Bill Cosby Show yksi 80-luvun merkittävistä sarjoista, sillä siinä kuvattiin ensimmäistä kertaa tummaihoisen, hyvintoimeentulevan perheen elämää. Kuva: MVphotos
Bill Cosby Show yksi 80-luvun merkittävistä sarjoista, sillä siinä kuvattiin ensimmäistä kertaa tummaihoisen, hyvintoimeentulevan perheen elämää. Kuva: MVphotos

Bill Cosby muistetaan 80-luvun suosikkisarjan ihanana perheenisänä. Uutuuskirjan mukaan kameran ulkopuolella koomikko oli kaikkea muuta.

Bill Cosbystä tehty uutuuskirja paljastaa raadollisen puolen tv-tähdestä. Cosby oli uransa huipulla 70- ja 80-luvulla, kun hän näytteli kilttiä perheenisää The Bill Cosby Show'ssa, jota esitettiin myös Suomessa.

Mark Whitakerin kirjoittamasta Cosby: His Life and Times -kirjasta selviää, että omassa elämässään koomikko oli roolihenkilönsä vastakohta. Suosionsa huipulla hän eli kaksoiselämää, eikä Camille-vaimo tiennyt miehen lukuisista irtosuhteista tai juhlista tämän parhaan kaverin, Playboy-moguli Hugh Hefnerin, ja Playboy-tyttöjen seurassa. Cosby tienasi huippuvuosinaan The Cosby Showsta jopa miljoona dollaria per jakso, mutta valtava omaisuus hupeni osittain villiin elämäntyyliin ja epäonnistuneisiin sijoituksiin.

Kirjassa kerrotaan myös näyttelijän temperamenttisesta luonteesta, joka johti usein riitoihin. Vuonna 1977 koomikko ajautui Playboy-juhlissa sanaharkkaan toisen koomikon, Tommy Smothersin, kanssa. Riita päättyi siihen, että Cosby löi kollegaansa nyrkillä, kunnes Playboy-moguli Hugh Hefner ehti väliin.

Bill Cosby vuonna 1995. Kuva: Reuters

Avioton lapsi ja pojan traaginen kuolema

Cosbyn kohut eivät liity vain vuosikymmenten takaisiin tapahtumiin, vaan vielä 2000-luvulla hänen asioitaan puitiin julkisuudessa.

Cosby sai Camille-vaimonsa kanssa viisi lasta, mutta sen lisäksi hänelle syntyi 70-luvulla avioton lapsi. Cosbyn kerrotaan ostaneen lapsen äiti hiljaiseksi, mutta myöhemmin myös lapsi itse kiristi rahaa Cosbylta. Kun asia selvisi Camille-vaimolle, Cosby joutui anelemaan anteeksiantoa vaimoltaan vuosikymmenten ajan.

2000-luvulla kolmetoista naista syytti Cosbya seksuaalisesta häirinnästä, ja koomikko sovitteli tapauksia, jotta välttäisi oikeudenkäynnit.

Cosbyn elämän traagisin asia tapahtui vuonna 1997, kun hänen Ennis-poikansa kuoli ammuskelussa 28-vuotiaana. Pojalla tiedettiin olevan ainakin kokaiiniriippuvuus. Kirjan mukaan koomikko ei ikinä selvinnyt menetyksestä. Innokkaana taidekeräilijänä tunnettu Cosby teetti pojastaan monia maalauksia ja veistoksia.

Villien vuosien jälkeen Cosby on onnistunut haalimaan itselleen merkittävän omaisuuden, joka on Daily Mailin mukaan tällä hetkellä noin puoli miljardia dollaria.

Bill Cosby huhtikuussa 2014. Kuva: Reuters

Lähteet: Daily Mail, Mirror

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti