Useiden maiden viisukommentaattorit keskittyvät piruilemaan esiintyjille, kilpailut järjestävälle viisumaalle ja pisteidenjakajille. Tällä kertaa BBC:n Graham Norton otti käsittelyynsä muun muassa Krista Siegfridsin. Kuva: Roni Rekomaa / Sanoma-arkisto
Useiden maiden viisukommentaattorit keskittyvät piruilemaan esiintyjille, kilpailut järjestävälle viisumaalle ja pisteidenjakajille. Tällä kertaa BBC:n Graham Norton otti käsittelyynsä muun muassa Krista Siegfridsin. Kuva: Roni Rekomaa / Sanoma-arkisto

Krista Siegfrids on menossa naimisiin, mutta Graham Nortonia se ei kiinnosta.

Laulaja Krista Siegfrids, 29, jakoi eilisessä finaalilähetyksessä Suomen pisteet kilpailijoille.

– Ding dong Eurooppa, olen vihdoin menossa naimisiin! hän hehkutti lyhyen pisteidenjakopuheensa aluksi.

Krista edusti Suomen vuoden 2013 Euroviisuissa Marry Me -kappaleella. Kappaleessa lauletaan naisesta, joka toivoo pääsevänsä rakkaansa kanssa naimisiin.

Irlantilainen koomikko ja brittien viisulähetyksen juontaja Graham Norton piruili Kristalle Suomen pisteidenannon jälkeen.

– Kuvitteleeko hän, että muistaisimme Marry Me -kappaleen? No, emme muista.

Nortonin säpäkkää viisukommentointia on hehkutettu brittimediassa, ja esimerkiksi Independent-lehti kokosi yhteen juttuun koomikon parhaat heitot. Viisukommentaattorit vitsailevat usein lähetyksissä esiintyjien kustannuksella.

Kristan hetki pääsi myös BuzzFeedin juttuun, jossa listattiin viisujen 24 ihmeellisintä kohtausta.

Krista ja hänen tuleva aviomiehensä radiojuontaja Janne Grönroos vaihtoivat kihloja viime syksynä lomareissulla Malediiveilla. Pariskunta juhli matkalla seurustelunsa 10-vuotispäivää.

– Olin tosi yllättynyt, että Janne oli järjestänyt kaiken niin hienosti. Hän pyysi minut pitkän laiturin päähän, jossa kosinta tapahtui. Sitten söimme illallista tähtitaivaan alla. Se oli valtavan romanttista, Krista kertoi Me Naisille aiemmin.

Marry Me jäi vuoden 2013 Euroviisuissa jumbosijoille.

Lue myös:

Radiojuontajan kosinta yllätti Krista Siegfridsin: "Söimme illallista tähtitaivaan alla"

Euroviisuvoittaja Måns Zelmerlöw: ”Uskoin, että se olisi Italia tai Venäjä”

Laulaja Nelli Matula vihaa kiristäviä housuja ja löytää suosikkinsa nopeammin astiahyllystä kuin vaatekaapista.

Tähdet tähdet -ohjelmassa hänet näki puoli miljoonaa suomalaista viikoittain. Ääni on tuttu Robinin Hula hula -hitistä, Kesäkumi-kampanjasta sekä fiittaamasta Cheekin ja Elastisen yhteisessä Profeetat-projektissa. Nelli Matulan omaa Lemmikki-musiikkivideota on katsottu Youtubessa yli 3,4 miljoonaa kertaa, ja nyt hänen nimensä nostettiin Vuoden tulokas -ehdokkaaksi Emma-gaalassa.
Silti laulaja kainosti jännittää torstaina julkaistun uuden kappaleensa, Tää ei oo ohi, vastaanottoa.

– Mä olen niin nobody vielä, kyllä tässä ramppikuumetta pukkaa!

Pöksytön kotihiiri

21-vuotias Nelli on hip hopiin ja R&B-musiikkiin keskittyneen Rähinä Recordsin ainoa naisartisti. Asema äijäporukassa ei silti hätkäytä.

– Vaikka olen vasta aloittelija, minulla on vahva oma visio siitä, mitä olen tekemässä. Seison kaiken tekemisteni takana musiikin kirjoittamisesta videoiden suunnitteluun.

