Crohnin tauti on tulehduksellinen, parantumaton suolistosairaus, joka voi aiheuttaa vakavia vatsavaivoja sekä laihtumista, väsymystä ja kuumetta. Kuva: Shutterstock
Crohnin tauti on tulehduksellinen, parantumaton suolistosairaus, joka voi aiheuttaa vakavia vatsavaivoja sekä laihtumista, väsymystä ja kuumetta. Kuva: Shutterstock

Crohnin tautia sairastava Bethany Townsend aikoo palata malliksi vatsa-avanteestaan huolimatta. Hänen somessa jakamansa tarina on kerännyt ylistystä.

Englantilainen meikkaaja Bethany Townsend, 23, sairastui Crohnin tautiin kolmevuotiaana. Tulehduksellinen suolistosairaus äityi niin pahaksi, että neljä vuotta sitten hänelle oli pakko asentaa avanne eli vatsan ihoon kiinnitetty pussi, johon suolesta tuleva erite kertyy.

Aiemmin Bethany työskenteli mallina, mutta sairaus sai hänet vaihtamaan ammattia. Häntä on hoidettu useilla leikkauksilla, ja avanteen hän sai kolme ja puoli vuotta sitten.

Vähän aikaa sitten Bethany päätti, että lopettaa avanteensa piilottelun, ja jakoi tarinansa sosiaalisessa mediassa. Kuvaa, jossa Bethany makaa auringossa bikineissä, avannepussinsa rohkeasti esillä, on katsottu miljoonia kertoja Facebookissa ja Instagramissa.

Sosiaalisen median palaute on ollut niin kannustavaa, että nyt Bethany aikoo palata takaisin täysipäiväiseksi malliksi.

– Tunsin itseni tuhoontuomituksi, kun pussit asennettiin – kuvasta saamani palaute on auttanut minua hyväksymään ne, Bethany kommentoi Huffington Postille antamassaan haastattelussa.

Hän ei odottanut näin hurjaa suosiota, mutta on iloinen, että on tehnyt sairauttaan tunnetuksi, ja hänen tarinansa on nostettu esille laajasti niin sosiaalisessa mediassa kuin uutissivustoillakin.

– Jos voin innostaa tai auttaa muita samassa tilanteessa olevia tuntemaan olonsa vähän varmemmaksi omassa kehossaan, olen hyvin onnellinen.

Siinä Bethany on onnistunut, ja nyt sosiaalinen media on alkanut täyttyä samanlaisista kuvista. Avanteen kanssa voi elää normaalia elämää, mutta silti sen yllä leijuu stigma. Monille se on kuitenkin pakollinen sairauden hoitokeino.

Lue myös:

Onko tässä kaikkien aikojen ärsyttävin Instagram-päivitys?

Erotatuoinnit leviävät nyt somessa – keski-ikäisillä muotia jo aikoja sitten

Nyt tulevat after sex -selfiet

Rintasyövän sairastaneet naiset poseeraavat upeissa uikkarikuvissa

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.