Bachelorin valittu Satu ja kakkoseksi tullut Jenny suunnittelevat yhteistä kesälomamatkaa. ”Pitäisiköhän lähteä yhdessä Toscanaan”, Satu heittää ja Jenny nauraa. ”Juha oli jo viemässä Satua Toscanaan.”
Bachelorin valittu Satu ja kakkoseksi tullut Jenny suunnittelevat yhteistä kesälomamatkaa. ”Pitäisiköhän lähteä yhdessä Toscanaan”, Satu heittää ja Jenny nauraa. ”Juha oli jo viemässä Satua Toscanaan.”

Tv-ohjelmasta ei löytynyt rakkautta vaan syvä ystävyys. Bachelorin kilpakumppanit Satu ja Jenny ovat tekemisissä lähes päivittäin.

Ensikohtaamisella he ajattelivat näin:

Niin kaunis ja vetävän näköinen, että onkohan hän ärsyttävä?

Ei hitto, palmikko päässä, tuo elovena pääsee vielä pitkälle!

Jenny Helenius, 32, ja Satu Torsti, 27, tapasivat ensimmäistä kertaa viime joulukuussa Upinniemessä, kun he alkoivat taistella saman poikamiehen sydämestä Bachelor Suomi -ohjelmassa. Se ei ollut ystävyyttä ensisilmäyksellä.

– Kyllä me vähän mulkoiltiin, Satu nauraa ja Jenny komppaa kikattaen:

– Olimme ihan ämmiä!

Nyt kilpailun voittaja Satu ja kakkoseksi jäänyt Jenny heittävät toisistaan hulvattomia vitsejä kuin ystävykset, jotka ovat tunteneet vuosia. Kahvilassa kaikuu naurunremakka.

– Hei, jos siellä on joku hyvännäköinen mies, joka kuulee, saa tulla!

Ennakkoluulojen vangit

Kuukausi ensikatseiden jälkeen Satu ja Jenny kohtasivat Etelä-Afrikassa, minne Bachelorin päätähti Juha Rouvinen lennätti kymmenen häntä eniten viehättänyttä naista.

”Taisimme olla molemmat ennakkoluulojemme vankeja.”

Huumorintaju kohtasi eräänä iltana. Eri huoneisiin sijoitetut Jenny ja Satu alkoivat huudella toisilleen huvilan parvekkeilta.

– Sanoinkin huonekaverilleni Katjalle, että olen saanut sinusta ihan vääränlaisen käsityksen, Jenny muistelee.

– Taisimme olla molemmat omien ennakkoluulojemme vankeja, Satu myöntää.

Asetelma oli lähtökohtaisesti kilpaileva, sillä jokainen talossa olleesta kymmenestä naisesta halusi Juhan aidosti.

Arki oli kuitenkin kaukana kiihkeästä. Kun joku oli treffeillä Juhan kanssa, loput hengailivat talolla ja mökkihöperöityivät aitojen takana. Turvallisuussyistä talosta ei päässyt pois. Siinä ehti tutustua ja löytää yhteyksiä.

Kameroiden, epävarmuuden ja luonteiden kohtaamisesta syntyi jännitteitäkin. Niissä Satu ja Jenny huomasivat olevansa usein samalla puolella. Satu puolusti Jennyä riidassa napakkana pidetyn Ninan kanssa, Jenny taas tuki huonekaverinsa Annan putoamista surrutta Satua.

Televisio kuitenkin näytti sitä enemmän kitkaa, mitä pidemmälle ohjelma eteni.

– Minua on vaivannut kovasti, että minusta tehtiin mustasukkainen draamakuningatar. Kuvituskuvaa ja ilmeitäni leikattiin eri kohtauksista tekemään konflikteja, Jenny harmittelee.

– Ohjelman perusteella vihasin kaikkia muita naisia. En vihannut, minähän heidän kanssaan eniten olen edelleen tekemisissä. Totta kai on normaalia olla mustasukkainen ihmisestä, josta välität. Normaalissa elämässä ei tarvitse pelätä, että miehen kieli on viiden minuutin kuluttua seuraavan naisen kurkussa.

