapchatiin viestejä, missä joku on saanut kirjan käteensä, Tiihonen kuvaili Stockmannin uuden Westerback-liikkeen avajaistilaisuudessa Helsingissä.

Tulevasta Tiihonen paljasti sen verran, että vuodesta 2017 tulee ”iisi”.

– On mulla muutama projekti päällä, mutta ei niistä vielä sen enempää. Ne ovat pidempiä juttuja. Ensi vuodelle ei vain ole hirveästi mitään keikkaa tai tuollaista.

”Olen tehnyt viimeisen kuukauden sisällä tehnyt enemmän ruokaa kuin koko vuonna.”

Räppäri arpoo vielä, nähdäänkö häntä edes perinteisen hip hop -festivaali Blockfestin lavalla, jossa hän on ollut viime vuodet päätösesiintyjänä.

– Tulin Blockfestin jäbien kanssa juuri palaverista, heillä oli jotain uusia ideoita. Katsotaan! Lupaan kyllä pientä infoa vielä tämän vuoden puolella.

Pleikkaa ja kokkailua

Tällä hetkellä Tiihosella jää aikaa hengailla kotona, missä hän viettää aikaansa mieluusti pleikkarin ääressä.

– Olen myös tehnyt viimeisen kuukauden sisällä tehnyt enemmän ruokaa kuin koko vuonna.

Jare tunnetaan innokkaana reissaajana, ja seuraavaksi hän suuntaa todennäköisesti Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin. Viimeisimmällä matkallaan Tiihonen kävi Marokossa, jossa hän muun muassa ratsasti kamelilla.

– Se oli erikoinen mesta ja reissu oli mukava, mutta en suosittele Marokkoa. Siellä oli vähän turhan sekava meininki. Olen tehnyt kaikennäköistä reissua, mutta tuolla olin kyllä pari kertaa suu auki, hän nauroi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.