Marita Taavitsainen avioliitto on kestänyt yhdeksän vuotta. Kuva: Sakari Majantie
Marita Taavitsainen avioliitto on kestänyt yhdeksän vuotta. Kuva: Sakari Majantie

– Päätös on tehtävä kesän aikana, emme voi leijua vain epämääräisessä välitilassa, 9 vuoden avioliittoaan puntaroiva Marita Taavitsainen sanoo.

Huhtikuussa uutisoitiin, että Marita Taavitsainen, 48, hakee eroa miehestään Tomi Natrista. Liitto on nyt harkinta-ajalla, eikä Marita ole vielä tehnyt lopullista eropäätöstä.

– Voin ihan hyvin. Toivon parasta ja pelkään pahinta. Samalla yritän ajatella, että teemme joka tapauksessa parhaan mahdollisen päätöksen, oli se kumpi tahansa. Päätös on tehtävä kesän aikana, emme voi leijua vain epämääräisessä välitilassa.

Pari asuu yhdessä. Viime aikoina Maritan äiti on hoitanut parin tyttöjä Stellaa, 8, ja Iinestä, 6, sillä laulaja valmistautuu rooliinsa Taaborinvuoren kesäteatterissa Nurmijärvellä.

– Tomi on ollut Pohjanmaalla jenkkifudis-peliensä parissa. Nyt on ollut hyväkin ottaa vähän etäisyyttä.

Parin tyttärille Marita on avannut tilannetta rehellisesti.

– Stella osaa jo lukea. Tytöt tietävät, että olemme isän kanssa parhaat kaverit ja heidän hyvinvoinnin eteen teemme tässä tilanteessa kaiken. Heidät olemme tähän maailmaan tehneet, en voi miettiä vain omaa oloani ja tunteitani, Marita kertoi torstaina Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Suklaasydän-musiikkinäytelmän ensi-illassa.

Maritan oma ensi-ilta Taaborin kesäteatterin Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -näytelmässä on 21.heinäkuuta. Kesällä lukuisat tanssilavakeikat pitävät laulajan myös kiireisenä.

Maria Veitolaa on aina ärsyttänyt naiseuden vaatimus.

Toimittaja Maria Veitola, 44, kertoo uusimmassa Me Naiset -lehdessä työpaikalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän puhuu haastattelussa myös siitä, että naisen vartalossa eläminen ei ole ollut aina helppoa.

Teininä Maria pukeutui hippimekkoihin ja kaapuihin, parikymppisenä hän alkoi käyttää suuria huppareita ja jättimäisiä hiphop-farkkuja, jotka peittivät kehittyvän vartalon muodot.

”Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus.”

– Sain olla rauhassa ainakin kopeloinnilta. Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus. Ikään kuin olisin olemassa muiden katseita ja toiveita varten, hän kertoo ja painottaa, että on monia eri tapoja olla nainen.

Maria kertoo ajatelleensa, että jos hän ei pukeudu naisellisesti, hän ei ainakaan ole se, joka saa työpaikan seksikkyyden takia, vaan ainoastaan ammatillisten kykyjensä ansiosta. Osaa miehistä Marian olemus ärsytti ja kummastutti niin paljon, että tv-töissä häneltä saatettiin tivata, miksi hän pukeutuu niin rumasti.

– Eikä kukaan voi arvata, miten paljon raivoa miehissä on herättänyt lyhyt tukkani, Maria kertoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Piritta Hagman kertoo tekevänsä töitä välillä jopa kuusi päivää viikossa.

Fysioterapeuttina työskentelevä entinen missi Piritta Hagman, 38, pääsi pitkästä aikaa juontohommiin. Hän emännöi yhdessä koomikko Sami Hedbergin kanssa World Vision: Sami Hedberg ja ystävät -hyväntekeväisyysshow’ta, joka esitetään Nelosella 8. joulukuuta.

– Aika vähän olen tehnyt juontokeikkoja viime aikoina, lähinnä hyvinvointitapahtumissa, joissa voin yhdistää kaksi osaamisaluettani, hän kuvailee.

– Nyt tosin tuntuu siltä, että voisin alkaa juontaa taas enemmän. Tein vähän aikaa sitten myös näytöksen pitkästä aikaa. Alkuun piti vähän muistella, mutta kyllä se sitten tuli selkäytimestä.

”Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä.”

Hagmanien kolmelapsinen perhe on muuttanut vuosien varrella Niklas Hagmanin jääkiekkouran perässä ympäri Yhdysvaltoja ja Suomeakin, ja Piritta on keskittynyt pääasiassa perheen pyörittämiseen kotiäitinä. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja perhe asettunut Helsinkiin, on tullut Pirittan vuoro keskittyä uraan.

– Kuopukseni Eliana on nyt 5-vuotias. Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä, ja nyt saatan tehdä töitä kuusikin päivää viikossa, hän kertoo.

Lisäksi Pirittalla on kesken myös ravintoneuvojan opinnot, jotka hän aloitti ymmärtääkseen ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.

– Niitä on vielä kolmas vuosi jäljellä. Olin niin pitkään lasten kanssa kotona, että olen nyt yrittänyt ottaa kiinni kaikessa, missä pystyn, aiemmin muun muassa doulaksi ja synnytysvalmentajaksi kouluttautunut nainen nauraa.