Satu taas näytti viilipytyltä, jossa koko asetelma ei herättänyt mitään tunteita. Moni katsoja ihmettelikin, mitä Satu teki loppukaksikossa.

– Tuntuu hassulta, että minun ihastumisen tunteitani vähäteltiin. Näytin myös iloitsevan Jennyn ja Juhan konflikteista, Satu hymähtää.

 


Sekä Jennyn että Sadun aiemmat kokemukset ovat tehneet heistä varovaisia. ”Jos minulle ja Juhalle olisi tullut suhde, olisin kuitenkin pelännyt, että hän satuttaa minua jossain vaiheessa”, Jenny sanoo.

 

Ei kateutta vaan kaveruutta

Rakastumisesta kumpikaan ei puhu, mutta lähellä he kävivät. Sekä Satu että Jenny ihastuivat Juhaan syvästi. Lopputulos särki Jennyn sydämen, koska hän kuvitteli, että alkamassa oli vuosisadan rakkaustarina hänen ja Juhan välillä.

”En halunnut, että Sadulle jäisi sellainen olo, että vihaisin häntä.”

Heti valinnan jälkeen helmikuussa Jenny teki vaikean aloitteen. Hän otti yhteyttä Satuun kertoi toivovansa hänelle ja Juhalle onnea ja kaikkea hyvää. Se olisi vaikeaa kenelle tahansa: voisitko itse olla ystävä naiselle, jonka mies halusi sinun sijastasi?

– En halunnut, että Sadulle jäisi sellainen olo, että vihaisin häntä. Totta kai minua harmitti, etten tullut valituksi, mutta kun olin miettinyt asiaa, pääsin yli suurimmasta pettymyksestä.

– Jenny ehti ensin. Minä olisin muuten laittanut sen viestin, Satu sanoo.

Kun jaksoja alkoi tulla tv:stä, Jennyn asenne Juhaa kohtaan muuttui. Hän ymmärsi, ettei ihastuminen ollutkaan niin ainutlaatuista, kuin hän oli kuvitellut. Kateuteen tai mustasukkaisuuteen ei ollut syytä.

Viime viikon tiistaina nähdyssä tilintekojaksossa Juha ärsytti Jennyä jo niin paljon, ettei hän halunnut edes katsoa miestä. Kuvausten jälkeen hän ei ole Juhaa nähnyt.

Samalla, kun Satu yritti tapailla salaa Juhaa, hän piti yhteyttä tiiviisti Jennyynkin. He lähtivät Tukholman-risteilylle, kävivät muutaman kerran ulkona ja keksivät aloittaa yhteisen harrastuksen, tenniksen. Viestittelystä tuli päivittäistä.

Naiset puhuivat myös Juhasta. Kävi ilmi, että Juha oli puhunut ihan samat jutut naisten merkityksellisyydestä myös heidän lähimmilleen. Se mietitytti.

Satu ja Juha erosivat lopullisesti vasta viime viikolla. Suhde kaatui piilotteluun ja siihen, ettei Juhalta oikein tahtonut löytyä aikaa ihastukselleen Suomen arjessa. Siitä kolauksesta Satu toipuu edelleen.

– Näimme muutaman kerran ja teimme ruokaa. Arki oli niin erilaista kuin kuuma huuma Afrikassa, että puheenaiheemmekin pyörivät aika lailla ohjelman ympärillä, Satu sanoo.

– Ehkä joissain toisissa olosuhteissa olisimme onnistuneet.

Rankat pettymykset

Miessuhteissa Sadulla ja Jennyllä ollut samanlaista epäonnea.

– Meitä yhdistävät suuret pettymykset rakkaudessa. Ihastumme aina pahoihin poikiin, Satu sanoo.

Hän on ollut sinkkuna kolme vuotta. Sitä edelsi viiden vuoden suhde ensirakkauden kanssa.

– Ajattelin joskus meneväni hänen kanssaan naimisiin. Kesti aikaa päästä sen yli.

– Vaikka ero olikin suuren suuri pettymys, eksäni on maailman hienoin mies. Hän ei tule koskaan häviämään minusta. Suhteemme vuoksi odotukseni uudelle suhteelle ovat korkealla. Toiseen pitää pystyä luottamaan.

Jennyllä oli ennen Bacheloria kaukosuhde kanadalaismiehen kanssa, mutta se ei koskaan muuttunut naisen puolelta suureksi paloksi.

Myös hän erosi kipeästi viitisen vuotta sitten pitkän yhteiselon jälkeen. Kesti pari vuotta päästä yli. Jenny kyllä tapaili miehiä, mutta kun heistä alkoi löytyä samoja piirteitä kuin eksästä, Jenny meni kuoreensa ja nosti kytkintä. Ei enää tätä.

– Jouduin pettymään kyllä tosi pahasti, Jenny sanoo.

”Nyt, kun oli mahdollisuus elokuvarakkauteen, en uskaltanut päästää tunteitani valloilleen.”

Sama mietityttää Satuakin. Juuri huonojen kokemusten vuoksi heittäytyminen oli hänelle vaikeaa Bachelorissa: vaikka tunteita olisi, pettymyksen pelossa niitä ei uskaltanut näyttää. Se ei tarkoita, että olisi kylmä.

– Olin varovainen, koska pettymyksiä on ollut niin hemmetin paljon. Nyt, kun olisi ollut mahdollisuus elokuvarakkauteen, en uskaltanut päästää tunteitani valloilleen. Olen oppinut, että suhteet menevät aina päin mäntyä, ja niinhän tässäkin kävi.

Satu nauraa, että sinkkuvuosien aikana hän on kokeillut kaikki rakkaustaktiikat. Hän on ollut yli-innostunut, tarrautuva, välinpitämätön, vaikeasti tavoiteltava ja tietenkin Tinderissä, kuten Jennykin. Mikään ei toimi.

Pettymyksistä huolimatta Jenny haluaa uskoa avoimuuteen. Jos se pelottaa miestä, hän on väärä.

– Minun pitää saada näyttää, että olen ihastunut. Haluan, ettei mies pelkää sitoutumista. Jos vastaan heti viestiin ja se pelottaa miestä, on jokin pahasti pielessä.

– Jotenkin minäkin törmään vain pahoihin miehiin. Onko enää olemassa hyviä, jotka eivät ole jotain peräkammarin poikia?

 


Satu on ”rennompi häslääjä” ja Jenny on ”järjestelmällinen poliisi”, mutta heitä yhdistävät samanlainen huumorintaju, energia ja elämänasenne. Tenniksestä tuli äskettäin naisten yhteinen harrastus.

 

Uusi aikuinen ystävä

”Laiha läski.”

”Honkkeli, joka ei hallitse raajojaan.”

”Huonot hiukset, hanki parempi kampaaja!”

Bachelorin jälkipuinti on ollut ilkeääkin. Vaikka suora palaute naisille on ollut enimmäkseen kannustavaa, nettipalstoilla on arvosteltu jopa naisten ulkonäköä.

– Järki sanoo, ettei niitä pitäisi lukea, mutta uteliaisuus on voittanut. Kommentit, joissa on arvosteltu meidän ulkonäköämme, ovat tuntuneet pahimmalta, Satu tuskailee.

Mutta on netissä kannustustakin. Muut naiset ovat tsempanneet avautumalla Facebookissa omista pieleen menneistä rakkaustarinoistaan. Läheiset ovat kehuneet, että naiset ovat olleet ohjelmassa aitoja itsejään. Siitä on tullut erityisen hyvä olo.

”Kehumme toisiamme paljon. Se on tapamme tukea.”

Vaikka ilkeilyn antaisi mennä toisesta korvasta ulos, se jää silti mieleen. Silloin toisen samassa tilanteessa olleen tuki on apu, jota ulkopuolisen on vaikeampi antaa.

– Kehumme toisiamme tosi paljon. Se on tapamme tukea. Sanomme, että olet mahtava, ihana ja kaunis, Satu kertoo.

– Joo, itsekehu auttaa aina, Jenny kikattaa.

