Arman Alizad ei puhu usein yksityiselämästään, koska siinä ei ole hänen mielestään mitään mielenkiintoista. – Elän ihan tavallista arkea, hän kertoo kirjassa. Kuva: Liisa Valonen
Arman Alizad ei puhu usein yksityiselämästään, koska siinä ei ole hänen mielestään mitään mielenkiintoista. – Elän ihan tavallista arkea, hän kertoo kirjassa. Kuva: Liisa Valonen

Arman Alizad löysi matkailun vasta Emilia-vaimonsa kautta. – En olisi ikinä pystynyt tekemään tätä työtä ilman vaimoni tukea.

Somepersoona Arman Alizad, 43, tunnetaan ohjelmista Kill Arman ja Arman ja viimeinen ristiretki. Kill Armanissa hänmatkustaa ympäri maailmaa kokeilemassa eri taistelulajeja, Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmassa taas tutustumassa erilaisten ihmisten elämäntapoihin. Tänään julkaistussa elämäkertakirjassa Arman kertoo, että matkustelu tuli hänen elämäänsä Emilia-vaimon kautta. Sosiaalipsykologiksi opiskellut Emilia on tällä hetkellä kotiäitinä perheen kolmen lapsen, 11-, 4- ja 1-vuotiaiden tyttöjen kanssa.

– Mun varsinainen maailmanmatkailuni alkoi, kun tapasin nykyisen vaimoni. Matkustelimme paljon ympäri maailmaa: reppureissasimme, ajoimme Kalifornian läpi ja koimme metropoleja, Arman kirjoittaa.

Siitä huolimatta, että Arman on reissannut rikollisjengien ja huumekartellien keskelle, hän kertoo saaneensa vaimoltaan aina täyden tuen.

– Hän nimenomaan sanoi, että sä olet puhunut tästä (Kill Arman -ohjelman tekemisestä) jo viisi vuotta, olisikohan jo aika lähteä toteuttamaan tätä ideaa. Viimeinen potku perseelle tuli hänen taholtaan. Hän tykkää meidän ohjelmista. Jos häntä hirvittävät jotkut jutut, niin ei hän sitä näytä. Hän tietää, että jos hän näyttäisi pelkonsa, niin se vaikuttaisi mun fiilikseen enkä saisi työtäni tehtyä yhtä hyvin. Vaimo on oikeastaan aina ollut se suurin tuki näiden tuotantojen takana. Häneltä mä olen henkisesti saanut sen voiman, jolla olen jaksanut painaa näiden läpi. En olisi ikinä pystynyt tekemään tätä työtä ilman sitä tukea, minkä olen häneltä saanut, Arman hehkuttaa kirjassaan.

Arman on ollut kerran aiemmin naimisissa. Tästä liitosta on hänen vanhin tyttärensä. Yksityiselämäänsä hän kuvailee kirjassa ihan tavalliseksi.

– Mun yksityiselämä ei ole mitään erityisen mielenkiintoista, mä en ajele hienoilla autoilla tai hiihdä vesisuksilla, elän ihan tavallista arkea. Vietän aikaa perheeni ja ystävien kanssa, lapset harrastavat. Sydänystäviä on muutamia, sitten on mun lähikaveripiiri. Se on meidän oma sisäpiiri, johon ei kukaan muu pääse. Siihen kuuluu joukko jätkiä, jotka ovat todella läheisiä. Musta on kivaa olla perheen kanssa kotona, Arman kirjoittaa.

Arman Alizadin ja rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkän toimittama Armanin maailma -kirja (Docendo) julkaistiin torstaina 16.10. Ennen tätä Kauko Röyhkä on kirjoittanut kaksi elämäkertakirjaa näyttelijä Ville Haapasalosta.

Lue myös:

Lapsena ympärileikattu Arman Alizad: "Saatanan järkyttävä perinne"

Arman Alizad on joutunut vain kerran oikeaan tappeluun: Tajusin, että nyt on pakko selviytyä

Arman Alizad: "Olin koulukiusaaja"

Arman Alizad

■ Vuonna 1971 Teheranissa syntynyt tv-tuottaja on koulutukseltaan alun perin vaatturi­mestari. Tekee keikkoja motivaatiopuhujana.

■ Aloitti tv-uransa MoonTv:n Dresscode-ohjelmasta. Sen jälkeen esiintynyt ohjelmissa Unisex, Kill Arman sekä Arman ja viimeinen ristiretki. Arman ja viimeinen ristiretki jatkuu televisiossa vuonna 2015.

■ Asuu Espoossa vaimonsa Emilian kanssa. Armanilla on kolme tytärtä.

■ Harrastaa hokutoryu jujutsua.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio