Barack Obama herkistyi jäähyväispuheessaan, kun hän puhui puolisostaan Michelle Obamasta. Kuvat: Reuters
Barack Obama herkistyi jäähyväispuheessaan, kun hän puhui puolisostaan Michelle Obamasta. Kuvat: Reuters

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama ei tietenkään unohtanut kehua ja kiittää myöskään tyttäriään Maliaa ja Sashaa.

Presidentti Barack Obama, 55,  piti eilen viimeisen puheensa Yhdysvaltain presidenttinä. Tunnin pituisen puheen herkin kohta nähtiin, kun presidentti kiitti puolisoaan Michelle Obamaa, 52.

– Michelle LaVaughn Robinson... Viimeisen 25 vuoden ajan et ole ollut ainoastaan vaimoni, lasteni äiti – vaan olet ollut paras ystäväni. Otit roolin, jota et pyytänyt – ja teit siitä oman näköisesi arvokkaasti, rohkeasti, tyylillä, huumorilla. Teit Valkoisesta talosta paikan, joka kuuluu jokaiselle, Obama ylisti.

Obama kehui puolisoaan myös siitä, miten upea roolimalli tämä on.

– Olen ylpeä sinusta, ja koko maa saa olla ylpeä sinusta.

”Olette fiksuja ja kauniita. Mutta ennen kaikkea olette kilttejä ja ajattelevaisia, täynnä intohimoa.”

Michelle ja Malia Obama kuuntelivat eturivissä Barack Obaman jäähyväispuhetta. Sasha Obama ei ollut paikalla, hänen kerrottiin olevan valmistautumassa kokeeseen. Kuva: Reuters
Michelle ja Malia Obama kuuntelivat eturivissä Barack Obaman jäähyväispuhetta. Sasha Obama ei ollut paikalla, hänen kerrottiin olevan valmistautumassa kokeeseen. Kuva: Reuters

Ei presidentti unohtanut puheessaan myöskään tyttäriään Maliaa, 18, ja Sashaa, 15. Hän ihaili, miten hienosti nämä ovat selviytyneet, vaikka ovat olleet viimeiset kahdeksan vuotta melkoisessa valokeilassa.

– Sasha ja Malia – näissä oudoimmissa mahdollisissa olosuhteissa teistä on tullut upeita nuoria naisia. Olette fiksuja ja kauniita. Mutta ennen kaikkea olette kilttejä ja ajattelevaisia, täynnä intohimoa. Kaikesta, mitä olen elämässäni tehnyt, olen kaikista ylpein siitä, että olen teidän isänne.

Tämä ei tietenkään ollut ensimmäinen kerta, kun presidentti puhui puolisostaan kauniisti ja kunnioittavasti. Viime syksynä hän ylisti Michelleä Voguen haastettalussa.

– Syynä on, että näette Michellen sellaisena kuin hän on – loistavana, hauskana ja anteliaana naisena, joka jostakin syystä suostui menemään kanssani naimisiin. Uskon, että ihmiset hakeutuvat hänen puoleensa, koska näkevät hänessä itsensä – omistautuneen äidin, hyvän ystävän ja jonkun, joka ei pelkää tehdä itsestään pilaa aina silloin tällöin.

Kokosimme aikaisemmin myös Obaman viisi rakastettavinta sitaattia, jotka hän on lausunut puolisostaan. Lue ne täältä.

Myös Michelle Obama halusi kiittää miestään. Hän julkaisi keskiviikkoaamuna Instagramissa kuvan, jossa kertoi olevansa ylpeä miehestään ja siitä, mitä he ovat yhdessä saavuttaneet.

Vierailija

Barack Obama teki sen taas! Puhui Michellestä kauniisti jäähyväispuheessaan: ”Et ole ollut ainoastaan vaimoni ja lasteni äiti”

Realisti kirjoitti: Sellaista siirappia, mutta onneksi väistyy paremman edestä ja Jenkit saavat vihdoin kunnollisen presidentin, joka näkee russofoobikoiden sijaan Venäjän mahdollisena ystävänä kuten kuuluukin! Sapelinkalisteluilla ja jatkuvalla lännen provosoinnilla pian Venäjä taas vastaa sotilaallisesti eikä auta huudella Natoa apuun kun Karhu jyrää kaiken tieltään. kolme ruplaa siirretty tilillesi
Lue kommentti
Realisti

Barack Obama teki sen taas! Puhui Michellestä kauniisti jäähyväispuheessaan: ”Et ole ollut ainoastaan vaimoni ja lasteni äiti”

Sellaista siirappia, mutta onneksi väistyy paremman edestä ja Jenkit saavat vihdoin kunnollisen presidentin, joka näkee russofoobikoiden sijaan Venäjän mahdollisena ystävänä kuten kuuluukin! Sapelinkalisteluilla ja jatkuvalla lännen provosoinnilla pian Venäjä taas vastaa sotilaallisesti eikä auta huudella Natoa apuun kun Karhu jyrää kaiken tieltään.
Lue kommentti

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: