Väinö Karjalainen on isänsä J. Karjalainen tavoin taitava muusikko. Kuvat: Sanoma-arkisto/Vesa-Matti Väärä ja Pete Aarre-Ahtio
Väinö Karjalainen on isänsä J. Karjalainen tavoin taitava muusikko. Kuvat: Sanoma-arkisto/Vesa-Matti Väärä ja Pete Aarre-Ahtio

Tiisu-bändiltä ilmestyy tänä vuonna debyyttilevy. Bassoa bändissä soittaa Väinö Karjalainen.

Isänsä J. Karjalaisen tavoin Väinö Karjalainen on taitava soittaja ja luo uraa muusikkona. Hän soittaa bassoa Tiisu-yhtyeessä, jonka kappale Elämältä turpiin sain on pärjännyt hyvin YleX:n soittolistalla.

Tiisun solisti Henrik Illikainen kertoi Radio Suomipopilla, että Väinöllä on tärkeä rooli bändissä, vaikka onkin "vain" basisti.

– On se aika kova jäbä. Väinö pitää oikeastaan kaikessa jalat maassa. Hän on meidän turva – jylhä kallio – jota vasten me nojaudumme, Henrik kuvaili Suomipopin haastattelussa.

Väinö päätyi Tiisu-yhtyeeseen Henrikin pyynnöstä.

– En oikeastaan miettinyt tätä häneen liittyvää faktaa ollenkaan, kun pyysin häntä bändiin. Mietin vaan sitä, että häneltä löytyy oma treenikämppä.

Levy-yhtiön mukaan Tiisun debyyttialbumi ilmestyy tänä vuonna. Kuva:Sony Music Finland/Ville Juurikkala

Henrik vitsaili, että jos Väinö haluaa menestyä muusikkona yhtä hyvin kuin isänsä, Tiisu-yhtyeessä se on mahdotonta. Tosin Henrik epäili, ettei menestys ole Väinön motiivi tehdä musiikkia.

Väinö kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 2014 ja on tällä hetkellä armeijassa. Viime keväänä hän kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa pyrkivänsä yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa tai fysiikkaa.

Myös Väinön äiti Kati Bergman on ammatiltaan muusikko.

Kuuntele, millaista musiikkia Tiisu soittaa.

Lue myös:

J. Karjalaisen Väinö-poika isänsä hitistä IS:ssä: "Kappale ei kerro minusta"

Tiesitkö tätä J. Karjalaisesta?

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.