Emman kuusessa tärkeintä ovat kauniit lasipallot.
Emman kuusessa tärkeintä ovat kauniit lasipallot.

Emma Kimiläisen lapsuudenkodissa joulukuuseen meni kaikki, mikä roikkui. Omassa kodissa tunnelma on hillitympi.

”Joulukoristeissa on tärkeää talvinen tunnelma, koska annan koristeiden usein olla esillä kuukauden ajan. Hankin siis ennemmin valkoisia koristeita kuin punaisia, ja verhotkin saavat olla vaaleat. Puisen kranssin taisin ostaa itse, kun muutin ensimmäiseen omaan kotiini.

Rakastan joulunvietossa erityisesti kynttilöitä. Laitan niitä palamaan joka puolelle. Meillä on isoja kynttelikköjä ja kynttilöitä pienien lintufiguurien muodossa. Kyyhkyset ovat niin kauniit, etten oikein raaski polttaa niitä. Valkoiset kynttilät ovat suosikkejani, mutta jouluksi hankin usein myös vaaleanpunaisia. Teen niistä asetelmia, joihin lisään hopeisia nauhoja ja härpäkkeitä piristykseksi.

Olen tarkka kuusemme ulkonäöstä. Vaikka arvostan käsintehtyjä juttuja, kuusenkoristeissa ne eivät ole minun juttuni. Haluan, että kaikki sopii yhteen. Lapsuudenkodissani kuuseen meni kaikki, mikä roikkui, ja se oli täynnä kasaripuuhkaa. Sellaista en omaani tahdo. Sanon ei nauhoille, ja valojenkin tulee olla hillityt.

Vaikka arvostan käsintehtyjä juttuja, kuusenkoristeissa ne eivät ole minun juttuni.

Monet koristeeni ovat perittyjä. Muovikuusemme on vanhemmilta, samoin enkeli- ja sydänkoristeet. Vaaleat lasipallot ja tähti ovat anopin vanhoja. Koristeissa yhdistyvätkin minun ja mieheni lapsuudenkotien joulut. Vaikka lasipalloilla ei ole erityistä tunnearvoa, ne ovat kuusen kauneimmat koristeet ja muistuttavat miestäni heidän perhejouluistaan.

Mieleenpainuvimman joulun vietin kolme vuotta sitten. Se oli ensimmäinen joulu, kun emännöin suvuillemme aattoaterian. Halusin juhlapöytään jotain bling blingiä, joten ostin koristeeksi hopeisen maljakon. Nyt sillä on vakipaikka joulupöydässämme. Aattona laitan siihen valkoisia ruusuja tai hopealla sävytetyn kauniin kimpun.”

Emman tärkeimmät joulukoristeet:

1. Muisto lapsuuden joulukuusesta. 2. Vaaleat lasipallot on peritty anopilta. 3. Kynttilöitä pitää olla paljon ja joka puolella. 4. Ihka ensimmäinen oman kodin joulukoriste. 5. Hopeinen maljakko koristi sukujoulun juhlapöytää.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...