"Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa", LouLou kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
"Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa", LouLou kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
LouLoun viikko-ohjelma.
LouLoun viikko-ohjelma.

Burleski­taiteilija LouLou D’vil on treenasi itselleen unelmiensa vartalon. – Olisi teeskentelyä sanoa, ettei ulkonäöllä ole merkitystä.

Vuosi sitten burleskitaiteilija LouLou D’vil, 33, tuijotti puolialastonta vartaloaan peilistä eikä­ ollut tyytyväinen näkemäänsä. Muodot näyttivät pehmentyneen. Luonnostaan hoikka Loulou oli tottunut siihen, ettei hänen tarvinnut vahdata syömisiään tai liikkumisiaan. Mittatilauksena teetätetyt esiintymisvermeet olivat kuitenkin vähitellen alkaneet kiristää.

– Ulkonäkö on minulle todella tärkeä asia, sillä kehoni on työvälineeni. Tajusin, että minun täytyy alkaa kiinnittää huomiota elämän­tapoihini, LouLou sanoo.­

Hän alkoi liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Nykyään LouLou paitsi hikoilee esiintymislavoilla, käy myös kolmesti viikossa salilla ja tekee lenkkejä kahden koiransa kanssa. Vieläkään hän ei noudata tarkkaa ruokavaliota tai laske kaloreita, mutta sokerin hän on jättänyt lähes kokonaan pois.

Varietee- ja vaudevilleteattereissa syntynyt burleski liitetään usein reheviin, muodokkaisiin naisiin. LouLoun mukaan piireissä ei kuitenkaan katsota kieroon niitäkään, jotka tavoittelevat timmiä vartaloa.

– Burleskissa on kyse show’sta eikä siitä, onko­ esiintyjä lihava vai laiha, hän sanoo.

LouLou on aina ollut tarkka omista mitoistaan, sillä häntä viehättää 50–60-lukulainen kauneusihanne: ampiais­vyötärö ja kurvikkaat muodot.­­ Vatsaansa hän ollut koko ajan melko tyytyväinen. Se kaartuu pienelle kummulle, mikä­ on LouLoun mielestä naisellista.

– En yritäkään päästä kummusta eroon tai tavoittele mitään pyykkilautavatsaa, hän sanoo.

Sen sijaan LouLou tahtoo pyöreän pepun­ ja kapean vyötärön. Siksi hän tahkoaa jalkaprässiä isoilla painoilla ja treenaa vatsalihaksiaan.

– Koska pidän kauniina kapeaa vyötäröä, en tee vatsalihasliikkeitä painojen kanssa vaan vain­ kehoni vastuksella.

Tiukan vyötärön saamiseksi LouLou harrastaa myös tightlacingia eli kiristää keskivartaloaan korsetilla. Aluksi LouLou kykeni pukemaan korsetin ylleen vain muutamaksi tunniksi kerrallaan, mutta kun keho tottui puristukseen, hän alkoi käyttää korsettia nukkuessaankin. Puolentoista vuoden kuluttua vyötärö oli kaventunut kymmenen senttiä.

– Kun korsettia käyttää oikein ja muistaa treenata vatsa- ja selkälihaksiaan, sen käyttämisessä ei ole terveys­riskejä. On mielenkiintoista seurata, miten­ omaa kehoaan voi muuttaa vastaamaan kauneusihannettaan.

LouLou sanoo, että vartalon muokkaamisella hän haluaa miellyttää ennen kaikkea itseään.

– Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa. Mitä vanhemmaksi tulen ja mitä enemmän esiinnyn, sitä vähemmän muiden mielipiteet merkitsevät.

LouLoun vinkit:

1. Kauniiseen vatsaan ei ole oikotietä. Sen voi saavuttaa syömällä terveellisesti ja liikkumalla tarpeeksi.

2. Mieti, mitä tavoittelet:­ haetko pelkkää hyvää oloa vai haluatko muokata kehoasi? Valitse  ruokavaliosi ja liikunta­harrastukset tavoitteittesi­ mukaan.

3. Hyviin tuloksiin voi päästä ilman jatkuvaa kaloreiden kyttäämistä. Tarkkaile, mitkä ruoka-aineet soveltuvat sinulle ja mitkä eivät. Sokeripitoisten ruokien jättäminen pois voi parantaa oloa.

4. Jos vasta aloitat kuntoilun, anna itsellesi­ aikaa tottua siihen. Aloita lenkkeilemällä vaikka kerran viikossa.

5. Muista kohtuus! Jos on liian ankara itselleen, repsahtaa helpommin.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 34/2013.

LouLou D’vil

■ 33-vuotias burleskitaiteilija ja Suomen ansioituneinen burleski­ammattilainen, joka keikkailee pääosin ulkomailla. Aikaisemmalta ammatiltaan graafinen suunnittelija.

■ Elää Helsingissä avoliitossa voimamies ”The Baronin” kanssa.

■ Voitti burleski­ammattilaisten kilpailussa Yhdysvalloissa tittelin Vuoden 2013 burleskikuningatar, Miss exotic world.

■ Aloitti burleskin viitisen vuotta sitten. Oppi liikkeet katselemalla YouTube-videoita.

■ Harrastanut muun muassa tanssia ja taekwondoa.

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika