”Ulkomailla olo opetti arvostamaan kotimaata. Kaksi viimeistä jouluakin vietin Englannissa”, Suomeen takaisin muuttanut Bea Toivonen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Ulkomailla olo opetti arvostamaan kotimaata. Kaksi viimeistä jouluakin vietin Englannissa”, Suomeen takaisin muuttanut Bea Toivonen sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Ex-missi kertoo hypänneensä suhteeseen liian pian.

Vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen muutti rakkauden perässä Lontooseen reilu vuosi sitten. Nyt Bea on eronnut muusikkomiehestään Jesse Smithistä ja palannut takaisin Suomeen.

– Asun taas samassa asunnossa kuin lähtiessäni Lontooseen. Oma sänky ja omat tavarat tuntuvat luksukselta, hän kertoi tiistai-iltana Specsaversin hyväntekeväisyysctilaisuudessa.

Bea on ollut kaksi ja puoli viikkoa Suomessa ja ehtinyt nähdä paljon kavereita ja perhettä. Bea kertoo eron olleen enemmän hänen päätöksensä.

– Hyppäsin siihen suhteeseen liian nopeasti edellisen jälkeen. En ehtinyt miettiä, mitä oikeasti haluan ja etenimme liian nopeasti. Siinä syy eroomme. Mutta kyllä minä häntä ikävöin.

Hyvissä väleissä

Bean mukaan hän ja Jesse ovat edelleen hyvissä väleissä. 

– Itse asiassa matkustan Lontooseen kuun lopulla iskän kanssa ja tapaan Jessen samalla reissulla.

Bea ei sulje pois mahdollisuutta, että he palaisivat Jessen kanssa vielä yhteen. Nyt hän aikoo kuitenkin pitää taukoa miehistä.

– Ei sitä koskaan tiedä. Voi olla. Tai sitten tapaan uuden ihmisen. Elämä on arvotus.

Bea työskenteli Lontoossa Oxford Streetin Selfridge's-tavaratalossa meikkaaja-maskeeraajana Bobbi Brown -osastolla. Hän toivoo, että voisi jatkaa meikkaajan ja maskeeraajan töitä myös Suomessa. 

– Olen avoin kaikelle!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti