”Olen itsenäistynyt ja aikuistunut aivan suunnattomasti missivuoteni aikana”, vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Olen itsenäistynyt ja aikuistunut aivan suunnattomasti missivuoteni aikana”, vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Miss Suomen kruunustaan luopunut Bea Toivonen haaveilee muutosta Lontooseen poikaystävänsä luokse.

Vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen luopui myöhään sunnuntai-iltana kruunustaan, kun Rosa-Maria Ryyti nimettiin hänen seuraajakseen. Bean mukaan missivuosi oli ennen kaikkea kasvattava, ja hän siirtyy mielellään myös eteenpäin elämässään.

– Kruunusta ei ollut lainkaan haikea luopua. Näin, miten paljon tytöt jännittivät kilpailua ja muistin, miten samanlaiset omat fiilikseni olivat vuosi sitten. On ihanaa, että se on omalta osaltani jo ohitse.

– Olen itsenäistynyt ja aikuistunut aivan suunnattomasti missivuoteni aikana. Enää en jännitä oikeastaan mitään. Vuoteen on mahtunut myös paljon uusia ystäviä ja hienoja kokemuksia, kuten Miss Universum -kilpailut Miamissa, Bea kertoi Miss Suomi -kilpailun finaalissa.

Missiorganisaatiota on arvosteltu toisinaan siitä, ettei kilpailussa hyvin pärjänneillekään tytöille ole tarjolla riittävästi töitä. Bean mukaan hänkin olisi voinut paiskia enemmän hommia missivuotensa aikana.

– Töitä olisi voinut olla enemmänkin, ja ne olisivat voineet jakautua tasaisemmin vuoden varrelle. Työt tulivat usein yhtenä rykäyksenä, jonka jälkeen saattoi olla pitkänkin aikaa hiljaista. Lisäksi keikat tulivat usein hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Haaveena Lontooseen muutto

Seuraavaksi Bean tähtäimessä siintävät ulkomaille lähtö ja mallin työt. Hän haluaisi myös tehdä koulutustaan vastaavia töitä meikkaaja-hiustaiteilijana.

– Suuri haaveeni on ollut aina lähteä tekemään töitä ulkomaille. Tällä hetkellä parhaalta kuulostaa Englanti, jossa poikaystäväni asuu. Siellä on ainakin paljon musikaaleja, joihin voisin päästä hänen kauttaan töihin, Bea suunnitteli.

Bean englantilainen poikaystävä Jesse Smith työskentelee Lontoossa muusikkona ja näyttelijänä. Pariskunta tapasi toisensa reilu puoli vuotta, kun Bea kävi Lontoon-reissullaan katsomassa Jessen tähdittämää musikaalia. Sen jälkeen Bea onkin reissannut ahkerasti kahden maan väliä.

– Meillä menee todella hyvin. En ole vielä löytänyt Jessestä yhtäkään huonoa puolta. Hänen musikaalisuutensa kolahti minuun heti, kun bongasin hänet lavalta. Lisäksi hänen äänensä, ulkonäkönsä ja luonteensa ovat ihan mahtavia, joten kokonaisuus on aika kiva paketti, Bea nauroi.

Paitsi tien päällä, suuri osa Bean ajasta kuluu tällä hetkellä kuntosalilla. Kaunotar haluaa muokata kropastaan entistä timmimmän saavuttaakseen ammatilliset tavoitteensa.

– Painoni on jo pudonnut vähäsen. Mutta se saa pudota vielä lisääkin, jos haluan päästä kunnolla mallimarkkinoille. Sali on nyt paras ystäväni, kun poikaystäväni ei ole Suomessa, Bea kertoi.

Lue myös:

Bea Toivonen ryhtyi kuntokuurille: ”Pientä hienosäätöä”

Missi-Bea hempeili Jesse-rakkaansa kanssa elokuvissa: ”Taiteellisuus yhdistää meitä”

Miss Suomi 2014 Bea Toivosen rallikuski-isä: "Avioerossa olisi pitänyt ajatella enemmän tyttöjen tunteita"

Miss Suomi Bea Toivosen perheessä naiset kisaavat kauneudesta