Hollywood sai uuden ykkösparin, kun näyttelijät Charlize Theron, 38, ja Sean Penn, 53, rakastuivat tunnettuaan toisensa 18 vuotta. – En ole koskaan unelmoinut avioliitosta, Charlize sanoo.

Entisen ballerinan liikkeissä on kissamaista sulavuutta, kun Charlize Theron, 38, pujahtaa sviittiin Malibun Bel Air Clubissa.

Herkästä olemuksestaan huolimatta näyttelijä ei ole mikään hempeä runotyttö. Hän kiroilee kuin merimies ja naukkailee silloin tällöin tequilaa.

Paraikaa Charlize opettelee surf­faamaan ja pelaa golfia äitinsä mieliksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En halua katua kuolinvuoteellani, että en elänyt elämääni täysillä, Charlize ­sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös kuumat ­romanssit kuuluvat Charlizen täysillä ­elämisen filosofiaan.

– Pidän miehistä ja haluan useita prinssejä elämääni. On vaikea määritellä, mikä tietyssä miehessä viehättää tai miksi jokin suhde toimii. Kyse on kemiasta, jota ei voi pukea sanoiksi. Elämän ­kauneus onkin juuri selittämättömissä asioissa.

Charlize Theronin ja Sean Pennin ystävyys syveni rakkaudeksi.

Uutta elokuvaansa esittelevä Charlize juttelee sanojaan sensuroimatta ja vaikuttaa avoimelta, mutta varoo samalla paljastamasta tunteitaan liikaa. Se, että ­nainen on ­umpirakastunut, ei näy mitenkään hänen olemuksessaan.

Ulkopuolisille tuli yllätyksenä, kun Charlizen 18 vuotta kestänyt tuttavuus näyttelijä Sean Pennin, 53, kanssa lämpeni romanssiksi viime vuoden lopulla. ­Onhan näyttelijöillä 15 vuotta ikäeroa, ja Charlize on aiemmin viihtynyt ikäistensä söpöläisten kainalossa. Sen sijaan Seanille nuori vaalea kaunotar on kuin uusi ­sulka hattuun.

Seurustelusuhteeseen ryhtyminen oli suuri askel, jota Charlize ei ottanut ­harkitsemattomasti.

– Meidän piti pohtia sitä, mutta lopulta päätös oli vaivaton ja kaikki tapahtui luontevasti. Läheiseni näkevät, miten suhde on vaikuttanut minuun, se on ­tehnyt elämästäni paremman, hän sanoi äskettäin Voguessa.

Charlizella ja Seanilla on paljon ­yhteistä: he ovat kiinnostuneita politiikasta, lapsirakkaita ja hyvässä asemassa Hollywoodissa. Kumpikin voitti Oscarin vuonna 2004, Charlize elokuvasta Monster – Aileen Wuornos ja Sean tuolloin ­rikosdraamasta Mystic River. Seanilla on kaksi lasta ex-vaimonsa Robin Wright-Pennin kanssa, kun taas Charlize on ­kaksivuotiaan adoptiopojan äiti.

Charlize adoptoi Jacksonin jäätyään sinkuksi 9 vuoden suhteesta.

Rakkauselämässä kumpikin tunnetaan pitkien suhteiden tyyppinä. Charlize on seurustellut muun muassa Third Eye Blind -laulajan Stephan Jenkinsin sekä näyttelijä Stuart Townsendin kanssa. Yhdeksänvuotinen suhde Stuartiin päättyi vuonna 2010, ja heti eron jälkeen Charlize adoptoi poikansa Jacksonin. Hän on sanonut, ettei erilainen näkemys perheestä kuitenkaan ollut eron syy.

Charlizesta vanhemmuus on tuntunut paremmalta kuin hän osasi kuvitella.

– Saan pojaltani energiaa tehdä enemmän asioita, olla luovempi ja kysyä vaikeita kysymyksiä. ­Samalla toivon, että saisin nukkua enemmän, hän virnistää.

Ei avioliitolle

Charlize ei kaipaa hääkellojen kuminaa ollakseen onnellinen.

– Olen aina viihtynyt parisuhteessa, mutta en usko viettäväni loppuelämääni yhden ja saman miehen kanssa. Ihmiset tulevat elämääni tietyksi ajaksi. Olisi ahneutta ajatella, että miehen pitäisi ­olla rinnallani kunnes kuolema meidät erottaa. Olen kiitollinen ystävistäni ja rakastajistani. Elämääni on mahtunut uskomattomia rakkauksia, mutta en ole ­koskaan unelmoinut avioliitosta.

Charlize kunnioittaa äitinsä Gerdan mieli­piteitä.

Suhtautuminen liittyy ainakin osittain Charlizen lapsuudenkokemukseen. Charlie-isällä oli alkoholiongelma, ja ­äiti Gerda ampui miehen, kun tämä hyökkäsi äidin kimppuun aseen kanssa. Charlize oli 15-vuotias todistaessaan isänsä väkivaltaisen kuoleman.

– Vanhempieni avioliitto ei todellakaan ollut hyvä esimerkki, mutta avioerokaan ei ollut hyväksytty vaihtoehto. Teemme monia asioita vain koska meiltä odotetaan tiettyä käytöstä. Itse yritän elää omien arvojeni mukaan. Olen ­onnellisessa asemassa, kun perheeni ei pidä minua ­likaisena huorana, vaikken ole naimisissa.

Aiemmassa haastattelussaan Charlize on kuitenkin vakuuttanut, että ei ole avioliittoa vastaan.

– Kun äitini halusi uudelleen naimisiin, minä saattelin hänet alttarille. Se oli hieno kokemus. Minua kuitenkin häiritsee kirkon ja valtion kielteinen asenne samaa sukupuolta olevien avioliittoon, moni ystäväni ei siksi pääse naimisiin, vaikka on perustanut perheenkin. En ­halua elää yhteiskunnassa, jossa kaikilla ei ole samoja oikeuksia. Ehkä se on suurin syy, miksi en mene naimisiin.

Sean puolestaan on ollut naimisissa kahdesti. Äkkipikaisen Pennin ja ­Madonnan suhteesta muistetaan lähinnä väkivaltaiset yhteenotot.

Charlize on Madonnan tapaan hyvin suorapuheinen, eikä pyytele anteeksi mielipiteitään.

Kaksivuotiaan kiroilukontrollia

Charlizen suorapuheisuus on kasvatuksen peruja, hänen äitinsäkin on samanlainen totuuksien laukoja. Näyttelijä kunnioittaa äitinsä mielipiteitä, ja naisilla on läheiset välit. Tänä vuonna äiti nähtiin Charlizen vierellä Oscar-gaalassakin.

– Meillä on tervehenkinen suhde. Äiti on hauska ja pidän hänestä, mutta hän ei yritä olla kaverini. Joidenkin elokuvieni hän on sanonut olevan täyttä sontaa, mutta arvostan hänen rehellisyyttään. Uskon häntä silloinkin, kun hän sanoo pitävänsä jostain työstäni.

Charlizen ura alkoi tyttöystävärooleista, mutta Monster – Aileen Wuornos -leffasta tuli sen käännekohta. Roolia varten Charlize lihoi 15 kiloa, poistatti kulmakarvansa ja puki suuhunsa tekohampaat. Charlize alettiin nähdä vakavasti otettavana näyttelijänä.

– Haluan kehittää itseäni jokaisessa uudessa projektissa, mutta en koskaan osannut unelmoida tällaisesta urasta.

Charlizen mukaan hänen asenteensa työhön ei ole muuttunut äitiyden vuoksi. Hänen uusimman elokuvansa Miljoona tapaa kuolla lännessä on kirjoittanut ja ohjannut roisista huumoristaan tunnettu Seth McFarlane.

– Kaikki näyttelijät eivät halua esiintyä synkkäaiheisissa elokuvissa, kun ovat saaneet lapsia. Se ei ole minun ­tapani reagoida vanhemmuuteen. ­Tämä leffa on juuri minun huumoriani  ja pidän myös Sethin animaatio­sarjasta Family guy. Poikani katsoo sitä liikaakin: kirosanatulvan vähentämiseksi minun on pitänyt rajoittaa sarjan katselua!

Kun länkkäri nyt tulee ensi-iltaan, Charlize on jo uusien haasteiden parissa. Mad Max -elokuva Fury Road saatiin ­kuvattua Australiassa ja Namibiassa, ja seuraavaksi on vuorossa yhteistyö Sean Pennin ohjaamassa The Last Facessa. Kun juttu kääntyy Seaniin, Charlize ­vetäytyy takaisin kuoreensa.

– Hyvä yritys, Charlize nauraa ja hipsii huoneesta yhtä vaivihkaa kuin tulikin

Charlize Theron

■ Näyttelijä syntyi 7.8.1975 Benonissa, Etelä-Afrikassa. Jätti lupaavan balettitanssijan uran polvivamman takia.

■ YK:n rauhan­lähettiläs vuodesta 2008.

■ Tunnetuimpia elokuvia The Italian Job, Monster – Aileen Wuornos, Hancock, Prometheus. Miljoona tapaa kuolla lännessä ensi-illassa 30.5.

Sisältö jatkuu mainoksen alla