Bea Toivonen lähtee sunnuntaina Lontooseen Jesse-rakkaansa luo. ”Olen reissussa viikon. Aion käydä katselemassa Oxford Streetin kauppoja. En pyydä Jesseä makutuomariksi, sillä hän tuskin jaksaa putiikeissa ravaamista.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Bea Toivonen lähtee sunnuntaina Lontooseen Jesse-rakkaansa luo. ”Olen reissussa viikon. Aion käydä katselemassa Oxford Streetin kauppoja. En pyydä Jesseä makutuomariksi, sillä hän tuskin jaksaa putiikeissa ravaamista.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Pian missinkruunustaan luopuva Bea Toivonen haaveilee mallinurasta ulkomailla.

Hallitseva Miss Suomi Bea Toivonen, 22, luovuttaa kruunun seuraajalleen 12. huhtikuuta pidettävässä Miss Suomi -kisassa. Bea on tyytyväinen vuoteensa, joka on tuonut nuorelle naiselle rutkasti lisää itseluottamusta ja itsenäisyyttä.

Tulevat työkuviot ovat vielä auki.

– Lähden jossain vaiheessa ulkomaille. En tiedä vielä minne, mutta ei Lontookaan huono paikka olisi, hän nauroi viitaten poikaystäväänsä, Lontoossa asuvaan näyttelijä-muusikko Jesse Smithiin, 24.

Bea suunnittelee jatkavansa mallinhommia, minkä takia kaunotar on ryhtynyt kuntokuurille.

– Olen innostunut BodyCombatista, pääsen purkamaan siinä hyvin stressiä. Olen harrastanut aiemmin karatea, joten lyönnit ja potkut ovat lihasmuistissa. Lisäksi käyn salilla ja noudatan terveellistä ruokavaliota. Motivaatio on kova. Olisin valmis mallintöihin maailmalla, jos tilaisuus tulee. Aina kannattaa kokeilla! Kerran sitä vain eletään.

Bea ei ole asettanut kilotavoitteita, paljonko painon pitäisi pudota.

– En edes tiedä, mitä painan tällä hetkellä. Haluan kiinteytyä ja hienosäätää kroppaa. Minulle on tärkeintä, miltä peilissä näyttää ja että itsellä on hyvä olo, hän kertoi helsinkiläishotelli Glossa, jossa juhlistettiin Suomen suurinta naisten lenkkeilytapahtumaa Naisten Kymppiä.

Tänä vuonna Naisten Kymppi ja Sydänliiton Punainen-kampanja innostavat yhdessä naisia liikkumaan ja pitämään huolta itsestään. Tapahtuma järjestetään 24. toukokuuta, ja mukaan odotetaan 20 000 osallistujaa.

Miss Suomi 2015 Nelosella sunnuntaina 12.4. kello 20.

Lue myös:

Missi-Bea hempeili Jesse-rakkaansa kanssa elokuvissa: ”Taiteellisuus yhdistää meitä”

Miss Suomi 2014 Bea Toivosen rallikuski-isä: "Avioerossa olisi pitänyt ajatella enemmän tyttöjen tunteita"

Miten hyvin rallikuski-isä tuntee tyttärensä Bea Toivosen? Katso video

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.