Me Naiset
|
Jenni Junkala
Arman Alizad ei puhu usein yksityiselämästään, koska siinä ei ole hänen mielestään mitään mielenkiintoista. – Elän ihan tavallista arkea, hän kertoo kirjassa. Kuva: Liisa Valonen
Arman Alizad ei puhu usein yksityiselämästään, koska siinä ei ole hänen mielestään mitään mielenkiintoista. – Elän ihan tavallista arkea, hän kertoo kirjassa. Kuva: Liisa Valonen

Arman Alizad löysi matkailun vasta Emilia-vaimonsa kautta. – En olisi ikinä pystynyt tekemään tätä työtä ilman vaimoni tukea.

Somepersoona Arman Alizad, 43, tunnetaan ohjelmista Kill Arman ja Arman ja viimeinen ristiretki. Kill Armanissa hänmatkustaa ympäri maailmaa kokeilemassa eri taistelulajeja, Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmassa taas tutustumassa erilaisten ihmisten elämäntapoihin. Tänään julkaistussa elämäkertakirjassa Arman kertoo, että matkustelu tuli hänen elämäänsä Emilia-vaimon kautta. Sosiaalipsykologiksi opiskellut Emilia on tällä hetkellä kotiäitinä perheen kolmen lapsen, 11-, 4- ja 1-vuotiaiden tyttöjen kanssa.

– Mun varsinainen maailmanmatkailuni alkoi, kun tapasin nykyisen vaimoni. Matkustelimme paljon ympäri maailmaa: reppureissasimme, ajoimme Kalifornian läpi ja koimme metropoleja, Arman kirjoittaa.

Siitä huolimatta, että Arman on reissannut rikollisjengien ja huumekartellien keskelle, hän kertoo saaneensa vaimoltaan aina täyden tuen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Hän nimenomaan sanoi, että sä olet puhunut tästä (Kill Arman -ohjelman tekemisestä) jo viisi vuotta, olisikohan jo aika lähteä toteuttamaan tätä ideaa. Viimeinen potku perseelle tuli hänen taholtaan. Hän tykkää meidän ohjelmista. Jos häntä hirvittävät jotkut jutut, niin ei hän sitä näytä. Hän tietää, että jos hän näyttäisi pelkonsa, niin se vaikuttaisi mun fiilikseen enkä saisi työtäni tehtyä yhtä hyvin. Vaimo on oikeastaan aina ollut se suurin tuki näiden tuotantojen takana. Häneltä mä olen henkisesti saanut sen voiman, jolla olen jaksanut painaa näiden läpi. En olisi ikinä pystynyt tekemään tätä työtä ilman sitä tukea, minkä olen häneltä saanut, Arman hehkuttaa kirjassaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arman on ollut kerran aiemmin naimisissa. Tästä liitosta on hänen vanhin tyttärensä. Yksityiselämäänsä hän kuvailee kirjassa ihan tavalliseksi.

– Mun yksityiselämä ei ole mitään erityisen mielenkiintoista, mä en ajele hienoilla autoilla tai hiihdä vesisuksilla, elän ihan tavallista arkea. Vietän aikaa perheeni ja ystävien kanssa, lapset harrastavat. Sydänystäviä on muutamia, sitten on mun lähikaveripiiri. Se on meidän oma sisäpiiri, johon ei kukaan muu pääse. Siihen kuuluu joukko jätkiä, jotka ovat todella läheisiä. Musta on kivaa olla perheen kanssa kotona, Arman kirjoittaa.

Arman Alizadin ja rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkän toimittama Armanin maailma -kirja (Docendo) julkaistiin torstaina 16.10. Ennen tätä Kauko Röyhkä on kirjoittanut kaksi elämäkertakirjaa näyttelijä Ville Haapasalosta.

Lue myös:

Lapsena ympärileikattu Arman Alizad: "Saatanan järkyttävä perinne"

Arman Alizad on joutunut vain kerran oikeaan tappeluun: Tajusin, että nyt on pakko selviytyä

Arman Alizad: "Olin koulukiusaaja"

Arman Alizad

■ Vuonna 1971 Teheranissa syntynyt tv-tuottaja on koulutukseltaan alun perin vaatturi­mestari. Tekee keikkoja motivaatiopuhujana.

■ Aloitti tv-uransa MoonTv:n Dresscode-ohjelmasta. Sen jälkeen esiintynyt ohjelmissa Unisex, Kill Arman sekä Arman ja viimeinen ristiretki. Arman ja viimeinen ristiretki jatkuu televisiossa vuonna 2015.

■ Asuu Espoossa vaimonsa Emilian kanssa. Armanilla on kolme tytärtä.

■ Harrastaa hokutoryu jujutsua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla