Miljardööri Donald Trump haluaisi Yhdysvaltojen presidentiksi. Kuva: Reuters
Miljardööri Donald Trump haluaisi Yhdysvaltojen presidentiksi. Kuva: Reuters

Miljardöörin ex-vaimo Ivana Trump on kertonut, että presidenttiehdokas Donald Trump raiskasi hänet väkivaltaisesti 80-luvulla.

Miljardööri Donald Trumpin, 69, ja hänen entisen vaimonsa Ivana Trumpin, 66, 1990-luvun alussa päättynyt avioliitto on noussut taas parrasvaloihin Yhdysvalloissa.

Daily Beast -lehden toimittaja kaivoi esille avioeron jälkimainingeissa julkaistun kirjan, jossa kuvailtiin yksityiskohtaisesti, kuinka avioliiton aikana miljardööri loukkasi vaimonsa seksuaalista koskemattomuutta. Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump -kirjassa toimittaja-kirjailija Harry Hurt III kertoo, kuinka epäonnistuneesta hiustensiirrosta kiivastunut Trump raiskasi vaimonsa väkivaltaisesti. Kirjailijan mukaan Ivana uskoutui tapahtuman jälkeen asiasta ystävilleen.

Tuoreen artikkelin jälkeen Trumpin edustajat lähestyivät mediaa tiedotteella, jossa kerrottiin, etteivät kirjan väitteet ole totta. Donald Trump on kieltänyt ne aiemminkin. Daily Beastin mukaan Trumpin asianajaja tylytti lehteä ja totesi haastattelussa, ettei puolisoaan voi raiskata.

– Puhut republikaanien vahvimmasta presidenttiehdokkaasta, yksityishenkilöstä, joka ei ole koskaan raiskannut ketään. Ja on hyvä muistaa, ettei puolisoaan voi raiskata, Trumpin lakiasioiden neuvonantaja Michael Cohen totesi lehdelle. Haastattelussa hän myös uhkaili jutun kirjoittanutta toimittajaa ja lehteä oikeusjutulla.

– Jos kirjoitat jutun, jossa mainitaan sanat Trump ja raiskaus, sotken elämäsi.

Trump kilpailee tällä hetkellä puolueen presidenttiehdokkuudesta toiseksi vahvimman kilpailijansa Scott Walkerin kanssa. Kampanjansa aikana miljardööri on ehtinyt haukkua jo esimerkiksi meksikolaissiirtolaiset raiskaajiksi. Kohulausuntojen takia Diili-ohjelmaa näyttänyt NBC-kanava on lopettanut yhteistyön ehdokkaan kanssa.

Donald Trump ilmoitti kesäkuussa lähtevänsä mukaan presidenttikilpaan.

Ivana Trumpin mukaan Donald Trump raiskasi hänet vuonna 1989. Myöhemmin hän lievensi lausuntoaan korjaamalla, ettei halua, että raiskaus-sana tulkitaan kirjaimellisesti, enemmänkin hänen miehensä loukkasi hänen seksuaalista koskemattomuuttaan. Kuvassa Ivana Trump vuonna 2009. (Reuters)

Lähteet: Daily Beast, Business Insider, Jezebel ja Business Insider

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.