Crohnin tauti on tulehduksellinen, parantumaton suolistosairaus, joka voi aiheuttaa vakavia vatsavaivoja sekä laihtumista, väsymystä ja kuumetta. Kuva: Shutterstock
Crohnin tauti on tulehduksellinen, parantumaton suolistosairaus, joka voi aiheuttaa vakavia vatsavaivoja sekä laihtumista, väsymystä ja kuumetta. Kuva: Shutterstock

Crohnin tautia sairastava Bethany Townsend aikoo palata malliksi vatsa-avanteestaan huolimatta. Hänen somessa jakamansa tarina on kerännyt ylistystä.

Englantilainen meikkaaja Bethany Townsend, 23, sairastui Crohnin tautiin kolmevuotiaana. Tulehduksellinen suolistosairaus äityi niin pahaksi, että neljä vuotta sitten hänelle oli pakko asentaa avanne eli vatsan ihoon kiinnitetty pussi, johon suolesta tuleva erite kertyy.

Aiemmin Bethany työskenteli mallina, mutta sairaus sai hänet vaihtamaan ammattia. Häntä on hoidettu useilla leikkauksilla, ja avanteen hän sai kolme ja puoli vuotta sitten.

Vähän aikaa sitten Bethany päätti, että lopettaa avanteensa piilottelun, ja jakoi tarinansa sosiaalisessa mediassa. Kuvaa, jossa Bethany makaa auringossa bikineissä, avannepussinsa rohkeasti esillä, on katsottu miljoonia kertoja Facebookissa ja Instagramissa.

Sosiaalisen median palaute on ollut niin kannustavaa, että nyt Bethany aikoo palata takaisin täysipäiväiseksi malliksi.

– Tunsin itseni tuhoontuomituksi, kun pussit asennettiin – kuvasta saamani palaute on auttanut minua hyväksymään ne, Bethany kommentoi Huffington Postille antamassaan haastattelussa.

Hän ei odottanut näin hurjaa suosiota, mutta on iloinen, että on tehnyt sairauttaan tunnetuksi, ja hänen tarinansa on nostettu esille laajasti niin sosiaalisessa mediassa kuin uutissivustoillakin.

– Jos voin innostaa tai auttaa muita samassa tilanteessa olevia tuntemaan olonsa vähän varmemmaksi omassa kehossaan, olen hyvin onnellinen.

Siinä Bethany on onnistunut, ja nyt sosiaalinen media on alkanut täyttyä samanlaisista kuvista. Avanteen kanssa voi elää normaalia elämää, mutta silti sen yllä leijuu stigma. Monille se on kuitenkin pakollinen sairauden hoitokeino.

Lue myös:

Onko tässä kaikkien aikojen ärsyttävin Instagram-päivitys?

Erotatuoinnit leviävät nyt somessa – keski-ikäisillä muotia jo aikoja sitten

Nyt tulevat after sex -selfiet

Rintasyövän sairastaneet naiset poseeraavat upeissa uikkarikuvissa