Äärimmäinen rakkauskisa on lähentänyt muitakin kilpailijoita. Esimerkiksi Sanna ja Jenni löysivät reissun aikana toisistaan niin hyvät kaverit, että ovat ilmoittaneet muuttavansa yhteen. Jotkut ovatkin ihmetelleet, miksi aikuiset naiset viihtyvät ohjelman jälkeen vain keskenään.

– Olemme saaneet kuulla, että eikö meillä ole muita ystäviä, vaikka olemme kolmikymppisiä. Juuri uusien ystävien takia olen todella onnellinen, että olin ohjelmassa. Eikö kukaan muu ole hankkinut ystäviä aikuisena? Jenny ihmettelee.

– Vaikka olemme tunteneet vasta kuukausia, tämä on sellainen uusi ystävyys, jonka haluan pitää. Mitä pidemmän aikaa tunnemme, sitä syvemmälle se menee, Satu sanoo.

Satu Torsti

  • 27-vuotias.
  • Syntyi Helsingissä, asuu Vantaalla.
  • Työkseen myyjänä ja esimiehenä duty free -liikkeissä lentokentällä.
  • Harrastaa sulkapalloa, tennistä, lukeminen ja sarjojen katselua Netflixistä.

Jenny Helenius

  • 32-vuotias.
  • Syntyi Turussa, asuu Helsingin Töölössä.
  • Työkseen toimistoassistentti teknologiayrityksessä.
  • Harrastaa lenkkeilyä koiran kanssa, tennistä, kuntosalia, kokkailua, leipomista ja käsitöitä.

Kun porilaiset tosi-tv-tähdet Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen innostuvat tuhlaamaan, kerralla menee tuhansia euroja.

Se oli 50 000 euron arvoinen puhelu. Italiasta tuotu kuohuviini poreilee Gladiaattoreista tuttujen tosi-tv-tähtien Aki Mannisen, 42, ja Rita Niemi-Mannisen, 38, laseissa. He kippistävät Akin juuri vastaanottamille uutisille: avioparin omistama tontti Leviltä on ostettu pyyntihinnalla.

Pari itse asuu Porissa 140-neliöisessä omakotitalossa. Sen pihalla on neljä autoa: Akin Hummer, juuri myyty Bemari, isoisältä peritty Mersu ja hyvinvointibussi, jota pari vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin. Viides auto, Akin Ritalle Italiasta ostama Mini Cooper, on tulossa Suomeen huomenna.

Palkkapussissa Akin ja Ritan vauraus ei kuitenkaan näy. Verotietojen mukaan Akin tulot viime vuodelta olivat 12 363 euroa ja Ritan 6 066 euroa. Kun asiasta kysyy, Aki ja Rita alkavat vitsailla.

– Autotallin taakse ei kannata mennä, siellä on kannabisviljelmä. Ja huumebisnesrahat on tietenkin siirretty Cayman-saarille, Aki sanoo.

Rita on huomannut, että parin ulospäinsuuntautuneisuus herättää kateutta. Porissa pariskunta erottuu katukuvasta niin selvästi, että heidät pysäytetään jatkuvasti. Jokainen tuntuu haluavan vaihtaa Turbon ja Laserin kanssa pari sanaa.

”Olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään.”

– Meistä puhutaan kaupungilla käsittämättömän hulluja juttuja. Ihmiset suhtautuvat meihin epäilevästi: olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään. Onneksi olemme niin vahvoja persoonia, ettei meitä todellakaan kiinnosta, mitä meistä ajatellaan, Rita näpäyttää.

Mutta mistä Akin ja Ritan rahat sitten tulevat? Ainakin sitä on kiinni useammassa tontissa, Akin käsin rakentamissa moottoripyörissä ja parin Ritaki Oy -yrityksessä. Kesällä Aki myös voitti Maltalla järjestetyissä EuroCasinon EM-kisoissa 15 000 euroa.

– Olen ollut aina aktiivinen tekemään kauppaa. Huono verovuosi ei tarkoita, että rahamme ovat loppu. Olisi ihmeellistä, jos minulla ei tähän ikään mennessä olisi mitään säästössä. Jos rahat uhkaavat loppua, taiomme sitä jostain lisää, Aki nauraa.

Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.
Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.

Maanantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaan Akilla ja Ritalla kuluu viikossa noin 300 euroa. Aina heidän rahatilanteensa ei ole ollut yhtä ruusuinen. Vuonna 2015 Akin firma osallistui taloprojektiin, jonka tarkoitus oli rakennuttaa Helsinkiin kahdeksan taloa. Projektia vetävä rakennusfirma meni kuitenkin konkurssiin. Sen seurauksena Aki menetti 500 000 euroa omaa rahaa.

– Kaikki silloiset säästöni menivät. Minut pelasti se, että oma nimeni säilyi puhtaana. Ehdin erota hallituksesta ja myydä ajoissa osuuteni firmasta, Aki kertoo.

Vaikka Akin tili tyhjeni kokonaan, hän sai silti pidettyä talonsa ja autonsa. Yhteiskunnalta hän ei edes yrittänyt saada rahallista apua.

– Luonteeni ei olisi antanut periksi. Sitä paitsi olisi ollut noloa ajaa sossun luukulle Hummerilla. Nehän olisivat sanoneet, että myy se pois. Mutta Hummer oli ollut jo pitkään unelmani, en todellakaan ollut valmis luopumaan siitä.

Aki menetti konkurssin takia myös monta ystävää.

– Ennen sulla oli se rooli, että maksoit aina kaiken, Rita huomauttaa.

”Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin.”

– En koskaan laskenut kuluja, vaan halusin, että kaikilla oli hauskaa. Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin. Raadollisuus löi vahvasti nokkaan, Aki muistelee.

Vaikeimpina hetkinä Aki istui hiljaisena autotallin lattialla, joi viskiä ja menetti elämänilonsa. Käänteentekevä hetki oli Ritan neuvo: Akin pitäisi antaa anteeksi ystävälleen, joka oli osasyyllinen konkurssiin.

– Lupasin Akille, että yhdessä hankimme kaikki menetetyt varat moninkertaisena takaisin.

Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.
Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.

Tiistai

Auto Italiasta 25 000 euroa

Autonrenkaat ja vanteet 1 900 euroa

Akin rahatilanteen pelasti lopulta onnekkaaseen aikaan sattunut julkisuus. Konkurssin aikoihin parista tuli tunnettu Temptation Island -ohjelman kautta. Sen myötä pari on päässyt vetämään muun muassa luentoja, nuorisoiltoja, työhyvinvointipäiviä, messuja, jumppia ja nettivalmennuksia. Yhden laihdutusvalmennuksen hinta on 19,90–49 euroa, ja vuoden aikana niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

– Jos haluaisimme, voisimme molemmat helposti nostaa kolmen-neljän tonnin kuukausipalkkaa yrityksestämme. Mutta miksi? Keräämme mieluummin sinne varoja.

Rahaa pari tekee myös autokaupoilla, kuten nyt Italiasta ostetulla autolla. Aki käy siellä kerran vuodessa, koska Italiassa on Suomea edullisemmat autoverot.

– Tällä reissulla hankimme poikien kanssa yhteensä kymmenen autoa, mutta vain yksi niistä tuli minulle. Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla, Aki vinkkaa.

”Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla.”

Keskiviikko

Meksikon-matka 4 500 euroa

Aki ja Rita ovat olleet yhdessä neljä vuotta, joista kaksi ja puoli naimisissa. Nelivuotispäiväänsä he aikovat viettää pian Meksikossa. Matkaidea tuli ystäväpariskunnalta, joka lähetti linkin all inclusive -hotelliin Nuevo Vallartassa ja suostutteli Akin ja Ritan mukaan.

– Ostimme reissun ex tempore, mutta maksoimme sen heti. Emme elä luotolla, Aki sanoo.

Matka ei ole pelkkää lomailua varten, sillä pari aikoo ottaa siellä yritykselleen uudet promokuvat.

– Emme ole koskaan täysin lomalla, vaan puuhaamme aina jotain pientä työtä siinä ohessa. Lennämme esimerkiksi useita kertoja vuodessa Turkkiin, jossa vedämme tutussa hotellissa jumppia. Yrityksemme ala on esittävät taiteet, mikä taipuu monenlaiseen työhön.

Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.
Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.

Torstai

Bensaa Hummeriin 180 euroa

Kun Aki aikanaan osti Hummerinsa, hän maksoi siitä 53 000 euroa. Nyt hän arvioi sen arvoksi 35 000 euroa.

– On se velattomaksi autoksi varsin hyvä. Bensaa se kyllä syö paljon, 20 litraa satasella. Konkurssi tulee silti jostain muusta, Aki miettii.

– Raha ei ole minulle se juttu, vaan se, että olen voinut toteuttaa sen avulla unelmiani. Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä, sillä ei ole minulle arvoa.

”Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä.”

Yksi Akin unelma sijaitsee kotipihalla. Se on moottoripyöräverstas, tai pyhättö, kuten hän sitä kutsuu.

Aki arvioi, että verstaan sisältö on noin 100 000 euron arvoinen. Siellä hän esittelee tekeillä olevan pyörän osia: vanteet maksoivat 4 000 euroa, käsityönä tehty putkisto 2 000 euroa ja nahkaistuin 550 euroa. Pyörään on painettu kuva Akin kasvoista.

Yhden moottoripyörän valmistukseen menee vuosi, ja sen myyntihinta on 60 000–80 000 euroa.

– Jokainen pyörä on kuvitettu elämäntarinallani. Ne ovat taideteoksiani. Hiljattain myin Via Dolorosa- eli kärsimysten tie -pyöräni rahoittaakseni Ritaki Oy:n hyvinvointibussin. Se kirpaisi, mutta olen vannonut ostavani kaikki pyöräni takaisin.

Aki ja Rita ovat tehneet sopimuksen, että Aki saa laittaa pyöriinsä rahaa niin paljon kuin haluaa. Vastapainoksi Rita saa ostaa parin yhteiseen kotiin mitä tahansa, eikä kumpikaan marise toisen rahankäytöstä.

Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.
Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.

Perjantai

Meikkejä 100 euroa

Iso osa Ritan rahoista menee omasta ulkonäöstä huolehtimiseen. Kun Aki yrittää huomauttaa Ritalle naisen olevan kauneimmillaan luonnollisena, Rita purskahtaa nauruun.

– Koko yhdessäoloaikamme minulla on ollut hiuspidennykset, ripsipidennykset ja tekokynnet. Sellainen minä olen, se on luonnollista minua, Rita sanoo ja jatkaa:

– Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.

”Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.”

Merkittävä osa Ritan ulkonäköön liittyvistä asioista on kuitenkin saatu sponsoroituna. Rita pystyy tarjoamaan sponsoreilleen näkyvyyttä muun muassa Instagramissa, jossa hänellä on melkein 40 000 seuraajaa.

Akikin sai juuri sponsoriltaan 940 euron arvoisen vaatelähetyksen.

Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.
Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.

Lauantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaostoksilla Aki ja Rita satsaavat puhtaaseen lihaan, kanaan, kalaan ja tuoreisiin vihanneksiin.

Parilla on myös 3-vuotias amerikanbully Putin. Sen hoitoon kuluu joitakin kymppejä viikossa. Pian Putin saa seuraa, kun Aki ja Rita pääsevät kotiuttamaan Putinin biologisen pojan, pienen pentubullyn Bondin.

Lauantaisin pari katsoo televisiosta Gladiaattoreita. Kun he pääsivät ohjelmaan mukaan, alkoi tiukka treenaus. Rita on entinen kilpa-aerobikkaaja, ja hän halusi valmistautua tv-sarjaan yhtä pieteetillä kuin kilpailuihin.

– Koska esiinnyin telkkarissa pienissä bikineissä, halusin, että kroppa on kunnossa, Rita sanoo.

– Minä kyllä otin vähän viiniäkin, sillä olen sinut itseni kanssa. Mutta totta kai sitä haluaa olla kuosissa, kun heiluu televisiossa nelikymppisenä kireissä punaisissa housuissa, Aki jatkaa.

Gladiaattoreista saatu palkka ei parin mukaan ollut kummoinen. Suurempi arvo on ohjelman avulla saadusta julkisuudesta.

