Bettina Sågbom ja Tomas Ek olivat ensin vuosia työtuttuja, ennen kuin rakkaus syttyi.
Bettina Sågbom ja Tomas Ek olivat ensin vuosia työtuttuja, ennen kuin rakkaus syttyi.

Toimittajan uusperheessä kaikki tietävät, että äidin saa rauhoittumaan kupillisella kuumaa teetä. Tomas Ek ihastui puolisossaan tämän temperamenttiin.

Tanssii tähtien kanssa -kilpailu on täyttänyt kiireisen toimittajan, kolumnistin ja kahden kouluikäisen pojan urheilullisen äidin kalenterista joka tunnin, mutta onneksi kotijoukot ovat hengessä mukana. Bettina Sågbomin,43 aviomies, radiotoimittaja Tomas Ek, 52, kannustaa puolisoaan niin tanssilattialla kuin muutenkin.

Mihin hänessä ihastuit?

TOMAS: Luonteeseen ja temperamenttiin. Bettina räjähtää salamana ja leppyy yhtä nopeasti, kuten minäkin. Hän on on-off -ihminen.

BETTINA:
Pidän miehissä matalasta äänestä ja isoista käsistä. Tomaksella on molemmat. Hän soittaa kitaraa ja laulaa, ja minusta on kiva kuunnella, kun hän harjoittelee kotona. Siitä tulee kodikas olo.

Miten jaatte kotityöt?

TOMAS: Minä teen skruudin, siis ruuan, ja Bettina loput. Tykkään käydä kaupassa ja tehdä ruokaa. Kun Bettina saa vaihteen päälle, hän tekee kaiken yhtä aikaa: vaihtaa lakanat, pesee ikkunat ja lattiat tai imuroi koko kämpän ja käy välillä töissä.

BETTINA:  Tomas väittää, että hän siivoaa välillä, mutta minä vain en huomaa sitä. Arkisin hän käy ostoksilla, sillä inhoan ruokakauppoja. Omalla vuorollani ostan kontin täyteen. Kun alan siivota, teen sen niin maan perusteellisesti, että kaikilta menee hermot.

Millaisia vanhempia olette?

TOMAS: Bettina on tiukempi. Yritämme pitää yllä jonkinlaisia sääntöjä esimerkiksi kotiintuloajoissa. Olen stand by -faija: vaikka olen ollut poikien kanssa heidän lapsuudestaan, välillä kuvittelen heidän ajattelevan, että kuka minä olen heille sanomaan. Luultavasti niin ei kuitenkaan ole.

BETTINA: Sopivan tiukkoja. Toivon, että kaikesta voi puhua ja tunnenkin, että voin kysyä pojilta mistä asiasta tahansa. Tomas ei ole Davyn ja Leen biologinen isä vaan ilkeä stepfather – tai siltä Tomaksesta kai välillä tuntuu. Luulen, että hänen on vaikea joskus tietää omaa rooliaan kasvattajana muttei kuitenkaan ”oikeana” isänä.

Missä asioissa olette erilaisia?

TOMAS: Tarvitsen enemmän omaa rauhaa kuin Bettina. En myöskään käsitä hänessä tai naisissa sitä, että aina kiireessä ja myöhässä ollessaan hän vielä alkaa tyhjentää astioita ja laittaa pyykkiä pesukoneeseen, silittää paitoja ja imuroida.

BETTINA: Haluan, että asiat tehdään nyt eikä huomenna. Tomas ei yhtään tykkää hoputtamisesta eikä hän innostu spontaanisti. Mikään yllätysmatka ei ikinä onnistuisi meiltä. Joskus sanonkin, että hänellä on iso ”nej” kirjoitettuna otsaan.

Miten hemmottelette toisianne?

TOMAS: Ihan pienillä asioilla, esimerkiksi tuomalla teetä sänkyyn. Pojatkin tietävät, että tee toimii, sillä Bettina saattaa istua teekeittimen vieressä ja huutaa: ”äidille teetä”. Ja sen pitää olla kuumaa.

BETTINA: Tomasta ei saa yllättää, hän ei tykkää siitä. Jos olen hermostunut, Tomas kysyy, haluanko teetä. Hän taas arvostaa, jos hänen antaa nukkua rauhassa sunnuntaisin.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.