Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Nicole Scherzinger oli menettää sekä äänensä että elämänsä syömishäiriölle. – Se on kamala, halvaannuttava sairaus.

Pussycat Dollseista ja formulakuski Lewis Hamiltonin on-off-tyttöystävänä tunnettu laulaja ja televisiopersoona Nicole Scherzinger, 36, kertoo brittien Comopolitanissa syömishäiriön varjostamasta elämästään.

– Nytkin kun ajattelen sitä, yritän olla itkemättä. Se on kamala, halvaannuttava sairaus ja pimeää aikaa elämässäni. Sen vuoksi minun on helppoa ymmärtää niitä ihmisiä, jotka taistelevat omien demoniensa kanssa eivätkä ole kilttejä itselleen.

Nicole kertoo sairastaneensa bulimiaa lähes vuosikymmenen. Lopulta hän oli menettää äänensä. Käänne tapahtui, kun Pussycat Dollsien manageri löysi hänet pyörtyneenä lattialta.

– Ajattelin, että menetän kaiken mitä rakastan, ellen ala rakastaa itseäni. On surullista ajatella, miten tuhlasin elämääni. Elämäni oli ulkopuolelta katsottuna upeaa, Dollsit olivat maailman huipulla, mutta olin onneton. En anna sen tapahtua enää ikinä. Meillä on vain yksi elämä – olin 27-vuotias vain kerran.

Nicole mukaan syömishäiriö estää elämästä.

– Mutta siitä voi toipua ja päästä eroon. Onnistuin siinä, ja sen vuoksi on tärkeää, että jaan tarinani. Tunsin silloin itseni yksinäiseksi, mutta sain yksinäisyyden aikaan itse: kun sairauttaan piilottelee, tulee eristäneeksi itsensä. Älä koskaan anna periksi.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Anoreksiasta toipunut Miss Suomi: "Pahimmillaan makasin letkuissa sairaalassa"

Taas meni korppuja koko pakkaus! 5 vinkkiä ahmimisen hillitsemiseen

Superruoka oli viedä terveyteni

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...