”Esiinnyn koko kesän Tampereen Viikinsaaren kesäteatterissa Virpi Miettisen elämästä kertovassa Pikku Neiti Porvoolainen -näytelmässä”, näyttelijä Oskari Katajisto kertoi perjantaina Hernesaaren rannan avajaisissa. Vierellä Sanna-vaimo. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Esiinnyn koko kesän Tampereen Viikinsaaren kesäteatterissa Virpi Miettisen elämästä kertovassa Pikku Neiti Porvoolainen -näytelmässä”, näyttelijä Oskari Katajisto kertoi perjantaina Hernesaaren rannan avajaisissa. Vierellä Sanna-vaimo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muun muassa Oskarin juominen on ajanut vuoden kestäneen avioliiton kriisiin.

Näyttelijä Oskari Katajisto, 49, saapui perjantai-iltana Sanna-vaimonsa, 33, kanssa Hernesaaren rannan avajaisiin Helsingissä. Hyväntuulisen pariskunnan olemuksesta ei voinut päätellä, että vireillä on avioero.

Pariskunta meni naimisiin vuosi sitten kesäkuussa ja hääjuhlaa vietettiin näyttävästi lokakuussa ravintola Teatterissa. Samalla Oskarista tuli Sannan 7-vuotiaan Vanessa-tyttären isäpuoli.

Vuosi sitten huhtikuussa, pari kuukautta ennen häitä Sanna tyttärineen muutti yllättäen pois pariskunnan yhteisestä kodista, mutta palasi sittemmin takaisin. Syynä välirikkoon oli Oskarin juominen, josta pari onkin julkisesti avautunut useaan otteeseen.

Viimeisin katastrofi kärjistyi, kun Oskari menetti traagisesti ex-puolisonsa ja lapsensa äidin juuri ennen äitienpäivää. 7 päivää -lehden mukaan läheisen kuolema ajoi alkoholiongelmasta kärsivän Oskarin juomaan suruunsa. Juomiseen kyllästynyt Sanna jätti erohakemuksen yksin käräjäoikeuteen 12. toukokuuta.

– Elämme päivän kerrallaan. Olemme toistemme parhaita ystäviä, vaikka ero onkin edelleen vireillä, Sanna kommentoi parin tilannetta nyt.

Hyväntuulinen Oskari oli samoilla linjoilla.

– Muuta kommenttia emme valitettavasti voi tässä vaiheessa antaa. Informoimme kyllä jos tilanne muuttuu, hän totesi ystävällisesti.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.