Yrittäjänä pitkään työskennellyt Merja-äiti auttaa Arttu Wiskaria edelleen esimerkiksi veroasioissa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / Sanoma-arkisto
Yrittäjänä pitkään työskennellyt Merja-äiti auttaa Arttu Wiskaria edelleen esimerkiksi veroasioissa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / Sanoma-arkisto

Arttu Wiskarin äiti Merja Lehtonen on auttanut kärsivällisesti poikaansa.

Muusikko ja yksivuotiaan Aatto-pojan koti-isä Arttu Wiskari, 30, kertoo tänään ilmestyneessä Kodin Kuvalehdessä, millainen hänen ja äitinsä Merja Lehtosen, 61, suhde on. Artun mukaan äidillä on aina riittänyt kärsivällisyyttä pojalleen – jopa raha-asioissa.

– Jos kysyy kovinta rahoittajaani, se on mutsi. Aina tuli apua, kun fyrkat olivat loppu ja jääkaappi ja tankki tyhjillään. Raha ei silti ollut itsestäänselvyys. Sitä piti ruinata ja tehdä selvitys, mihin fyrkat menevät, Arttu kertoo KK:ssa.

Hän ei omien sanojensa mukaan ole puhunut juuri koskaan murheistaan, ja ne, joista hän on, ovat liittyneet yleensä rahaan.

– Kun käynnistin yritystäni, rahaa alkoi mennä heti, vaikka en tiennyt, alkaako radio edes soittaa biisejäni. Mutsi minun yritykseni pani pystyyn. Kävin hänen kanssaan läpi paperiasiat, ja hän selvitti rivi kerrallaan, mitä mikäkin tarkoittaa. Edelleen kysyn häneltä verojutuista ja kaikesta.

Lasten iltapäiväkerhoja Espoossa pitävä Merja-äiti kertoo haastattelussa ollessaan huolissaan, kun Arttu valitsi urakseen musiikin.

– Taiteilijan elämä on niukkaa. Arttu kävi töissä rautakaupassa, jotta saisi leipää pöytää, Merja muistelee ajoista ennen Artun ensimmäistä hittikappaletta, Mökkitietä.

Lue koko Arttu Wiskarin ja hänen äitinsä Merja Lehtosen haastattelu uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. Voit lukea sen myös Kodin Kuvalehden nettissivuilla.

Lue myös:

Arttu Wiskari on arjet koti-isänä: "Katsomme kalsarit jalassa Muumeja"

Koti-isä Arttu Wiskari perusti isikerhon: "Pää hajoaa, jos on koko ajan lapsen kanssa himassa"

Kuka on Arttu Wiskarin mystinen Sirpa?