Presidentti Barack Obama myönsi liikuttuneensa, kun hän myönsi Ellen DeGeneresille kunniamerkin. Kyyneleitä pyyhki myös Ellen. Kuva: Reuters
Presidentti Barack Obama myönsi liikuttuneensa, kun hän myönsi Ellen DeGeneresille kunniamerkin. Kyyneleitä pyyhki myös Ellen. Kuva: Reuters

Mediapersoona Ellen DeGeneres ei meinannut ensin edes päästä Valkoisen talon palkintojuhliin.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama jakoi tiistaina 21 amerikkalaiselle vapaudenristin, joka on suurin kunnianosoitus, jonka siviili voi saada.

Tilanne herkisti presidentin: ylistäessään koomikko Ellen DeGeneresin ansioita Obama myönsi, että hän ”vähän liikuttui”.

– On helppo unohtaa nyt, miten paljon rohkeutta Elleniltä vaadittiin 20 vuotta sitten, Obama kertoi tv-tähdestä, joka paljasti vuonna 1997 olevansa lesbo.

Obaman mukaan Ellenin rohkeus oli tärkeää LGBT-yhteisölle (lesbian, gay, bisexual, transgender).

– Ellen on joutunut kantamaan uskomattoman taakan ja riskeeraamaan uransa. Ihmiset eivät tee sellaista kovin usein, mutta se on antanut toivoa miljoonille, Obama sanoi mitalienjakotilaisuudessa Valkoisessa talossa.

DeGeneresin lisäksi vapaudenristin sai moni muu kuuluisa viihde-, musiikki- ja urheilumaailman henkilö, kuten Tom Hanks, Bruce Springsteen ja Michael Jordan.

Ennen palkintojenjakotilaisuutta DeGeneres julkaisi Twitterissä kuvan, jossa hän istuu puistonpenkillä. Naisen juhlat meinasivat loppua ennen kuin ne olivat edes alkaneet, koska hän oli unohtanut henkilöllisyystodistuksensa kotiin.

Kuvatekstiksi hän oli kirjoittanut:

– He eivät päästäneet minua sisään Valkoiseen taloon, koska unohdin henkilöllisyystodistukseni.

Myöhemmin tilanne muuttui ja DeGeneres pääsi sisään.

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.