Bill Cosby Show yksi 80-luvun merkittävistä sarjoista, sillä siinä kuvattiin ensimmäistä kertaa tummaihoisen, hyvintoimeentulevan perheen elämää. Kuva: MVphotos
Bill Cosby Show yksi 80-luvun merkittävistä sarjoista, sillä siinä kuvattiin ensimmäistä kertaa tummaihoisen, hyvintoimeentulevan perheen elämää. Kuva: MVphotos

Bill Cosby muistetaan 80-luvun suosikkisarjan ihanana perheenisänä. Uutuuskirjan mukaan kameran ulkopuolella koomikko oli kaikkea muuta.

Bill Cosbystä tehty uutuuskirja paljastaa raadollisen puolen tv-tähdestä. Cosby oli uransa huipulla 70- ja 80-luvulla, kun hän näytteli kilttiä perheenisää The Bill Cosby Show'ssa, jota esitettiin myös Suomessa.

Mark Whitakerin kirjoittamasta Cosby: His Life and Times -kirjasta selviää, että omassa elämässään koomikko oli roolihenkilönsä vastakohta. Suosionsa huipulla hän eli kaksoiselämää, eikä Camille-vaimo tiennyt miehen lukuisista irtosuhteista tai juhlista tämän parhaan kaverin, Playboy-moguli Hugh Hefnerin, ja Playboy-tyttöjen seurassa. Cosby tienasi huippuvuosinaan The Cosby Showsta jopa miljoona dollaria per jakso, mutta valtava omaisuus hupeni osittain villiin elämäntyyliin ja epäonnistuneisiin sijoituksiin.

Kirjassa kerrotaan myös näyttelijän temperamenttisesta luonteesta, joka johti usein riitoihin. Vuonna 1977 koomikko ajautui Playboy-juhlissa sanaharkkaan toisen koomikon, Tommy Smothersin, kanssa. Riita päättyi siihen, että Cosby löi kollegaansa nyrkillä, kunnes Playboy-moguli Hugh Hefner ehti väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bill Cosby vuonna 1995. Kuva: Reuters

Avioton lapsi ja pojan traaginen kuolema

Cosbyn kohut eivät liity vain vuosikymmenten takaisiin tapahtumiin, vaan vielä 2000-luvulla hänen asioitaan puitiin julkisuudessa.

Cosby sai Camille-vaimonsa kanssa viisi lasta, mutta sen lisäksi hänelle syntyi 70-luvulla avioton lapsi. Cosbyn kerrotaan ostaneen lapsen äiti hiljaiseksi, mutta myöhemmin myös lapsi itse kiristi rahaa Cosbylta. Kun asia selvisi Camille-vaimolle, Cosby joutui anelemaan anteeksiantoa vaimoltaan vuosikymmenten ajan.

2000-luvulla kolmetoista naista syytti Cosbya seksuaalisesta häirinnästä, ja koomikko sovitteli tapauksia, jotta välttäisi oikeudenkäynnit.

Cosbyn elämän traagisin asia tapahtui vuonna 1997, kun hänen Ennis-poikansa kuoli ammuskelussa 28-vuotiaana. Pojalla tiedettiin olevan ainakin kokaiiniriippuvuus. Kirjan mukaan koomikko ei ikinä selvinnyt menetyksestä. Innokkaana taidekeräilijänä tunnettu Cosby teetti pojastaan monia maalauksia ja veistoksia.

Villien vuosien jälkeen Cosby on onnistunut haalimaan itselleen merkittävän omaisuuden, joka on Daily Mailin mukaan tällä hetkellä noin puoli miljardia dollaria.

Bill Cosby huhtikuussa 2014. Kuva: Reuters

Lähteet: Daily Mail, Mirror

Sisältö jatkuu mainoksen alla