– Ei julkkikseksi kannata ryhtyä pelkän julkisuuden takia. Siinä vaiheessa, kun julkisuus ei enää tuota, lopetamme sen, Aki huomauttaa.

Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.
Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.

Sunnuntai

Kaksi kirjaa 50 euroa

Sunnuntaina Aki innostui ostamaan kaksi Tommy Hellstenin kirjaa, koska hän lukee vain elämäntaitokirjallisuutta. Akin ja Ritan sohvapöydällä onkin kesken Rhonda Byrnen Salaisuus-kirja. Olkkarin seinällä puolestaan koreilee kaunokirjaimilla kirjoitettu Akin keksimä mietelause eli akismi. Siinä lukee: ”Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie vähän enemmän aikaa.”

”Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto.”

– Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto. Olen menettänyt aikanani niin paljon, että en enää pelkää. En koskaan stressaa rahasta, Aki vakuuttaa.

Rita ei ole täysin samoilla linjoilla.

– Ovathan niukat ajat olleet ihan perseestä. Olisi minulla muutakin tekemistä kuin miettiä, mitä tehdä, kun talous on notkolla. Raha mahdollistaa sellaisen elämän, jota haluamme elää, joten kyllä raha on meille tärkeää.

Viikon menot yhteensä 32 020 euroa.

Mistä pihistätte?

Aki: ”Emme mistään. Minua ei kiinnosta huominen, elän vain tätä hetkeä.”

Rita: ”Aki on suurten linjojen mies, joka tykkää maalata isolla pensselillä. Mutta miten maalata, jos väriaine on loppu? Minä olenkin meistä raha-asioissa tarkempi.”

Asuntolaina

”Maksamme asuntolainaa 1500 euroa kuussa. Summa sisältää omakotitalomme lisäksi lainanlyhennykset juuri myydystä Levin-tontista ja Raumalla olevasta tontistamme, jonne rakennutamme kolme taloa golf-kentän viereen.”

Työkokemus

Rita: ”Kilpa-aerobicillä ei tienaa, se on intohimolaji. Olisi ennemmin kannattanut alkaa vaikka tennispelaajaksi.”

Aki: ”Olen pyörittänyt AMTY-moottoripyöräyritystäni vaikka miten pitkään. Siitä en luovu.”

Tulevaisuuden haave

Rita: ”Talo meren rannalla.”

Aki: ”Asua talvet lämpimässä.”

Aki ja Rita Manninen

Aki Manninen

42-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Pari meni naimisiin elokuussa 2015.

Nousi Ritan kanssa julkisuuteen Temptation Island -ohjelmasta vuonna 2014. Pari on tehnyt myös Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmaa.

 

Rita Niemi-Manninen

38-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Voittanut EM-kultaa ja MM-hopeaa kilpa-aerobicissa.

Gladiaattorit Nelosella lauantaisin.

Nanna Karalahti vietti viikonloppuna syntymäpäiviään naamiaisteemalla.

Fitness-tähti Nanna Karalahti juhli viikonloppuna kolmekymppisiään Helsingin hotelli Kämpissä.

Nyt Nannan puoliso, jääkiekkoilija Jere Karalahti, 42, on julkaissut Instagramissaan kuvan itsensä ja Nannasta naamiaisasuissa. Jere poseeraa kuvassa enkelinä. Nanna on sen sijaan pukeutunut paholaiseksi, jonka kasvotkin hohtavat punaisenaan.

 

Enkelin kosketus🙏 #original

A post shared by Jere Karalahti (@jerekaralahti) on

– Voi hyvä jumala, kuvan alla kommentoidaan kaksikon asua.

Myös Martina Aitolehti ja Mari Valosaari ovat tänään julkaisseet lennokkaita kuvia Nannan synttäreiltä. Martina oli pukeutunut juhlaan Kill Bill -henkiseen asuun. Mari oli puolestaan ehostautunut Kleopatraksi. 

 

Onnea @nanna.koo 30v #nannak30 #naamiaiset #synttärit @martinaaitolehtiofficial

A post shared by marivalosaari (@marivalosaari) on