Uutisvuodon ylituomarilla Baba Lybeckillä on tiedossa makoisa ja rento perhejoulu liikkumista unohtamatta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Uutisvuodon ylituomarilla Baba Lybeckillä on tiedossa makoisa ja rento perhejoulu liikkumista unohtamatta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Himokuntoilija ottaa joulunpyhinä iisisti miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Uutisvuodon ylituomari, toimittaja Baba Lybeck, 47, viettää perinteistä perhejoulua hyvän ruuan parissa.

Hänen ravintola-alalla työskentelevä poikansa Benjamin, 23, ottaa jouluisin päävastuun kokkaamisesta. Muotibloggarina tunnettu tytär Alexandra, 18, taas on kasvissyöjä. Nelihenkisen perheen muut jäsenet noudattavat sekaruokavaliota.

– Jouluruokamme on kasvispainotteista, mutta kyllä lihaakin on aina mukana valikoimassa, Baba kertoo.

Isällä ja pojalla on yhteinen, hieman erikoinen traditio: he grillaavat kokonaisen kalkkunan Suomenlinnassa sijaitsevan asuintalonsa pihalla pallogrillissä. Tapahtuma kestää koko päivän, ja lopputulos on taivaallinen.

– Lopputulos on mielettömän hyvää, todella mehukasta, Baba kehaisee.

Kun perhe on syönyt pitkän kaavan mukaan, he katsovat usein yhdessä jonkin elokuvan. Joulunpyhinä pääasia on ottaa iisisti ja viettää rentoa aikaa.

Himokuntoilijana ja terveellisistä elämäntavoistaan tunnettu Baba ei jouluna laske kaloreita vaan nauttii kaikkea kohtuudella. Hän ei syö juhlapyhinä enempää tai vähempää kuin arkenakaan.

– En harrasta ähkysyömistä. Liikkuminen on elämäntapa, joten teen sitä niin arkena kuin pyhinä.

Ensi vuonna Baballa on taas monta rautaa tulessa. Hän jatkaa Uutisvuodossa sekä treenaa triathlon-kisoihin yhdessä miehensä ja poikansa kanssa. Lisäksi suunnitteilla on mahdollisesti uusi kirjaprojekti. Hän julkaisi viime vuonna esikoiskirjansa Habaa – iloa, liikettä, voimaa.

Lue myös:

Baba Lybeckin yllättävä palautusjuoma

Naisen logiikka: Baba Lybeck

Hollywood-tähdet paljastavat elintapansa – seuraavatko suomalaiset perässä?

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.