Tuomas Enbuske kertoi muutama vuosi sitten Glorian haastattelussa, että on saanut koko ikänsä kuulla olevansa kummallinen. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio
Tuomas Enbuske kertoi muutama vuosi sitten Glorian haastattelussa, että on saanut koko ikänsä kuulla olevansa kummallinen. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-ahtio

Autistisen Iiron äiti kiittelee toimittaja Tuomas Enbuskea siitä, miten tämä on laajentanut hänen poikansa maailmankuvaa – ja ollut tälle ystävä.

Eliisa Kellberg kiittelee toimittaja Tuomas Enbuskea Inhimillisiä uutisia -julkaisussa siitä, miten tämä on vaikuttanut hänen Iiro-poikansa elämään. Verkkojulkaisussa on juttu 21-vuotiaasta Iirosta, jolla on autismikirjon häiriö. Iiro ei välitä uusista ihmisistä, mutta Tuomas Enbuskesta hän kiinnostui heti, kun näki tämän sattumalta tv:ssä Enbuske Linnanahde Crew'ssä syksyllä  2013.

– Enbuske on muuttanut Iiron elämän, Iiron äiti Eliisa kertoo jutussa.

Eliisan mukaan Iiro ei ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioita eikä katsonut ajankohtaisohjelmia ennen kuin näki Enbusken tv:ssä. Iiro kiinnostui niin paljon Enbusken talk show'sta, että katsoi lähetykset niin moneen kertaan, että oppi ne ulkoa. Lisäksi hän alkoi kuunnella myös Enbusken ohjelmaa Radio Novassa.

”Tuomas rikkoo rajoja ja toimii toisin kuin muut, aivan kuten Iirokin.”

Myöhemmin Enbuske kutsui Iiron myös radioon suoriin lähetyksiin, ja kaksikosta tulikin Eliisan mukaan ystäviä.

– Tuomas rikkoo rajoja ja toimii toisin kuin muut, aivan kuten Iirokin, Eliisa miettii jutussa.

– Jotain yhteyttä Iiro tuntee Enbusken kanssa.

Eliisa kiittelee Enbuskea myös siitä, että tällä on ollut aina aikaa Iirolle. Jutussa Eliisa kertoo esimerkin itsenäisyyspäivältä. Kun Iiro lähetti Enbuskelle viestin ”missä oot?”, tämä vastasi siihen lähettämällä kuvan itsenäisyyspäivän vastaanotolta Presidentinlinnassa.

Vuonna 2013 Enbuske kertoi Glorian haastattelussa, että sai koko lapsuutensa kuulla olevansa kummallinen. Lue juttu täältä. Jutun Iirosta voit lukea kokonaan Inhimillisiä uutisia -sivustolta.

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.