Ruokakirjailija Hanna Gullichsen nautti muodikkaasta illasta juoksuvalmentaja Joonas Laurilan kanssa. Kuva: Ari K. Ojala
Ruokakirjailija Hanna Gullichsen nautti muodikkaasta illasta juoksuvalmentaja Joonas Laurilan kanssa. Kuva: Ari K. Ojala

Ruokakirjailija ja avokadopasta-hittireseptistään tunnettu Hanna Gullichsen saapui perjantaina Gloria Fashion Show -muotitapahtumaan uuden rakkaansa, juoksuvalmentaja Joonas Laurilan kanssa.

Ruokakirjailija ja avokadopasta-hittireseptin toisena luojana tunnettu Hanna Gullichsen esitteli perjantaina Gloria Fashion Show -tapahtuman kutsuvierasillassa uuden rakkaansa.

Hannan sydän on sykkinyt alkukesästä asti juoksuvalmentaja Joonas Laurilalle. Urheilullinen mies työskentelee Helsinki Core Trainersilla.

Hanna kertoi jo kesällä olevansa onnellinen uudessa, tuoreessa suhteessaan.

– Olemme olleet ystäviä jo pidempään, mutta tämä on ihan uusi juttu, hän totesi kesäkuussa Iltalehdessä.

Hanna, 34, jätti avioerohakemuksen aviomiehensä Alexander Gullichsenin, 50, kanssa toukokuussa. Pariskunta tapasi toisensa vuonna 2003, ja heillä on kuusivuotias poika.

Muotihulinoissa viihtynyt Hanna kertoo seuraavansa trendejä tiiviisti.

– Poimin muodista itselleni sopivia juttuja. Minulla on vahva oma tyyli. Pidän laadukkaista vaatteista, jotka ovat hillittyjä ja simppeleitä.

Hannan syksy on työntäyteinen.

– Uusia juttuja on kuplimassa. Teen Safkaa skideille -kirjaa, joka ilmestyy maaliskuussa. Annan inspiraatiota kotikeittiöihin: lapsiperheissä voidaan tehdä ravitsevaa ruokaa, joka on myös maukasta. Teokselle on selvä tilaus. Minulta pyydetään usein vinkkejä, mitä tarjota perheen pienimmille, kun tutut perusruoat alkavat kyllästyttää, hän sanoo.

Lue myös:

Pusukuva paljasti avokadopasta-Hannan uuden rakkaan

MTV: Avokadopasta-parille lopullinen ero

Hanna ja Alexander Gullichsen: Asumusero

Miami, Joulumaa ja Tuntematon sotilas kisaavat parhaan elokuvan Jussi-palkinnosta. Miia Haavisto on ollut tuottamassa niitä kaikkia.

Miia Haavisto, olet tuottanut Jussi-gaalan Paras elokuva -sarjan kuudesta ehdokkaasta kolme. Montako kiitospuhetta olet kirjoittanut?

En vielä yhtään. Kukin elokuva on oma universuminsa, ja minulla on kyllä selkärangassa, keitä työryhmään kuului ja mikä projektille oli erityistä. Eiköhän paras puhe synny siinä hetkessä.

Mitä tuottaja oikein tekee?

Olen mukana koko kaaressa: kehittelen ideaa ja käsikirjoitusta, kokoan työryhmän ja rahoituksen, teen markkinointia. Työ ei todellakaan ole erakon hommaa: olen tekemisissä valtavan ihmismäärän kanssa. Ratkon konflikteja ja teen päätöksiä. Työ on tehnyt minusta vähän kärsimättömän niin, etten jahkaile yksityiselämässäkään.

”Moniäänisyys ei toteudu maailmassa, jos tyttöjen ei anneta seikkailla elokuvissa.”

Leffa-ala mielletään miesvaltaiseksi, mutta onko se?

Päättävissä asemissa ovat enimmäkseen miehet, mutta naistekijöitä on koko ajan enemmän. Kysyn aina, keistä elokuva kertoo: onko tarpeeksi erilaisia sankareita? Toiminnalliset, ajattelevat naiset ja epätyypilliset sukupuoliroolit ovat kiinnostavia. Moniäänisyys ei toteudu maailmassa, jos tyttöjen ei anneta seikkailla elokuvissa.

Millä mielellä olet seurannut #metoo-kampanjaa?

Surumielisenä, sillä alalla työskentelee enimmäkseen fantastisia ihmisiä. Olin mukana työryhmässä, joka laati ohjeistuksen tv- ja elokuvantekijöille. Olen vakuuttunut, että järisyttävästä keskustelusta seuraa lopulta hyviä asioita.

Jos saisit rajattomat mahdollisuudet, millaisen leffan tekisit?

Tekisin kaksi! Hillittömän menevän toimintakomedian sekä tosi, tosi hienon lastenelokuvan, jota nuoret luukuttaisivat vielä 10 vuoden päästä.

Jussi-gaala 2018 perjantaina 23.3. Helsingin Kaapelitehtaalla.

Lordissa Kita-taiteilijanimellä rumpuja soittanut Sampsa Astala toteutti unelmansa ja ryhtyi laulajaksi.

Monet tietävät Lordin entisen rumpalin Kitan, mutta suurelle yleisölle naamion takana soittanut mies, Sampsa Astala on toistaiseksi tuntemattomampi.

Sampsa soitti Lordissa rumpuja vuosina 2000–2010. Vuosiin mahtui viisi Lordi-levyä ja euroviisuvoitto. Seitsemän vuotta sitten Sampsa sai potkut bändistä.

– Laulu on aina ollut ykkösinstrumenttini, joten lähdin toteuttamaan omaa unelmaani. Sain potkut, koska lädin silloisen yhtyeeni Stala&SO:n kanssa euroviisukarsintoihin, mikä paljasti kasvoni. Se tarkoitti teiden eroamista Lordista, Sampsa kertoi Kyrsyä – Tuftland -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

– Totta kai ne ovat isoja asioita, mutta varsinaista riitaa Lordin jäsenten kanssa ei ollut. Olemme tälläkin hetkellä hyvissä väleissä.

”Halusin musiikillisesti toiseen rooliin, tekemään omaa juttua.”

Sampsa kuvailee Lordin aikoja hienoiksi.

– Menimme Lordin kanssa maapallon muutaman kerran ympäri: kierrettiin Japanit, Uudet-Seelannit ja Amerikat. Kymmenessä vuodessa se tuli kuitenkin nähtyä, ja halusin musiikillisesti toiseen rooliin, tekemään omaa juttua.

– Taiteilijoilla oman tekemisen tarve on tärkeää. Kyllä ne jääkiekonpelaajatkin vaihtavat joukkuetta, jos joukkueessa ei saa peliaikaa, niin toisessa joukkueessa saa, Sampsa sanoo.

”Suomessa on 106 kaupunkia, ja tavoitteeni on kiertää ne kaikki.”

Kaksi viimeistä vuotta Sampsa Astala on tehnyt soolouraa omaa nimeään kantavassa bändissä. Suomeksi laulava Sampsa julkaisee uutta musiikkia ensi kuussa. Lisäksi Sampsa laulaa suomennettuja Mötley Crue -biisejä Mötikkä-bändissä.

– Minulla on päällä 106 kaupunkia -kiertue. Suomessa on 106 kaupunkia, ja tavoitteeni on kiertää ne kaikki. 17 kaupunkia on kierretty, enää on 89 jäljellä, Sampsa kertoo.

– Huomenna lähdemme Kanarialle soittamaan muutamia keikkoja, koska siellä on paljon suomalaisia.