"Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa", LouLou kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
"Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa", LouLou kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
LouLoun viikko-ohjelma.
LouLoun viikko-ohjelma.

Burleski­taiteilija LouLou D’vil on treenasi itselleen unelmiensa vartalon. – Olisi teeskentelyä sanoa, ettei ulkonäöllä ole merkitystä.

Vuosi sitten burleskitaiteilija LouLou D’vil, 33, tuijotti puolialastonta vartaloaan peilistä eikä­ ollut tyytyväinen näkemäänsä. Muodot näyttivät pehmentyneen. Luonnostaan hoikka Loulou oli tottunut siihen, ettei hänen tarvinnut vahdata syömisiään tai liikkumisiaan. Mittatilauksena teetätetyt esiintymisvermeet olivat kuitenkin vähitellen alkaneet kiristää.

– Ulkonäkö on minulle todella tärkeä asia, sillä kehoni on työvälineeni. Tajusin, että minun täytyy alkaa kiinnittää huomiota elämän­tapoihini, LouLou sanoo.­

Hän alkoi liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Nykyään LouLou paitsi hikoilee esiintymislavoilla, käy myös kolmesti viikossa salilla ja tekee lenkkejä kahden koiransa kanssa. Vieläkään hän ei noudata tarkkaa ruokavaliota tai laske kaloreita, mutta sokerin hän on jättänyt lähes kokonaan pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Varietee- ja vaudevilleteattereissa syntynyt burleski liitetään usein reheviin, muodokkaisiin naisiin. LouLoun mukaan piireissä ei kuitenkaan katsota kieroon niitäkään, jotka tavoittelevat timmiä vartaloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Burleskissa on kyse show’sta eikä siitä, onko­ esiintyjä lihava vai laiha, hän sanoo.

LouLou on aina ollut tarkka omista mitoistaan, sillä häntä viehättää 50–60-lukulainen kauneusihanne: ampiais­vyötärö ja kurvikkaat muodot.­­ Vatsaansa hän ollut koko ajan melko tyytyväinen. Se kaartuu pienelle kummulle, mikä­ on LouLoun mielestä naisellista.

– En yritäkään päästä kummusta eroon tai tavoittele mitään pyykkilautavatsaa, hän sanoo.

Sen sijaan LouLou tahtoo pyöreän pepun­ ja kapean vyötärön. Siksi hän tahkoaa jalkaprässiä isoilla painoilla ja treenaa vatsalihaksiaan.

– Koska pidän kauniina kapeaa vyötäröä, en tee vatsalihasliikkeitä painojen kanssa vaan vain­ kehoni vastuksella.

Tiukan vyötärön saamiseksi LouLou harrastaa myös tightlacingia eli kiristää keskivartaloaan korsetilla. Aluksi LouLou kykeni pukemaan korsetin ylleen vain muutamaksi tunniksi kerrallaan, mutta kun keho tottui puristukseen, hän alkoi käyttää korsettia nukkuessaankin. Puolentoista vuoden kuluttua vyötärö oli kaventunut kymmenen senttiä.

– Kun korsettia käyttää oikein ja muistaa treenata vatsa- ja selkälihaksiaan, sen käyttämisessä ei ole terveys­riskejä. On mielenkiintoista seurata, miten­ omaa kehoaan voi muuttaa vastaamaan kauneusihannettaan.

LouLou sanoo, että vartalon muokkaamisella hän haluaa miellyttää ennen kaikkea itseään.

– Kesti 28 vuotta, ennen kuin löysin burleskin ja aloin olla sinut itseni kanssa. Mitä vanhemmaksi tulen ja mitä enemmän esiinnyn, sitä vähemmän muiden mielipiteet merkitsevät.

LouLoun vinkit:

1. Kauniiseen vatsaan ei ole oikotietä. Sen voi saavuttaa syömällä terveellisesti ja liikkumalla tarpeeksi.

2. Mieti, mitä tavoittelet:­ haetko pelkkää hyvää oloa vai haluatko muokata kehoasi? Valitse  ruokavaliosi ja liikunta­harrastukset tavoitteittesi­ mukaan.

3. Hyviin tuloksiin voi päästä ilman jatkuvaa kaloreiden kyttäämistä. Tarkkaile, mitkä ruoka-aineet soveltuvat sinulle ja mitkä eivät. Sokeripitoisten ruokien jättäminen pois voi parantaa oloa.

4. Jos vasta aloitat kuntoilun, anna itsellesi­ aikaa tottua siihen. Aloita lenkkeilemällä vaikka kerran viikossa.

5. Muista kohtuus! Jos on liian ankara itselleen, repsahtaa helpommin.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 34/2013.

LouLou D’vil

■ 33-vuotias burleskitaiteilija ja Suomen ansioituneinen burleski­ammattilainen, joka keikkailee pääosin ulkomailla. Aikaisemmalta ammatiltaan graafinen suunnittelija.

■ Elää Helsingissä avoliitossa voimamies ”The Baronin” kanssa.

■ Voitti burleski­ammattilaisten kilpailussa Yhdysvalloissa tittelin Vuoden 2013 burleskikuningatar, Miss exotic world.

■ Aloitti burleskin viitisen vuotta sitten. Oppi liikkeet katselemalla YouTube-videoita.

■ Harrastanut muun muassa tanssia ja taekwondoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla