Pihtiputaan Vuorijärvi on yksi Pete Parkkosen lempipaikoista. "Tulen Vuorijärvelle aina hiljentymään. Maisemat ovat mahtavat ja hiljaisuudessa kuulee vain omat ajatuksensa", Pete kertoo. Kuva: Karoliina Paatos
Pihtiputaan Vuorijärvi on yksi Pete Parkkosen lempipaikoista. "Tulen Vuorijärvelle aina hiljentymään. Maisemat ovat mahtavat ja hiljaisuudessa kuulee vain omat ajatuksensa", Pete kertoo. Kuva: Karoliina Paatos

Parin vuoden keikkatauko pisti laulaja Pete Parkkosen päivätöihin ja pihistelemään.

Laulaja Pete Parkkonen, 24, julkaisi huhtikuussa kolmannen albuminsa parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Levyjensä välissä Pete paiski töitä lavanrakentajana, sillä keikkatauko heijastui myös tilipussiin.

­– Jouduin elämään säästeliäämmin, mutta kaikkeen tottuu. Vähensin vaatteiden ostamista sekä autoilua. Hiljattain luovuin autostani kokonaan. Nykyään kuljen paljon julkisilla ja vuokraan auton, jos tarvitsen sitä. Kesät taas menevät prätkän päällä, Pete kertoo.

Lavanrakentajana työskenteleminen on ollut hyvää vastapainoa laulamiselle, vaikka monet ovatkin ihmetelleet päivätöiden tarpeellisuutta.

– Levyni ilmestyttyä monet ovat olettaneet, että minulla on heti kaksisataa keikkaa buukattuna,joten miksi ihmeessä teen muita töitä. Olen käskenyt käydä katsomassa keikkakalenteriani, ei se nyt ihan täynnäkään ole. Onneksi keikkoja on alkanut pikkuhiljaa sadella, mutta kunnon hypeen pääseminen on vielä ainakin vuoden prosessi.

Pete ei kuitenkaan ota rahasta stressiä. Riittää, että ”käyttää maalaisjärkeä ja tekee pirusti duunia.”

– Käytän rahaa sen verran kuin sitä on, olkoon sitten 500 tai 5 000 euroa. Ehkä suhtaudun rahaan välillä vähän liiankin höpelösti, Pete tunnustaa.

Pihtiputaalla syntynyt ja kasvanut Pete on asunut Helsingissä siitä lähtien, kun hän sijoittui kolmanneksi Idols-laulukilpailussa vuonna 2008. Hän on kotiutunut kaupunkiin loistavasti, vaikka kaipaakin välillä maaseudun rauhaa.

– Jos joskus tulevaisuudessa saan lapsia, haluan kasvattaa heidät jossain muualla kuin Helsingissä. Töölössä näen lapsia, jotka vetävät röökiä lippikset vinossa, kiroilevat ja tappelevat kavereidensa kanssa rahaveloista. Minulla oli 12-vuotiaana kurahaalarit ja ruma villapipo, eikä tupakka käynyt mielessänikään. Pihtiputaalla oli rauhallista, rentoa ja turvallista kasvaa. Siksi en ole sulkenut pois ajatusta, että palaisin sinne vielä joskus.

Lue Peten haastattelu kokonaisuudessaan Me Naisten numerosta 22/2014. Voit ostaa digilehden täältä.

Lue myös:

Pete Parkkonen: "Olen kokenut rasismia ja nimittelyä"

Pete Parkkonen: "En lannistunut suosion hiipumisesta"

Pete Parkkonen on kuin ilmetty Johnny Depp! Katso ja hämmästy

Pete Parkkonen

■ Laulaja syntyi 8.2.1990 Pihtiputaalla. Asuu nykyään Helsingissä.

■ Sijoittui kolmanneksi Idols-laulukilpailussa vuonna 2008.

■ Julkaisi huhtikuussa kolmannen, omaa nimeään kantavan albuminsa.