Bruce J. Oreck esitteli uuden naisystävänsä Erika Törrösen Marimekon uuden lippulaivamyymälän avajaisissa torstaina. "Jouluksi lähdemme etelän lämpöön", he suunnittelivat. Kuva: Jonna Öhrnberg
Bruce J. Oreck esitteli uuden naisystävänsä Erika Törrösen Marimekon uuden lippulaivamyymälän avajaisissa torstaina. "Jouluksi lähdemme etelän lämpöön", he suunnittelivat. Kuva: Jonna Öhrnberg

Yhdysvaltain ex-suurlähettiläs ei vielä asu naisystävänsä kanssa saman katon alla.

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä tunnetuksi tullut Bruce J. Oreck saapui torstai-iltana Marimekon uuden lippulaivamyymälän avajaisiin Mikonkadulle naisystävänsä seurassa.

– Tässä on Erika, hyväntuulinen mies esitteli.

Suurlähettilään tehtävät kesäkuussa jättänyt Bruce jäi Suomeen asumaan, osti keskustasta arvoasunnon ja työskentelee parhaillaan Aalto-yliopistossa luennoitsijana. Ennen suurlähettiläänpestiään hän työskenteli öljy- ja kaasuyhtiöiden verojuristina sekä kiinteistöbisneksessä. Fysioterapeutin koulutuksen saanut Erika Törrönen työskentelee hevoshierojana ja on tuttu myös fitness-kisoista. Nykyään hän kilpailee pikajuoksun saralla. Brucella on bodaustausta.

– Meillä on paljon yhteisiä tuttuja fitness-piireistä ja olemme tienneet toisemme jo pitkään. Suhteemme syveni kesällä seurusteluksi, Erika kertoi.

Brucen ex-vaimo Cody muutti takaisin Yhdysvaltoihin jo reilu vuosi sitten. Pari ehti olla naimisissa 34 vuotta. Cody Oreck kertoi vuosi sitten Ilta-Sanomille parin rakkauden muuttuneen ystävyydeksi. Erika kiistää, että hän olisi ollut syynä liiton päättymiseen tai Brucen jäämiseen Suomeen.

– Hän olisi jäänyt tänne muutenkin, Erika arvelee.

Urheilullista ja aktiivista paria yhdistää positiivinen elämänasenne, kuntoilu, salilla käyminen ja terveelliset elämäntavat.

– Arkemme on ihan tavallista. Käymme koirien kanssa ulkona ja koitamme löytää yhteistä aikaa, rakastuneen oloinen pari virnisti.

 

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.