Cheek innostui kertomaan hiihtomuistojaan ja sukupaljastuksia, joista yksi päätyi ainakin Wikipediaan. Kuva: Panu Pälviä
Cheek innostui kertomaan hiihtomuistojaan ja sukupaljastuksia, joista yksi päätyi ainakin Wikipediaan. Kuva: Panu Pälviä

Jare ”Cheek” Tiihosen paljastus laittoi Wikipedia-tiedot heti uusiksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Laulaja Cheekin perheestä löytyy mäkimiehiä.

– Faija oli mäkihyppääjä nuoruudessaan ja mun ukki oli olympialaisissa hyppäämässä mäkee, Cheek kertoi perjantai-iltana Ilta-Sanomille.

”Mun ukki oli olympialaisissa hyppäämässä mäkee.”

Cheekin isoisä oli Väinö Tiihonen, joka edusti Suomea olympiakisoissa vuonna 1936. Tiihonen sijoittui yhdeksänneksi Garmisch-Partenkirchenin olympialaisissa. Hän osallistui myös Lahden MM-kilpailuihin vuonna 1938.

Ennen Cheekin paljastusta Väinö Tiihosen Wikipedia-artikkeli ei maininnut mitään sukulaissuhteesta. Ilta-Sanomien mukaan kuitenkin vain tunti haastattelun jälkeen artikkeli oli käyty päivittämässä.

– Väinö Tiihosen pojanpoikia ovat muun muassa rap-artisti Cheek (Jare Tiihonen) ja vapaaottelija Jere Tiihonen, lukee nyt sivulla.

Lahdesta kotoisin oleva laulaja innostui muistelemaan omia hiihtokokemuksiaan perjantaina myös Yle-uutisten haastattelussa.
Cheek kertoi, että hän oli koulunsa paras hiihtäjä ala-asteella:

– Olin kolmannella luokalla koulun paras hiihtäjä, mutta juuri kisojen aikaan olin kipeänä. Sitten kaksoisveljeni Jere tuli kisoista kotiin voittajana ja antoi mulle sen palkinnon. Ala-asteella tuli joka tapauksessa hiihdettyä tosi paljon, Cheek sanoi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.