Ian Ziering on tehnyt Beverly Hillsin jälkeen lähinnä lyhytelokuvia ja ääninäyttelijän töitä animaatioissa sekä esiintynyt Vegasissa Chippendales-tanssiryhmässä. Ja on hänet nähty Jenkkien Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassakin. Kuvat: Shutterstock/Reuters
Ian Ziering on tehnyt Beverly Hillsin jälkeen lähinnä lyhytelokuvia ja ääninäyttelijän töitä animaatioissa sekä esiintynyt Vegasissa Chippendales-tanssiryhmässä. Ja on hänet nähty Jenkkien Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassakin. Kuvat: Shutterstock/Reuters
Näitä tyyppejä katsottiin joka viikko lähes jokaisessa suomalaisessa olohuoneessa koko 90-luku. Kuvasta puuttuu sarjan suurin tähti Brandon Walsh eli näyttelijä Jason Priestley. Ian Ziering toiseksi ylimmällä rivillä, keskellä.
Näitä tyyppejä katsottiin joka viikko lähes jokaisessa suomalaisessa olohuoneessa koko 90-luku. Kuvasta puuttuu sarjan suurin tähti Brandon Walsh eli näyttelijä Jason Priestley. Ian Ziering toiseksi ylimmällä rivillä, keskellä.

Näyttelijä Ian Ziering on parhaillaan Suomessa promoamassa kulttileffa Sharknadon kakkososaa.

Muistatteko vielä Steven, Steve Sandersin? Siis se Brandon Walshin paras kaveri 90-luvun suositusta Beverly Hills 90210 -sarjasta. Muistatte tai ette, Steve on nyt Suomessa! Ei tosin sinä veijarimaisena, vaaleana kiharapäänä, joka järjesti parhaat bileet – vaan ihan omana itsenään – viisikymppisenä perheenisänä ja näyttelijänä.

Ian Ziering, 50, näytteli Beverly Hills 90210 -sarjassa vuosina 1990–2000, mutta sen jälkeen miehestä ei ole juuri kuulunut. Zieringin olemassaolo muistettiin vasta, kun Sharknado eli Haihurrikaani-leffa julkaistiin vuonna 2013. Ziering taistelee leffassa lentäviä haita vastaan hurrikaanin iskiessä Los Angelesiin. Idea ei ehkä kuulosta kovin ainutlaatuiselta, mutta se ei ole tarkoituskaan. Sharknadon on tuottanut The Asylym, joka on erikoistunut niin sanottuihin 'mockbuster'-elokuviin. Leffat jäljittelevät häpeilemättä suurten Hollywood-elokuvien tarinoita, ne tehdään kieli poskella ja kuvataan nopeasti pienellä budjetilla. Lisäksi ne julkaistaan televisiossa, dvd:llä tai Netflixin kaltaisissa suoratoistopalveluissa ennen kuin niiden "esikuvat" tulevat elokuvateattereihin.

Ensimmäisestä Sharknadosta tuli ilmiö, ja tänä vuonna se sai jatko-osan, jota Ziering on nyt Suomessakin promoamassa. Näyttelijä myönsi keskiviikkona Ylen Aamu-tv:ssä, ettei itsekään uskonut leffan menestyvän.

– En uskonut, että elokuva edes näkisi päivänvaloa. Ajattelin myös, ettei tällaisen leffaroolin vastaanottaminen edistäisi uraani. Käsikirjoituksessa oli niin paljon aukkoja, jotka olisi pitänyt täyttää visuaalisilla tehosteilla. Olin huolissani, ettei pienen budjetin elokuvassa ei ole varaa tehdä riittävän hienoja tehosteita, koska ne maksavat niin paljon, Ziering sanoi Ylen haastattelussa.

Kun Ziering kertoi vaimolleen, ettei aio ottaa roolia vastaan, tämä oli eri mieltä miehensä kanssa.

– Vaimoni oli juuri raskaana ja meillä oli jo yksi pieni lapsi huolehdittavana. Vaimo sanoi, että minun täytyy mennä töihin. Käytännössä otin roolin, jotta saisin turvattua perheeni talous- ja vakuutusasiat.

– Suosio yllätti minut ja varmasti koko maailman. Kun Sharknadon kakkososa julkaistiin heinäkuun puolessa välissä Yhdysvaltojen lisäksi 90 muussa maassa, se oli kymmenen kertaa isompi juttu kuin ensimmäinen osa.

Zieringin haastattelun Aamu-tv:ssä voit katsoa Yle Areenasta noin 35 minuutin kohdalta.

Sharknado 1 on nähtävillä Netflixissä. Kakkososa esitetään Suomessa syksyllä FOX-kanavalla. Esimakua leffan tyylilajista näet tästä trailerista:

Lue myös:

Haiviikko alkoi – muistatko verenhimoisen tamponihain?

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.