Arttu Wiskarin ja Samae Koskisen ystävyys ei ollut tähtiin kirjoitettu. Kuva: Milka Alanen
Arttu Wiskarin ja Samae Koskisen ystävyys ei ollut tähtiin kirjoitettu. Kuva: Milka Alanen

Ennakkoluuloista huolimatta Arttu Wiskari ja Samae Koskinen ystävystyivät ensitapaamisella.

Kun muusikot Arttu Wiskari ja Samae Koskinen tapasivat ensimmäisen kerran, kummallakin riitti toisesta ennakko-oletuksia. Arttu mietti, että mikähän mies tuo boheemi indielaulaja on, hän itse kun vetoaa enemmän kansan syviin riveihin.

– Samae on ihan vastakohta minun musiikilleni. Kyllä meillä oli ennakkoluuloja toisiamme kohtaan.

”Minä edustan punavihreää kulttuurieliittiä, ja tuo on juntti.”

Samae nyökkäilee:

– Kärjistäen minä edustan punavihreää kulttuurieliittiä, ja tuo on juntti. Tai niin muut saattavat meistä ajatella, Samae sanoo.

Arttu komppaa vieressä, että pitää paikkansa. Hän on juntti.

Miehet huomasivat pian, että eri piireistä huolimatta heillä on paljon yhteisiä ystäviä, ihan samanikäiset pojat – ja yllättävän hauskaa keskenään. Orastavan ystävyyden niittasi myös rakkaus jääkiekkoon.

Tukea perhekaaokseen

Nykyisin Arttu ja Samae ovat niin hyviä ystäviä, että he ovat yhteyksissä päivittäin. Joko toiselle pitää soitella tai laittaa ainakin viestiä.

– Vaimo ehdotti kerran, että pitäisikö sun muuttaa Samaen luo, kun chattaat sille koko ajan, Arttu sanoo.

– Kyllähän tästä ystävyydestä on tullut hyvinkin vahvaa, vaikka tapasimme vasta kaksi vuotta sitten. Kuuntele nyt, mehän olemme kuin vanha aviopari, Samae vahvistaa.

Suurin yhdistäjä on samanlainen elämäntilanne. Kun työ pyörii musiikissa ja kotielämä kolmevuotiaan uhmassa, on luontevaa viettää aikaa sellaisen kanssa, joka ymmärtää jo puolesta lauseesta, miltä nyt tuntuu.

– Lapsiperheessä kaikki kaatuu päälle samaan aikaan. Jos lapsi on sairaana, koira alkaa ripuloida. Sellaisissa tilanteissa ei chattaus riitä, vaan silloin soitan Artulle, Samae sanoo.

Mitä Samae arvostaa eniten Artussa, entä missä Samae aina on, kun Arttu soittaa hänelle? Lue Me Naisten Meidän suhde -haastattelu numerosta 1/2017.

Kyllästynytämmiin

Arttu Wiskari ja Samae Koskinen tiiviistä ystävyydestään: ”Vaimo kehotti muuttamaan Samaen luo”

Naiset juttelevat ja kertovat enemmän asioita ystävättäriensä kesken kuin miehensä ja kaikki "tyttöjen" puuhat ja illat on miehen hyväksyttävä. Mutta luoja jos mies haluaa olla kavereidensa kanssa tai hänellä on läheinen yhstävä naiset tekevät kaikkensa rikkoakseen ystävyyssuhteen tai vähentääkseen miehen ja hänen ystävien yhteydenpitoa.
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka ei enää entiseen malliin ehdikään liikkua.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.