Armi kutsuu Kreikasta tuotua Varpu-koiraa omaksi tukipaketikseen ja pieneksi hyväntekijäksi. ”Jokaisen kannattaisi katsoa koiraa, jolle jokainen kiireinen maanantaikin on elämän paras päivä.”
Armi kutsuu Kreikasta tuotua Varpu-koiraa omaksi tukipaketikseen ja pieneksi hyväntekijäksi. ”Jokaisen kannattaisi katsoa koiraa, jolle jokainen kiireinen maanantaikin on elämän paras päivä.”

Armi Toivanen kärsi pitkään epävarmuudestaan. Nyt hän kannustaa muitakin voittamaan pelkonsa. – Teen juuri sitä, mihin en kuvittele pystyväni, näyttelijä sanoo.

Kuntosalilla näyttelijä Armi Toivanen, 34, on taltuttanut tukkansa kasvoilta ponihännälle nähdäkseen tarkasti, mihin iskee. Potku lähtee voimalla ja ulottuu treeniparia kylkeen.

– Olen jäänyt koukkuun tunteeseen, jonka treenaaminen synnyttää. Voimaan, ryhtiin, jaksamiseen, Armi puhisee potkunyrkkeilytuntinsa jälkeen.

Liikunnasta on tullut Armille samanlaista hyvää huumetta kuin näyttelemisestä aikoinaan. Teatterin hän löysi 15-vuotiaana ilmaisutaidon kurssilla.

– Olin pidättyväinen ja kuvittelin, että minun pitäisi olla ihmisenä toisenlainen, rohkeampi ja rempseämpi. Vielä kurssilla tunsin, etten olisi saanut olla mukana. Innostuin kuitenkin teatterista niin, että minun oli pakko saada tehdä sitä lisää.

Armi paini pitkään epävarmuutensa kanssa ennen kuin halu voitti pelot. Nyt Armi välittää samaa viestiä puhuessaan nuorille Valtaajat.fi-projektin kummina. Syyskuussa käynnistyvä projekti yllyttää nuoria käyttämään valtaansa ja toteuttamaan ideoitaan.

– Usutan menemään kohti omia pelkoja ja yli rajojen. Jos ajattelen, etten jaksa enää yhtään punnerrusta, pakotan itseni punnertamaan kymmenen lisää. Haluaisin ylläpitää tätä mä voin -ajattelua hamaan loppuun. Menen kohti pelkoja, haastan itseni päivittäin ja teen juuri sen, mihin en kuvittele pystyväni.

Itsensä ylittämistä

Treenaamisesta tuli säännöllistä pari vuotta sitten, kun Armi tunsi, että kiire oli alkanut tuntua stressinä kropassa ja jumitti ajatuksia.

– En yhtään kestä sitä fiilistä, kun olen uupunut. Tunsin olevani niin väsynyt, että tarvitsin apua pitääkseni huolta jaksamisestani.

Armi kuvailee Ideal Fit -salin traineriaan Kaitsua, Kaj Stellbergia, jalat maassa -tyypiksi eikä miksikään solariumin ruskettamaksi pumpatuksi peilaajamieheksi.

 


Kaj Stellberg vastaa Armin kuntoiluohjelmasta. ”Hirveä päivä on monille hyvä syy potkunyrkkeilyyn, se purkaa stressiä. Armi potkii usein vain koska se on hauskaa. Hänen thai boxing -taustansa näkyy harjoittelussa.”

 

– Urheilu on konkreettinen tapa asettaa itselleni haasteita. Hikoilu, sykkeen nostaminen ovat tapa ylittää itseni. Aluksi sitä ajattelee, että en jaksa, en jaksa, kunnes alkaa vituttaa: miten niin en jaksa. Miten voisin ylittää itseni missään muussakaan, jos en yhdessä kuntoharjoituksessa? Armi sanoo.

Mistä muualta Armi ammentaa virtaa ja hyvää oloa? Lue Armin koko haastattelu Me Naisten numerosta 25–26/2015.

Lue myös:

Armi Toivanen, milloin viimeksi teit jotain sopimatonta?

Näyttelijä Armi Toivanen: "Isän kuolema kovetti minut pitkäksi aikaa"

Armi Toivanen ja kaksossisko: "Koemme kaikki fiilikset tuplana"

 

Armi Toivanen

Helsinkiläistynyt näyttelijä syntyi Tampereella 19.6.1980.

Armilla on kaksossisko Alina.

Pääsi Teatterikorkeaan viidennellä yrittämällä vuonna 2004.

Tunnetaan mm. elokuvista 21 tapaa pilata avioliitto, Vadelmavenepakolainen, Päin seinää ja tv-sarjoista Putous, Kingi, Hinnalla millä hyvänsä sekä Nuoret nerot

Elokuvat Elämältä kaiken sain ensi-illassa 21.8.2015 sekä Kätilö 4.9.2015.

On mukana Valtaajat.fi-projektissa, joka starttaa syyskuussa. Kampanjan tarkoituksena on auttaa nuoria vaikuttamaan. ”Jos onnistun auttamaan jotakuta löytämään rohkeutensa ja innostumaan, se on paras palkintoni.”

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.