Astrid Swan (oik.) puolisonsa Nick Trianin kanssa tammikuussa 2014. Kuva Jouni Harala
Astrid Swan (oik.) puolisonsa Nick Trianin kanssa tammikuussa 2014. Kuva Jouni Harala

Muusikko Astrid Swan kertoi vakavasta sairaudestaan blogissaan.

Muusikko Astrid Swan, 31, on sairastunut vakavasti. Hän kertoi asiasta tiistaina blogissaan.

– Minulla on todettu vakava sairaus. Valitettavasti olen joutunut perumaan tulevia keikkojani. En pysty esiintymään muutamaan kuukauteen, koska minulle annetaan hoitoja. Se, miten kauan tämä kestää, riippuu siitä miten hoitoni sujuvat, Astrid kirjoittaa.

Astrid kertoo myös, ettei tiedä, miten paljon haluaa puhua asiasta julkisuudessa, koska asia on hänelle itselleenkin vielä niin tuore.

Siitä sauomalaislaulaja on varma, että hän palaa vielä keikoille ja jatkaa kirjoittamista.

– Minä taistelen!

Astrid Swanin uusin levy Astrid4 ilmestyi tammikuussa.

Blogikirjoituksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

Astrid Swan ja Nick Triani: "Emme suunnitelleet jäävämme yhteen"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.