Pihtiputaan Vuorijärvi on yksi Pete Parkkosen lempipaikoista. "Tulen Vuorijärvelle aina hiljentymään. Maisemat ovat mahtavat ja hiljaisuudessa kuulee vain omat ajatuksensa", Pete kertoo. Kuva: Karoliina Paatos
Pihtiputaan Vuorijärvi on yksi Pete Parkkosen lempipaikoista. "Tulen Vuorijärvelle aina hiljentymään. Maisemat ovat mahtavat ja hiljaisuudessa kuulee vain omat ajatuksensa", Pete kertoo. Kuva: Karoliina Paatos

Parin vuoden keikkatauko pisti laulaja Pete Parkkosen päivätöihin ja pihistelemään.

Laulaja Pete Parkkonen, 24, julkaisi huhtikuussa kolmannen albuminsa parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Levyjensä välissä Pete paiski töitä lavanrakentajana, sillä keikkatauko heijastui myös tilipussiin.

­– Jouduin elämään säästeliäämmin, mutta kaikkeen tottuu. Vähensin vaatteiden ostamista sekä autoilua. Hiljattain luovuin autostani kokonaan. Nykyään kuljen paljon julkisilla ja vuokraan auton, jos tarvitsen sitä. Kesät taas menevät prätkän päällä, Pete kertoo.

Lavanrakentajana työskenteleminen on ollut hyvää vastapainoa laulamiselle, vaikka monet ovatkin ihmetelleet päivätöiden tarpeellisuutta.

– Levyni ilmestyttyä monet ovat olettaneet, että minulla on heti kaksisataa keikkaa buukattuna,joten miksi ihmeessä teen muita töitä. Olen käskenyt käydä katsomassa keikkakalenteriani, ei se nyt ihan täynnäkään ole. Onneksi keikkoja on alkanut pikkuhiljaa sadella, mutta kunnon hypeen pääseminen on vielä ainakin vuoden prosessi.

Pete ei kuitenkaan ota rahasta stressiä. Riittää, että ”käyttää maalaisjärkeä ja tekee pirusti duunia.”

– Käytän rahaa sen verran kuin sitä on, olkoon sitten 500 tai 5 000 euroa. Ehkä suhtaudun rahaan välillä vähän liiankin höpelösti, Pete tunnustaa.

Pihtiputaalla syntynyt ja kasvanut Pete on asunut Helsingissä siitä lähtien, kun hän sijoittui kolmanneksi Idols-laulukilpailussa vuonna 2008. Hän on kotiutunut kaupunkiin loistavasti, vaikka kaipaakin välillä maaseudun rauhaa.

– Jos joskus tulevaisuudessa saan lapsia, haluan kasvattaa heidät jossain muualla kuin Helsingissä. Töölössä näen lapsia, jotka vetävät röökiä lippikset vinossa, kiroilevat ja tappelevat kavereidensa kanssa rahaveloista. Minulla oli 12-vuotiaana kurahaalarit ja ruma villapipo, eikä tupakka käynyt mielessänikään. Pihtiputaalla oli rauhallista, rentoa ja turvallista kasvaa. Siksi en ole sulkenut pois ajatusta, että palaisin sinne vielä joskus.

Lue Peten haastattelu kokonaisuudessaan Me Naisten numerosta 22/2014. Voit ostaa digilehden täältä.

Lue myös:

Pete Parkkonen: "Olen kokenut rasismia ja nimittelyä"

Pete Parkkonen: "En lannistunut suosion hiipumisesta"

Pete Parkkonen on kuin ilmetty Johnny Depp! Katso ja hämmästy

Pete Parkkonen

■ Laulaja syntyi 8.2.1990 Pihtiputaalla. Asuu nykyään Helsingissä.

■ Sijoittui kolmanneksi Idols-laulukilpailussa vuonna 2008.

■ Julkaisi huhtikuussa kolmannen, omaa nimeään kantavan albuminsa.

Nanna Karalahti ei vielä keväällä uskonut, että hän ja Jere pystyvät jatkamaan avioliittoaan. Hän kertoo ajatuksistaan Radio Aallon haastattelussa.

Nanna Karalahti kertoo Radio Aallon haastattelussa hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, aviokriisin taustoista. Pari erosi keväällä, mutta palasi yhteen loppukesästä. Nanna näkee omassa toiminnassaan asioita, jotka vaikuttivat eroon.

”Olen aina ollut tosi vaativa.”

– Mä vaadin tosi paljon. Halusin Jeren kehittyvän reippaammin siitä vanhasta Jerestä tähän uuteen Jereen, joka on itsetutkiskelevampi. Olen aina ollut tosi vaativa parisuhteissa tietyllä tavalla, Nanna kertoo.

Blogissaan Nanna kertoi aikaisemmin, että aviokriisiin vaikutti myös rankka vauva-arki ja sekä hänen että Jeren vahvat egot. Nyt Nanna sanoo, ettei olisi uskonut, että parilla olisi tulevaisuutta muuten kuin Jax-pojan vanhempina.

– En olisi uskonut, että me palataan yhteen – en missään nimessä. Kyllä ero oli tietyllä tavalla lopullinen päätös, Nanna sanoo radiohaastattelussa.

Toisin kuitenkin kävi. Asiat alkoivat muuttua siinä vaiheessa, kun Nanna luovutti.

”Paras keino on luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä.”

– Puhun armollisesta itsekurista eli luovuttamisesta. Jos joku asia ei toimi, paras keino on riisua kaikki ne huolet ja murheet. Luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä. Kun murrat koko paletin, on paljon helpompi lähteä rakentamaan tyhjältä pöydältä. Luovuttaminen oli parasta, mitä meille kävi, Nanna miettii.

Aikaisemmin Nanna kertoi blogissaan myös, että he antavat Jeren kanssa toistensa olla nyt sellaisia kuin ovat.

– Onneksi olemme nyt toistemme puolella täysin alasti. Ihana olla oma itseni ja samalla antaa toisen olla. Kaikilla on hyvä olla, ja se heijastuu siihen kaikkein tärkeimpään eli meidän poikaan.

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.