Bill Cosby Show yksi 80-luvun merkittävistä sarjoista, sillä siinä kuvattiin ensimmäistä kertaa tummaihoisen, hyvintoimeentulevan perheen elämää. Kuva: MVphotos
Bill Cosby Show yksi 80-luvun merkittävistä sarjoista, sillä siinä kuvattiin ensimmäistä kertaa tummaihoisen, hyvintoimeentulevan perheen elämää. Kuva: MVphotos

Bill Cosby muistetaan 80-luvun suosikkisarjan ihanana perheenisänä. Uutuuskirjan mukaan kameran ulkopuolella koomikko oli kaikkea muuta.

Bill Cosbystä tehty uutuuskirja paljastaa raadollisen puolen tv-tähdestä. Cosby oli uransa huipulla 70- ja 80-luvulla, kun hän näytteli kilttiä perheenisää The Bill Cosby Show'ssa, jota esitettiin myös Suomessa.

Mark Whitakerin kirjoittamasta Cosby: His Life and Times -kirjasta selviää, että omassa elämässään koomikko oli roolihenkilönsä vastakohta. Suosionsa huipulla hän eli kaksoiselämää, eikä Camille-vaimo tiennyt miehen lukuisista irtosuhteista tai juhlista tämän parhaan kaverin, Playboy-moguli Hugh Hefnerin, ja Playboy-tyttöjen seurassa. Cosby tienasi huippuvuosinaan The Cosby Showsta jopa miljoona dollaria per jakso, mutta valtava omaisuus hupeni osittain villiin elämäntyyliin ja epäonnistuneisiin sijoituksiin.

Kirjassa kerrotaan myös näyttelijän temperamenttisesta luonteesta, joka johti usein riitoihin. Vuonna 1977 koomikko ajautui Playboy-juhlissa sanaharkkaan toisen koomikon, Tommy Smothersin, kanssa. Riita päättyi siihen, että Cosby löi kollegaansa nyrkillä, kunnes Playboy-moguli Hugh Hefner ehti väliin.

Bill Cosby vuonna 1995. Kuva: Reuters

Avioton lapsi ja pojan traaginen kuolema

Cosbyn kohut eivät liity vain vuosikymmenten takaisiin tapahtumiin, vaan vielä 2000-luvulla hänen asioitaan puitiin julkisuudessa.

Cosby sai Camille-vaimonsa kanssa viisi lasta, mutta sen lisäksi hänelle syntyi 70-luvulla avioton lapsi. Cosbyn kerrotaan ostaneen lapsen äiti hiljaiseksi, mutta myöhemmin myös lapsi itse kiristi rahaa Cosbylta. Kun asia selvisi Camille-vaimolle, Cosby joutui anelemaan anteeksiantoa vaimoltaan vuosikymmenten ajan.

2000-luvulla kolmetoista naista syytti Cosbya seksuaalisesta häirinnästä, ja koomikko sovitteli tapauksia, jotta välttäisi oikeudenkäynnit.

Cosbyn elämän traagisin asia tapahtui vuonna 1997, kun hänen Ennis-poikansa kuoli ammuskelussa 28-vuotiaana. Pojalla tiedettiin olevan ainakin kokaiiniriippuvuus. Kirjan mukaan koomikko ei ikinä selvinnyt menetyksestä. Innokkaana taidekeräilijänä tunnettu Cosby teetti pojastaan monia maalauksia ja veistoksia.

Villien vuosien jälkeen Cosby on onnistunut haalimaan itselleen merkittävän omaisuuden, joka on Daily Mailin mukaan tällä hetkellä noin puoli miljardia dollaria.

Bill Cosby huhtikuussa 2014. Kuva: Reuters

Lähteet: Daily Mail, Mirror

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika