Miss Suomi Bea Toivonen lähtee tammikuun alussa Miss Universum -kilpailuun Teuvo Lomanin ja Niko Heleniuksen suunnittelemassa fantasiapuvussa. ”Vaatteita lähtee mukaan neljä matkalaukullista”, hän kertoo.

Hallitseva Miss Suomi Bea Toivonen elää jännittäviä aikoja, sillä missivuoden huipennus – kansainvälinen Miss Universum -kisa – odottaa nurkan takana. Universumin kaunein kruunataan tammikuussa Miamissa. Bea matkustaa tapahtumapaikalle heti vuodenvaihteen jälkeen.

– Lennän Jenkkeihin 4. tammikuuta. Pientä jännitystä on jo ilmassa. Olen löytänyt onneksi hyvin asuja kisaan. Viimeistelen vielä puvustoa ja teen pientä hienosäätöä kropalle. Sitten paketti on kasassa, hän kertoi keskiviikkona Helsingissä pidetyissä Miami-henkisissä läksiäisjuhlissaan.

Bealle matka on erityisen merkityksellinen, sillä hänen äitinsä, vuoden 1985 Miss Suomi Marja Kinnunen, kilpaili Miss Universumin kruunusta 30 vuotta sitten juuri Miamissa.

– Äiti on antanut paljon hyviä ohjeita. Kuuntelen kaiken, mutta joissain asioissa väittelen vähän vastaan. Hän on suojelevainen äiti, joka on varoitellut kaikesta mitä voi tapahtua. Sanon vain, että kyllä minä pärjään, Bea kertoo.

Miss Suomi Bea Toivonen kertoo, ettei lentäminen ole hänen lempijuttunsa. ”Olen tottunut onneksi nyt yksin liikkumiseen ja lentokoneisiin, kun olen käynyt useampia kertoja tapaamassa Lontoossa ystäviäni. Olen matkustellut syksyn aikana paljon ja itsenäistynyt hirveästi eroni jälkeen.” Bea erosi poikaystävästään elokuussa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tukijoukot mukaan

Bea iloitsee läheistensä tuesta ja kannustuksesta. Hän on saanut hyviä käytännön vinkkejä viime vuoden Miss Suomelta Lotta Hintsalta. Bean ei tarvitse lentää rapakon taakse yksin, sillä mukaan lähtevät Marja-äiti, missikeisarinna Sunneva Kantola sekä Bean fantasiapuvun tehneet vaatesuunnittelijat Teuvo Loman ja Niko Helenius.

– Kun mietin fantasiapukua ja Suomea, ensimmäisenä mieleen tuli Suomen Joutsen. Teuvon ja Nikon suunnittelema asu on valkoinen, ja se on ommeltu sadoista kangaskaistaleista, jotka muistuttavat linnun sulkia. Kangasta kului 60 metriä. Pukuun kuuluvat myös isot siivet, joiden kärkiväli on kolme metriä. Lisäksi saan lainaksi 200 000 euron arvoisen timanttikaulakorun, Bea kertoo.

Kisamatka kestää kolme viikkoa, joten erilaisia asuja pitää pakata runsaasti.

– Mukaan lähtee fantasia-asun ja finaali-iltapuvun lisäksi kymmeniä mekkoja. Luvassa on cocktail-tilaisuuksia ja muita edustusjuhlia. Tarvitsen neljä matkalaukkua. En ole hommannut niitä vielä, täytyykin alkaa kysyä laukkuja lainaan sukulaisilta ja ystäviltä, Bea virnistää.

Katso videolta, miltä Bean puku näyttää.

Lue myös:

Elokuussa eronnut Bea Toivonen muutti Keravalle

Miten hyvin rallikuski-isä tuntee tyttärensä Bea Toivosen? Katso video

Miss Suomi 2014 Bea Toivosen rallikuski-isä: "Avioerossa olisi pitänyt ajatella enemmän tyttöjen tunteita"

Miss Suomi Bea Toivosen perheessä naiset kisaavat kauneudesta