Monica Bellucci on ollut Sean Conneryn Bondien suuri fani. ”Conneryn Bondilla oli aina tilanne hallussa. Tuohon hahmoon verrattuna Danielin Bond on hyvin eksyksissä, arvaamaton ja moderni”, näyttelijä sanoo.
Monica Bellucci on ollut Sean Conneryn Bondien suuri fani. ”Conneryn Bondilla oli aina tilanne hallussa. Tuohon hahmoon verrattuna Danielin Bond on hyvin eksyksissä, arvaamaton ja moderni”, näyttelijä sanoo.

007 Spectre -elokuvan romanssi on lyhyt, mutta yksi agenttielokuvasarjan historian kipinöivimmistä.

Rooli Daniel Craigin rinnalla 007-seikkailussa on tarjous, josta on vaikea kieltäytyä. Monica Bellucci ei aluksi ollut uskoa, että häntä pyydettiin näyttelijäksi uusimpaan Bond-leffaan 007 Spectre.

Mutta mitä roolia italialaiselle näyttelijälle ehdotettaisiin? Hän oli juuri täyttämässä 50 vuotta. Sankarin kainaloon päätyvän Bond-tytön osasta tuskin olisi kyse, mutta Judi Denchin esittämä agentin pomo M kuoli edellisen elokuvan Skyfallin loppuhuipennuksessa.

Saattaisiko olla, että Monicasta haluttaisiin uusi M?

Totuus paljastui, kun hän tapasi Lontoossa elokuvan ohjaajan Sam Mendesin.

– Sam kuvaili roolia illallisella ja sanoi, että hän haluaa minut aikuisen naisen rooliin. Upeaa, ajattelin.

Nyt Spectre tuli ensi-iltaan. Siinä James Bond kohtaa italialaisen kaunottaren Lucian, jolla on tärkeä salaisuus. Bond viettelee Lucian.

Tässä ei ole mitään uutta. Yllättävää on tosiaan se, että Lucia taitaa olla vanhempi kuin Bond. Craig on 47-vuotias, Bellucci 51.

– En voi kutsua Luciaa Bond-tytöksi, Monica naurahtaa.

– Pitäisikö sanoa, että näyttelen Bond-rouvaa? Ei, en tietenkään ole Bond-tyttö.

Roolia on silti nimenomaan kutsuttu kaikkien aikojen vanhimmaksi Bond-tytöksi.

Kuin linnut häkissä

Kun Monica Bellucci istuu lontoolaisen Corinthia-hotellin sviitissä kertomassa Bondista ja urastaan, hänestä huokuu itsevarmuutta. Hän on siis hyvin erilainen kuin Spectren alistettu Lucia, mafian palkkamurhaajan leski.

– Lucia tulee toisesta ajasta. Hän elää maailmassa, jossa vain miehillä on valtaa, eikä hän osaa paeta. Ei ole sattumaa, että hahmo on italialainen, Monica kuvailee.

– Uskon, että Lucia saa naiskatsojat ajattelemaan, että tuosta häkistä on päästävä ulos. Ainakin italialaisten naisten on opittava, että he ansaitsevat vapauden. Olemme kuin lintuja häkeissä, ja vaikka häkki avataan, emme uskalla lentää ulos.

Bondin seurassa Lucia ymmärtää, että hänellä on naisellista valtaa, ja vihdoin hän uskoo voivansa itsekin paeta.

Mikä tärkeintä, Daniel Craigin ja Monica Belluccin kemia todella toimii valkokankaalla. Romanssi on lyhyt, mutta koko Bond-historian kipinöivimpiä.

– Daniel saa toiset näyttelijät tuntemaan olonsa tervetulleiksi, Monica kertoo.

– Onko hän hyvä suutelemaan – sanotaan niin, että koska hän on hyvin seksikäs, suutelukohtausten näytteleminen on helppoa.

Lue koko Monica Belluccin haastattelu Me Naisten numerosta 45/2015!

Monica Bellucci

  • Syntyi 30.9.1964 Città di Castellossa Umbriassa, Italiassa.
  • Opiskeli lakia ja rahoitti opintojaan mallintöillä.
  • Teki 1988 ison mallisopimuksen Milanossa. Alkoi opiskella näyttelemistä.
  • Ensimmäinen merkittävä englanninkielinen elokuvarooli Bram Stokerin Draculassa 1992.
  • Kaksi tytärtä.
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.