Sama pätee Nellin tyyliinkin: pintaa paljastava look on oma valinta. Beyoncén kaltaisten jenkkidiivaesikuviensa tapaan Nelli poseeraa usein pelkässä bodyssa tai superlyhyissä shortseissa ja hameissa. 

– En todellakaan pukeudu hot pantseihin siksi, että levy-yhtiön sedät olisivat käskeneet niin. Käytän sellaisia vaatteita, jotka koen voimauttaviksi ja joista saan hyvää fiilistä, Nelli sanoo.

– Urbaanimusassa tällainen pukeutuminen on osa kulttuuria ja luontainen osa genreä. Tanssijana olen tottunut ajattelemaan kroppaani työvälineenä. Ei sen esitteleminen ole minusta kohahduttavaa tai erityisesti ilmennä seksikkyyttä tai uhmakkuutta.

Ja vielä: eipä unohdeta housuttomuuden mukavuutta!

– Olen kotihiiri ja parhaiten rentoudun kotona, löhöämällä lattialla meritähtiasennossa, päälläni iso huppari ja pantsit. Housut tuntuvat vain kiristäviltä – housut pois ja boikottiin! Nelli tuulettaa.

Ei Nellikään joka hetki pukeudu ihonmyötäisesti. ”Sellaisena päivänä, kun olen mättänyt kolme burritoa, valitsen mieluusti ison hupparin”, laulaja heittää. Kuva: Viivi Huuska / Rähinä Records
Ei Nellikään joka hetki pukeudu ihonmyötäisesti. ”Sellaisena päivänä, kun olen mättänyt kolme burritoa, valitsen mieluusti ison hupparin”, laulaja heittää. Kuva: Viivi Huuska / Rähinä Records

Muotia enemmän Nelli on kiinnostuneempi sisustuksesta ja sekoaa ennemmin astiahyllyllä kuin vaatekaupassa.

– Ymmärrän, että look on iso osa brändiäni, mutta en suhtaudu vaatteisiin superintohimoisesti. Mieluummin pukeutuisin lautasiin, niistä suosikin valinta sujuu paljon helpommin kuin vaatekaapilla.

Skarppi taiteilija

Musiikkiuran rinnalla Nelli opiskelee liiketaloutta Haaga-Helia -ammattikorkeassa. Liiketaloutta siksi, että olisi artisti-yrittäjänä kartalla myös uransa numeropuolesta.

– En haluaisi olla se taiteilija, jolle pitää tulkata kaikki bisnespuolen asiat. Olen suorittajaluonne, mutta opiskelu ei ole ollut ihan helppoa lievän kirjoitus- ja lukihäiriöni vuoksi.

Kallion ilmaistaidelukiosta kirjoittaneen ylioppilaan kouluvuosiin kuuluu myös vaihto-oppilasvuosi Sveitsin ranskankielisessä osassa.

”Stressitasoni nousivat niin, että oireilin menettämällä puolet hiuksistani.”

– Vanhempani olivat käyneet vaihtareina ja kannustivat lähtemään. Vuosi oli supermagea mutta myös superrankka. Halusin hoitaa kaiken tip top, ja jossain vaiheessa stressitasoni nousivat niin, että oireilin menettämällä puolet hiuksistani. Tukkaa lähti ihan nyrkeittäin, Nelli kertoo.

– Suosittelen vaihtarivuotta silti, se oli ainutlaatuinen kokemus itsenäistymisestä ja aikuistumisesta.

Matulan harvinainen sukunimi on puolalaisen lasinpuhaltaja-esi-isän peruja. Joskus Nelli heittää vitsiä sukunimikaimastaan Josef Matulasta, joka oli saksalaisen Kahden keikka -tv-dekkarin särmikäs etsivä. Sarjaa tehtiin 30 vuotta.

– Harmi vain, ettei moni ikäisistäni kavereista ole nähnyt koko sarjaa. Kun yritän heittää siitä läppää, seuraakin vain vaivautunutta hiljaisuutta, Nelli paljastaa nauraen.

Nelli Matula

  • 18.12.1995 syntynyt espoolainen laulaja.
  • Julkaisi Tää ei oo ohi -sinkun 14.12. (Rähinä Records).
  • Ollut mukana Tähdet tähdet -kisassa, Robinin Hula hula -biisillä sekä Kesäkumi-kampanjassa 2017.
  • Soittaa poikkihuilua.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?