Bam Margera on kova Suomi-fani.
Bam Margera on kova Suomi-fani.

Jackass-tähti on huolissaan raitistuneesta Ville Valosta.

Sinut tunnetaan Suomi-fanina. Mikä maassamme on niin kivaa?

Kaikki: ihmiset, maisemat, musiikki ja tuntemani skeittarit. Täällä voi kulkea kadulla neljän aikaan aamulla humalassa tarvitsematta pelätä. Kotikaupungissani Philadelphiassa kävisi huonosti.

Ville Valo on ystäväsi. Onko Valon raittiuslupaus kestänyt?

On. Se on turhauttavaa, koska Ville on nyt erakko. En saa häntä mukaan hotellin baariin enkä edes illalliselle millään ilveellä. Hän lähtee huoneestaan vain studioon. Minusta se on aivan sekopäistä, ja olen hänestä hyvin huolissani.

Tunnet myös Extreme Duudsonit. Jos painisit Jarno Leppälän kanssa, kumpi voittaisi?

Olen joutunut tappeluun vain kolmesti elämässäni – ei kovin vaikuttavaa. Olen tosin aina voittanut. Tuskin voittaisin Jarnoa, vaikka häneltä puuttuukin peukalo.

Täytät syyskuun lopussa 30. Onko kriisiä ilmassa?

Minulla oli kolmenkympin kriisi jo kaksi vuotta sitten, kun menin naimisiin. Uutta on tuskin luvassa. Aikuiseksi en aio kasvaa, vaikka vaimoni haluaisi. Käymmekin parisuhdeterapiassa, ja se auttaa. Urani perustuu tyhmien ja lapsellisten juttujen tekemiselle. Jos aikuistuisin, olisin työtön.

Bam Margera

- 28.9.1979 syntynyt amerikkalainen tv-tähti ja skeittari.
- Koko nimi Brandon Cole Margera. Sai Bam-nimen isoisältään, koska törmäili seiniin.

- Tunnetaan MTV:n sarjoista Jackass, Viva la Bam ja Bam’s Unholy Union sekä Jackass-elokuvista.

- Naimisissa Melissa ”Missy” Rothsteinin kanssa.

- Käynyt Suomessa 23 kertaa vuodesta 2000 alkaen. Aikoo kuvata Suomessa seuraavaa Jackass-elokuvaa.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.